Tornem a sembrar!

Avui ha vingut el meu padrí a explicar-nos coses sobre l’hort hi ha portar-nos llavors d’alls, faves, espinacs i bledes. Hem sembrat les faves, els espinacs i les bledes. Ens ha explicat moltes coses. Una d’elles és que els alls s’han de sembrar el dia vint-i-tres d’octubre perquè hi ha lluna vella i així no creixen tan com si els plantem en lluna nova. Així li va ensenyar el meu besavi. També ens ha explicat quines són les plantes d’hivern i algunes d’estiu.

 Mireia Estopà

 100_012712

 

Coca de recapte

Divendres a l’escola d’Alfés vam fer una recepta amb ingredients de l’hort: la “coca de recapte”.

Els ingredients que vam necessitar són:

-330 gr. farina

-20 gr. llevant fresc

-1 got d’aigua

-3/4 d’oli de girasol

Primerament vam mesurar 330 gr. de farina i ho vam posar en una màquina d’amassar.

A continuació li vam afegir 20 gr. de llevant fresc, tot seguit li vam afegir un got d’aigua perquè la massas no fos tan espesa i també li vam afegir un pessic de sal. Per últim vam afegir 3/4 d’oli de girasol. Ho vam tapar amb film i una goma. Havia de reposar unes 2 hores. Quan vam tornar a obrir la massa aquesta es va triplicar! Vam estirar la massa amb la rodeta. Per guarnir la coca de recapte ho vam fer amb pebrot verd, pebrot vermell, albergínia i tonyina. La Susanna se la va enportar cap a casa seva per coure-la al forn. Per la tarda la va portar feta, vam berenar coca de recapte i estava boníssima! !

Maria Quintana Almenara

cocarecapte1

Hort ecològic

Avui la nostra professora ens ha donat una fitxa”d’aliments ecològics”.   Primer no sabíem què volia dir”ecològic” però ho hem llegit, ens ho ha explicat i ara ja ho sabem:  La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció  d’aliments d’elevada qualitat obtinguts mitjançant les tèctiques més respectuoses amb el medi ambient. Després hem posat un contenedor al pati i hi hem tirat fulles seques, peles de plàtans, peles de pomes, peles de patates…l’anirem omplint amb escombraries orgàniques del cole amb l’objectiu de fer el nostre propi compost. Quan el contenedor estigui ple el remenarem i li posarem a la terra. Per això; entre altres coses que anirem explicant; el nostre hort és un hort  ecológic.

hortalisses12

El principi del nostre hortet

Hola a tothom,
Aquest és un bloc que vol explicar i compartir amb vosaltres la gènesi d’un nou projecte a l’escola d’Alfés.
Tot va començar a finals del curs passat quan amb molt entusiasme ens vàrem plantejar que en una escola rural com la d’Alfés hi feia falta un hort.
Sorpreses, la vida està plena de sorpreses! Amb molt entusiasme; que és com gairebé sempre comencen la majoria dels projectes; els i les mestres ens vam ficar a planejar, pensar, idear…a fer.
L’agutzil del poble i el seu ajudant, el Sebastià i l’Adrià, ens van habilitar un trosset de terra, al costat de la basseta per fer el nostre hort.
La Margarida, que la podríem definir com la tècnica agrònoma de l’hort, ens va portar planter de tomàquets, enciams i cebes, també ens va dur llavors de mongeta i rabes.
A la classe; encara que fos fi de curs, ens feia il.lusió fer partíceps als alumnes. Van buscar informació,tots junts vam planificar com disposaríem les hortalisses… i el padrí de la Mireia ens va donar planter d’albergínies, pebrots, cogombres, tomàquets, alfàbrega…ja que és un gran pagés!
A la classe dels petits estaven estudiant les plantes i van fer germinar carbasses que també vam transplantar a l’hort.
Dit i fet plantar,transplantar i explicar als petits de l’escola allò que estàvem fent ens va emocionar d’allò més.
Però…les vacances s’apropaven i qui vindria a regar cada dia l’hort? Doncs entre la Marga i la Susanna van ficar reg per degoteig. Cosa per la qual ha permés que tot l’estiu anés creixent l’hort. Tant ha crescut que ja podem collir cogombres, tomàquets, carbasses,enciams, albergínies, pebrots!!!
Quina màgia més bonica!!
Mireu!