ENSENYAMENT

ÚLTIMES NOTÍCIES

 AMB ALMENYS 28 ANYS DE SERVEIS   

El Govern destinarà un mínim d’un milió d’euros a les prejubilacions de mestres de 60 anys.

La consellera Rigau informa que uns 2.000 mestres catalans es podran acollir a la mesura aquest any

Dimarts, 1 de març del 2011 – 15:16h.  

EFE / Barcelona  

 El Govern destinarà més d’un milió d’euros aquest any a les prejubilacions de mestres de 60 anys que acumulin un mínim de 28 anys de serveis, segons ha aprovat aquest dimarts el Consell Executiu. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha indicat en declaracions a TV-3 recollides per Efe que uns 2.000 mestres catalans es podran acollir a aquesta mesura aquest any.

Aquestes prejubilacions, ja previstes per la llei orgànica d’educació (LOE), coincidiran precisament aquest any amb la reducció d’un 60% en la convocatòria de places d’oposició, de manera que el Govern català haurà de recórrer encara més als interins per cobrir les baixes per les jubilacions anticipades.

Aquestes jubilacions anticipades es realitzen d’acord amb el que estipula la LOE, que estableix que els funcionaris dels cossos docents poden optar a un règim de jubilació voluntària fins a la data que finalitzi el procés d’implantació d’aquesta llei.

La paga d’agost

Les prejubilacions, denominades per l’Administració com a gratificacions per jubilacions anticipades, s’atorguen a docents que han exercit com a mínim 28 anys, que siguin funcionaris del cos de mestres, professors tècnics de formació professional, de taller d’arts plàstiques i disseny, de secundària i d’escoles d’idiomes i professors d’arts plàstiques i disseny.

També s’hi poden acollir els funcionaris que han exercit d’inspectors d’educació i d’inspectors al servei de l’administració educativa, de catedràtics de secundària, catedràtics d’escoles oficials d’idiomes i d’arts plàstiques i de disseny.

El Govern estableix que en la nòmina d’agost d’aquest any s’abonarà la paga corresponent a l’Estat i el 20% de la corresponent a la Generalitat. El pagament restant de la Generalitat, fins a arribar al 100%, s’abonarà en les nòmines d’agost dels anys 2012, 2013, 2014 i 2015, un 20% de l’import total en cada un dels anys.

Rigau:“El començament de curs no serà abans del 7 de setembre“

La conselleria d’Ensenyament vol disminuir, en dues legislatures, les xifres de fracàs escolar als nivells de la mitjana europea

Respecte la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística, considera que aquesta no perilla però reconeix que “tindrem una batalla judicial però la podem guanyar”