Pà torrat amb all

Aquest divendre dia disset de maig a l’escola d’Alfés vam fer un esmorzar amb pà torrat, oli, sal i l’ingredient principal all. Vam fer aquest esmorzar amb pà torrat amb all perquè el dia catorze de maig vam collir els alls al nostre hort i per amortitzar-los vam fer aquest esmorzar. La recepta era la següent: Primerament vam agafar el pà de pagés que els professors i professores van portar i el vam ficar dintre de les torradores que havíen portat la senyoreta Gessamina i la senyoreta Montse, més endavant anàvem agafant les torrades de pà de pagés i uns altres ficaven oli, sal i l’all que uns altres havíen tallat. L’esmorzar els hi va encantar a tots i això és perquè estava molt bo, que fins i tot hi havia gent que repetia moltes vegades. Una de les activitats que vam fer a classe és apendre les propietats de les hortalisses que tenim a l’hort, les propietats de l’all son les següents: L’all és la hortalissa amb més propietats medicinals doncs conté gran quantitat de compostos químics amb efectes beneficiosos per la salut. Algunes propietats mes reconegudes de l’all són la reducció del colesterol, l’efecte antihipertensiu, la prevenció del càncer d’estómac, l’augment de la capacitat del sistema immunològic i l’efecte antibiòtic. L’ús principal de l’all és com a condiment en qualsevol tipus de plat o salsa.

-Maria Quintana Almenara.

3 comentaris a “Pà torrat amb all

  1. Què bo era el pa torrat amb all !! … Amb aquest gust tant sigular hem arribar a final de curs 10-11. Quin curs més maco ! Quin treball més maco el de l’hort !. Tot io viure’l dia a dia m’emociona ara reviure’l tot.
    No méxtranya l’emoció i l’alegria dels nens i nenes en rebre el diploma d’hortolans.
    Hem aprés tantes coses i hem gaudi tant dia a dia visitant l’hortet … Com evoluciona, com canvia, com creix.
    Voldria feliciitarvos per aquesta feina tant ben feta: Gessamina. Quina sort té l’escola de tener-te. El teu entusiame i la teva il.lusió ens encoratja cada dia. Montse, què bé que ho feu. Sou gnials. Margarida. ets ben bé de la nostra escola. Amb tu dona bo de treballar. L’hort porta el teu segell, com el del padrí de la Mireia…. I dels nens que diré ?? Donsc que no hi ha nota que compensi la vostra ilu i el vostre interés per treballar i conéixer l’hort. Aquest és l’aprenentatge que ens agrada i ens emociona. Quan es veu i es viu sembla com un miracle, un miracle que entre vosaltres i les vostres mestres heu fet possible. Enhorabona. Continuarem fent créixer les nostres ilusions i els nostres aprenentatges com creix l’hort, l’HORTET D’ALFÉS.

  2. Tens tota la raó, Pep. I quina sort que hagis fet possible l’ampliació de l’hort. La teva destresa amb les màquines, les fustes, composicions, trepants, perforadores, decapadors,el reg… les patates del teu pare…és evident que cadascú de l’escola, de fora de l’escola i del poble, tota la comunitat educativa ha trobat el seu lloc de treball i implicació a l’hort. És fruit del treball de tots i aquest concepte és bonic. És un èxit de tots i totes que esperem anar ampliant i aprofundint l’any vinent.

  3. L´hortet d´Alfés ens ha fet descobrir la màgia de la natura.
    Penso que el millor fruit que ens ha donat el nostre hortet (a part de la font inesgotable de múltiples aprenentatges que s´hi han generat) és la capacitat de crear al seu entorn una atmosfera de caliu agradable, la qual dóna peu a unes RELACIONS INTERPERSONALS molt positives, cordials, de cooperació,…És l´activitat de l´escola que més varietat de participants aplega, tothom hi té cabuda, tothom pot fer la seva aportació, tots podem aportar i aprendre.
    Quan penses amb L´hortet tot són sensacions agradables i això és el que recordaran les i els nostres alumnes en un futur.
    Crec que és un recurs encertat per millorar la formació de l´alumnat tant a nivell acadèmic com humà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *