Creixem entre plantes !

Aquest curs seguim amb el projecte iniciat el curs passat Creixem entre plantes.

Creixem entre Plantes és una projecte d’ApS (aprenentatge i servei) on treballen en xarxa l’Ajuntament de Barberà del Vallès, la Fundació Barberà Promoció, l’Institut Bitàcola i les llars d’infants municipals, enguany, El Bosquet i la Rondalla.

És un projecte on es treballa en comunitat: l’alumnat del PFI d’Auxiliar de vivers i jardins és l’encarregat de realitzar les tasques de manteniment i millora de les instal·lacions de les llars d’infants.

D’altra banda, l’alumnat de l’Institut Bitàcola són els responsables de fer el recull de les activitats dutes a terme i documentar-les amb la finalitat d’informar a la ciutadania.

Aquest curs ho estem gaudint molt per al contacte que s’estableix amb els nostres infants i alumnes PFI, us en fem una petita mostra del que va estar la darrera activitat de contes amb elles i ells i de la tasca que estan fent al nostre jardí!

primer trimestre a la Xerinola

A poc a poc hem deixat enrere els primers dies a la llar, dies que els infants estan passant un període de familiarització i que no són fàcils… però amb temps, molt de respecte i cura els més petits i petites ja van agafant confiança i comencen a sentir-se segurs i segures en la llar.

Aquests dies hem gaudit de la festa de la castanyada i Nadal, festes que cada infant les ha viscutal seu ritme i sense presses, adaptant-nos al seu moment.

Compartim amb vosaltres un petit tast d’imatges.

Castanyada

Nadal

Tardor

Ja fa uns dies que el curs està en marxa, el procés de familiarització que en un principi ens demana molta cura, paciència i tendresa amb els nostres infants per part de família i escola, ara ja va donant el seu resultat i podem veure que els petits i petites cada dia es mostren tranquils, segures i aquesta confiança i vincle que hem anat creant entre totes i tots és el que fa que els infants sentin que estan en un entorn de confiança, el que afavoreix el seu desenvolupament.

Un infant preparat per començar a gaudir de noves experiències com conèixer l’entorn del jardí, gaudir de la tardor, un petit teatre del conte de la castanyera, petits moments de quotidianitat que fan el nostre dia a dia.

Portes obertes de les Llars d’Infants Públiques Municipals!

Benvoluges famílies,

Ja tenim data per les portes obertes!

– Dissabte 15 d’abril: Llars d‘infants Públiques Municipals Baldufa, El Bosquet i Rodona.
– Dissabte 22 d’abril: Llars d’infants Públiques Municipals  La Rondalla, Xerinola i  La Blava.

Les visites seran en horari de 10 a 13 hores.

Per demanar cita per la visita de les Llars, només haureu d’emplenar aquest formulari amb les vostres dades, especificant quina franja horària preferiu i rebreu un SMS amb la confirmació de la Llar, el dia i l’hora de la visita presencial a les instal·lacions. Sempre que hi hagi disponibilitat, respectarem la franja horària que hàgiu demanat.

Trobareu més informació a :

https://www.bdv.cat/portes-obertes

portes obertes i preinscripció

Us hi esperem!!!

Xerrades Informatives per a famílies amb infants nascuts l’any 2020

Des de l’OME (Oficina Municipal d’Escolarització) de Barberà del Vallès, s’han programat unes xerrades informatives sobre el procés de Preinscripció Escolar Curs 2023/24.

Aquestes reunions, que estan adreçades principalment a famílies amb infants nascuts l’any 2020 i que el curs vinent faran I3

El passat 14 de febrer es va fer a la llar d’infants Xerinola una de les xerrades, van assistir una trentena de famílies que van poder seguir reunió i expressar els seus dubtes i inquietuds que aquest procés comporta, passar de la llar d’infants a l’escola.

 

Compartim el dia a dia de la llar!

Mica en mica van passant els dies , i sense adonar-nos estem a punt d’acabar el primer trimestre a la llar. Aquest curs el vam començar amb incerteses, la situació ens demanava una nova manera de fer les coses. Els primers dies, vam poder compartir, en grups molt reduïts , mascareta i separació l’ inici dels vostres fills i filles a la llar, ens vam anar coneixent a poc a poc adults i infants, i ens vam retrobar de nou amb els qui el curs anterior vam deixar de veure durant mesos per la pandèmia.

Tot i que els dies que vam compartir junts van ser menys dels que nosaltres voldríem els infants es van anar adaptant al nou ritme de la llar i a vam començar a crear vincles entres infants i adults, entre família i escola.

Avui , després d’aquests primers dies us volem obrir les portes , no de la llar , sinó de les aules, perquè tot i que la situació no permet que entreu, no volem deixar de compartir amb vosaltres el resultat d’aquest saber fer en la criança de les vostres filles i fills i aquests moments únics de gaudir de la llar.

 

 

Volem seguir fent camí junts i juntes i compartir amb vosaltres , experiències , jocs i aprentatges.!

Fins aviat!

Quines joguines regalem?

Des de l’any 2010, a les Llars d’Infants Públiques Municipals hi ha el compromís de treballar la coeducació com un eix transversal dels projectes educatius.

Sabem per teoria, definició i pràctica que la coeducació és la resposta i el futur per aconseguir una veritable transformació de la nostra societat i fer-la més justa, equitativa i democràtica.

DECIDEIX LES SEVES JOGUINES
Al llarg de l’any comprem joguines per a les nostres filles i fills (aniversaris, festes de Nadal: cal pensar què cagarà el Tió o què duran els Reis Mags o el Pare Noël…) Moltes vegades decidim comprar una joguina o una altra pels anuncis de la televisió. Com més grans són els infants, més directament els influeix. Però, perquè ha de ser la publicitat la que decideixi les joguines dels nostres fills i filles?

Imatge de Aurora Portillo

Us volem fer arribar una reflexió sobre les joguines i contes que es regalen  i compren als vostres infants, us adjumtem el Text elaborat per:

CoeducAcció i l’Instituto Andaluz de la Mujer.
Editat per l’Oficina de Polítiques de Gènere i la Secció Municipal d’Educació, 1a Infància i Família.
Ajuntament de Barberà del Vallès.
Desembre de 2019.

llibret joguines 2019

Des de la Xerinola, us animem a fer una carta als reis, sense distinció de gènere!!

Targeto Joguines no sexistes