Aquest és un recull de fotos organitzades per temàtiques sobre els dos anys de vida de l’hortet.
A gaudir!
CONTES DEL SR. HORTET D’ALFÉS
L’observació de l’aranya
Quan va començar el mes de novembre a l’escola d’Alfés els alumnes dels grans i alguns alumnes de cicle inicial vam anar a fer una observació a l’aranya que hi havia als tomàquets penjats. Els alumnes van agafar l’aranya amb unes pinces i la van possar amb una plaqueta, tot seguit la van observar amb un microscòpi, era molt petita i una mica peluda. Finalment alguns alumnes van dibuixar com era l’aranya amb un paper que els hi van donar els mestres i els dibuixos van quedar tots molt bonics!
Maria Quintana Almenara
HORTALISSES TAC
Una de les activitats que hem realitzat amb les hortalisses que hem collit a l’hort ha estat tallar-les i que els alumnes facin fotografies-composicions originals.
Després amb el programa PICNIK hem treballat les fotografies i les hem editat perquè quedin així d’originals!!
Melmelada de tomata i truites
Ja hem començat el curs i l’hort no ens para de sorprendre. Mireu quin taller de cuina vam fer divendres passat.
Cap a principis de setembre a l’escola d’Alfés vam fer una deliciosa melmelada de tomàquet i dues truites: una de patata i l’altra d’albergínia. Com sempre vam dividir la classe amb dos grup per reduir la feina, mentrestant uns feien les truites d’albergínia, els altres feien les truites de patata i com sempre ens van sortir molt bones!
Maria Quintana Almenara
La collita d’estiu
A principis de setembre tots els alumnes i alguns mestres de l’escola vam sortir a l’hort per collir les hortalisses que havíem plantat abans de marxar de vacances. Les síndries estaven gegants, les albergínies enormes i els tomaquets de penjar i els de sucar estaven molt brillants i això que no havíem posat cap producte químic. Com que les síndries feien molt bona pinta, els mestres les van posar a refrescar a la nevera i a la tarda ens les vam menjar. No podien ser millor, eren boníssimes!
Mireia Estopà
MURAL
Aquí teniu un recull de fotografies de l’últim mural que hem penjat al col.legi.
El mural de dalt de tot està fet a l’hora d’educació artística amb la classe dels petits, inspirant-nos en els colors de l’hort. Hem pintat amb esprays el fons del paper d’embalar i a sobre hi hem enganxat les hortalisses que havíem collit.
La classe dels grans s’encarrega del mural de sota. Hi ha una intenció informativa, formativa i també d’activitat-joc. Aquesta última activitat s’ha realitzat després d’haver après la classificació de les hortalisses segons la part que ens menjàvem. Les hortalisses classificades estan amb els tres idiomes: català, castellà i anglès.
TREBALLS DELS ALUMNES
Aquí teniu un recull d’activitats fetes pels alumnes que hem dut a terme al llarg del curs. És una petita mostra del treball interdisciplinari que duem a terme.
Ja creixen les albergínies!
Ja fa un any ben bé que hem començat el projecte de l’hort i aquest cop hem pogut veure més aviat les albergínies, els pebrots i les tomates… Aquesta primavera, com a novetat, hem sembrat les síndries que ja fan flor i també podreu veure les flors de les patateres, a veure qui les endivina:
Pà torrat amb all
Aquest divendre dia disset de maig a l’escola d’Alfés vam fer un esmorzar amb pà torrat, oli, sal i l’ingredient principal all. Vam fer aquest esmorzar amb pà torrat amb all perquè el dia catorze de maig vam collir els alls al nostre hort i per amortitzar-los vam fer aquest esmorzar. La recepta era la següent: Primerament vam agafar el pà de pagés que els professors i professores van portar i el vam ficar dintre de les torradores que havíen portat la senyoreta Gessamina i la senyoreta Montse, més endavant anàvem agafant les torrades de pà de pagés i uns altres ficaven oli, sal i l’all que uns altres havíen tallat. L’esmorzar els hi va encantar a tots i això és perquè estava molt bo, que fins i tot hi havia gent que repetia moltes vegades. Una de les activitats que vam fer a classe és apendre les propietats de les hortalisses que tenim a l’hort, les propietats de l’all son les següents: L’all és la hortalissa amb més propietats medicinals doncs conté gran quantitat de compostos químics amb efectes beneficiosos per la salut. Algunes propietats mes reconegudes de l’all són la reducció del colesterol, l’efecte antihipertensiu, la prevenció del càncer d’estómac, l’augment de la capacitat del sistema immunològic i l’efecte antibiòtic. L’ús principal de l’all és com a condiment en qualsevol tipus de plat o salsa.
-Maria Quintana Almenara.