Àrea TAC

Curs 2010/11

botoverd.gif Free flash effect generator. Un excel·lent recurs gratuït en línia (ara en diuen al núvol) que ens permet generar presentacions, cartells… flash, sense haver de saber-ne massa. Es poden enllaçar després al propi web

botoverd.gif Interessant web per treballar l’enginy.

Si voleu acabar la classe amb un petit repte per als vostres alumnes en aquesta web trobareu bastants recursos.http://www.jverdaguer.org/jsmedia/002enginy/

botoverd.gif Espai de recursos al web de la Marisol Solduga. ZER Sió

botoverd.gif El portal edu365.cat estrena una secció anomenada “Ortografíate“, amb materials interactius per a l’aprenentatge de l’ortografia castellana adreçats a alumnat dels tres cicles d’Educació primària.

Els materials que recull són una acurada selecció de les seqüències didàctiques elaborades en el marc del conveni “Internet a l’aula” i estan també disponibles a la plataforma Agrega, on es poden visualitzar i descarregar per utilitzar en local:

botoverd.gif Calentant motors. Alguns exemples d’utilizació de l’entorn Moodle a primària:

– ESC Gassó i Vidal (entreu-hi com a professor visitant i podreu veure algun curs) Tenen cursos
– ESC Salvador Espriu (entreu-hi amb l’Explorer). Cursos oberts.
– ZER L’Eral. (entreu-hi amb l’Explorer). Dos cursos oberts.

botoverd.gif Eines col·laboratives de publicació a la xarxa: Google documents (petit tutorial als seminaris TAC de Tarragona)

botoverd.gifGestió i configuració del nou correu XTEC Gmail (google apps)
* Recuperar correu d’altres comptes
* Reenviar el correu a un compte extern

botoverd.gif La Gestió dels contactes. Importació, personalització de contactes i creació de grups.

* Com exportar els contactes de l’antic entorn de correu
* Com importar els nostres contactes al nou entorn de correu i personalitzar-los
* Com crear contactes nous i grups
* La gestió del correu per etiquetes
* Arxivar correu
* Destacar un correu

[Tota aquesta informació (aplicada a Gmail i aplicable al nou correu XTEC amb tecnologia Google) i més la podeu trobar a http://www.xtec.cat/~e3944813/sem/gmail.htm]

botoverd.gif Projecte KIOSK JOVE és una eina i un espai de participació que el 3cat24.cat ofereix a les escoles del nostre país perquè esdevingui una publicació digital al servei del que ja es coneix com a periodisme ciutadà. Els nostres periodistes són alumnes que s’han compromès a mantenir-nos informats de tot allò que creuen que és notícia –i, per tant, d’interès per als nostres lectors– en el seu entorn social i escolar.

El curs passat (2009-2010) es va fer un pilotatge en el que hi va participar l’INS Manuel de Montsuar juntament amb altres centres de Catalunya.
Fruit de l’experiència (en podeu veure els resultats i les aportacions i publicacions dels centres participants en el pilotatge a partir de l’adreça http://www.3cat24.cat/kioskjove) s’ha decidit seguir amb el projecte i augmentar fins a 100 centres  el nombre de centres participants.

En breu (darreries de setembre-principis d’octubre) s’obrirà la inscripció al centres; en sortirà un avís al portal XTEC.
Als centres que s’inscriguin i acceptin en el projecte està previst demanar-los un mínim d’una aportació al mes per centre i un reportatge de vídeo com a mínim en el curs, que serà emès cap a l’estiu.

MÉS INFORMACIÓ

botoverd.gif Desaparició del servei PUC

El servei PUC com aplicació de permisos centralitzats ha estat tancat. Cada aplicació té la gestió personalitzada d’usuaris:

Els permisos de GEPSE es centralitzen des de l’aplicació GEPSE i els gestiona el director del centre.
Els permisos de formació es gestionen des de la pàgina de formació.

