El final del pugó

El dia 3 de juny com cada divendres, vam sortir a l’hort i vam trobar que les mongeteres tenien pugó i per traure’l els mestres van agafar una pistoleta d’aire calent que semblava un secador però era un decapador, el vam fer servir perquè és la forma més escològica de traure el pugó i ens va sortir bé. Va marxar tot! Vam ofegar la plaga amb aire calent sense fer malvé la planta ni contaminar la terra amb insecticides químics.
Després les vam collir i vam fer un sorteix per qui es quedava amb les mongetes, l’afortunat de les mongetes havia de portar la recepta sobre com les havia cuinat.

Mireia Estopà.

Dinar d’escola: Amanida de pasta.

L’Hort de primavera ja ha començat a donar els seus primers fruits: Les mongetes. També tenim els enciams que hem d’aprofitar així que hem organitzat un dinar, el menú del qual serà: Amanida de pasta i postre sorpresa.
Les mongetes les vam sortejar i els alumnes ens hauran d’explicar com les han cuinat a casa, amb una exposició. Vet aquí, que l’hort ens alimenta! ( Qualsevol excusa és bona)

Ens ve a gravar TV3

Aquest dimarts dia 10 de maig els de TV3 ens han vingut a gravar a la nostra escola. Van a gravar a diferents escoles de Catalunya i la nostra escola és una de les escoles escollides, ens venen a gravar per veure com entrem a l’escola, l’hora de classe, l’hora del pati i com surtim de l’escola. Aquesta gravació sortita l’any que ve a TV3 al programa que rep el nom com a “mestres” i abans es deia “veterinaris”. Avui a l’hort ens han gravat mentre lligàvem les tomateres també treient males herbes i també hem ficat els cartells de les hortalisses amb català, castellà i anglès.

Maria Quintana Almenara.

Grabació TV3 on PhotoPeach

Plantem les hortalisses de primavera-estiu

Després d’ampliar l’hort, el padrí de la Mireia ens ha portat el planter de primavera – estiu: albergínies, pebrots, mongeteres, porros, cebes, cogombres. També hem plantat patates que ens va portar el pare del Pep, cíndries, espàrrecs i carbasses de cabell d’àngel. Què passarà???

L’hort de primavera- estiu 2011 on PhotoPeach

Un àpat saludable

Aquest dijous dia set d’abril tots els alumnes , professors i professores de l’escola d’Alfés ens vam quedar a dinar a l’escola.
Vam decidir de quedar-nos a dinar perquè el dimarts dia vint-i-nou de març de la setmana passada vam anar a collir unes hortalisses a l’hort i per aprofitar-les vam fer aquest dinar tant saludable.
Cadascú portava l’ingredient que li tocava, no vam portar res de carn ni peix, era tot vegetarià.

Entre tots els ingredients vam fer una menjada boníssima, però no a tots els i va agradar; tot s’ha de dir. Va haber plat únic, era com un plar combinat.
De primer plat, hi havia una amanida de colors: pastanaga, pebrot, olives, col llombarda, enciam, panís i fruits secs.
De segon plat hi havia truita de patata, truita de s’amfaina, truita d’espinacs, unes quantes les van portar els alumnes i la d’espinacs la vam fer al cole amb els espinacs recent collits!. De veguda aigua.
De postres hi havia macedònia amb una sorpresa que va fer la Margarita: la nata!
Vam estar molta estona preparant-ho però el nostre esforç va valer la pena perquè estava tot boníssim! Per a mi la idea que vam tenir de fer el hort d’Alfés em sembla una idea fantàstica perquè ens ajuda, aprenem coses noves, ens divertim molt i el més importan ens alimenta.

Maria Quintana Almenara.