A aquests aplicatius hi poden accedir aquelles persones amb els pertinents permisos d’accés mitjançant les dades de connexió personals d’XTEC.
Si un centre vol donar permisos d’accés a un/a professor/a que no els tingui, ho haurà de fer el/la director/a del centre accedint-hi amb les seves dades personals (usuari i contrasenya XTEC)

botoverd.gif Drac Màgic. Construint mirades. Proposta d’activitats al voltant del cinema per a centres educatius 2010-2011. Informació rellevant per si volue treballar amb el cinema al centre.

botoverd.gif La Mostra 010. Treballs presentats

Premis a la nostra comarca:
Fotografia:
Escola Antònia Simó i Arnó (Almacelles).
[Primària] HISTÒRIES D’ALMACELLES.
Escola Sant Isidre (Gimenells).
[Primària] CONFLICTES DE FOTONOVEL·LA.
IES Escola del Treball (LLEIDA).
[Secundària] FOTOGRAFIA ESTROBOSCÒPICA I D’ALTA VELOCITAT.

botoverd.gif Recordeu: tots els materials de formació telemàtica es poden consultar a: http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials.htm

*Novetat: enguany tenim un nou curs telemàtic adreçat a coordinadors TAC.

A hores d’ara ja s’ha acabat el període d’inscripció a les activitats de formació telemàtica, però, si voleu donar un cop d’ull, els materials d’aquest curs els podeu trobar a:
http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/tcttc/

botoverd.gif Resolucióde 5 d’octubre de 2010, de la “Secretaría de Estado de Educación y Formación Profesional”, per la que s’estableix el procedimient per a la concessió del distintivo de calidad SELLO ESCUELA 2.0.

botoverd.gif Recordeu el cercador de recursos educatius en línia MERLÍ del Departament d’Educació. Cada cop més potent i amb més materials. El teniu a les vostres adreces d’interès?

botoverd.gif ACSUR

Guia: “Documentals per a la transformació”

“Documentals per a la transformació” és una interessat i profitosa Guia didàctica dissenyada per acompanyar processos de formació en teoria i en tècnica audiovisual, així com en comunicació alternativa, que permetin a col•lectius socials la realització de documentals socials participatius. Tot i que inicialment les propostes estan pensades per a col·lectius socials i/o alumnes de secundària i/o batxillerat, hi podreu trobar interessants propostes didàctiques per treballar l’elaboració d’un projecte AV i les etapes que caldria seguir en el procés, que podeu adaptar.

botoverd.gif Fonts de recursos per a PDI. L’exemple d’Alexandria.

Material del curs telemàtic D006 – Iniciació a l’ús de la pissarra digital interactiva on s’explica com trobar recursos per a pissarres digitals, posant com a exemple l’ús del portal d’Alexandria.

botoverd.gif Visualitzador de fitxers Notebook (software de Smart Board – PDI)

Aquell que vulgui visualitzar (no modificar !!!) fitxers de notebook -per a PDI- per tal de veure si una activitat PDI ja feta i lliure li pot ser útil en la seva tasca docent, pot descarregar-se gratuïtament, i utilitzar-lo lliurement, el programa “Notebook Interactive Viewer” des de l’adreça

* http://www2.smarttech.com/st/en-US/Support/Downloads/Notebook+IV/NIVv95Win.htm, per a Windows
* http://www2.smarttech.com/st/en-US/Support/Downloads/Notebook+IV/NIVv95Mac.htm, per a MAC
* http://smarttech.com/us/Support/Browse+Support/Download+Software/Software/SMART+Notebook+Interactive+Viewer/SMART+Notebook+Intractive+Viewer/SMART+Notebook+Interactive+Viewer+for+Linux, per a linux

botoverd.gif Dropbox és un servei d’allotjament d’arxius multiplataforma en el núvol. Molt pràtic i útil que deixa l’ús del pendrive en un segon pla. El servei permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors i compartir arxius i carpetes amb altres. Existeixen versions gratuïtes (fins a dues gigues d’espai per usar i compartir) i de pagament, cadascuna de les quals amb opcions variades.

Més informació i consulta de les bases completes del premi

botoverd.gif Jornades sobre les TIC i el canvi educatiu

novembre 12 i 13, 2010 – CosmoCaixa Barcelona

El contingut d’aquestes Jornades se centrarà en el canvi que està suposant per als ensenyants i l’ensenyament la implantació dels recursos tecnològics a les aules.  Organitzat per Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya