Aquest dijous dia set d’abril tots els alumnes , professors i professores de l’escola d’Alfés ens vam quedar a dinar a l’escola.
Vam decidir de quedar-nos a dinar perquè el dimarts dia vint-i-nou de març de la setmana passada vam anar a collir unes hortalisses a l’hort i per aprofitar-les vam fer aquest dinar tant saludable.
Cadascú portava l’ingredient que li tocava, no vam portar res de carn ni peix, era tot vegetarià.
Entre tots els ingredients vam fer una menjada boníssima, però no a tots els i va agradar; tot s’ha de dir. Va haber plat únic, era com un plar combinat.
De primer plat, hi havia una amanida de colors: pastanaga, pebrot, olives, col llombarda, enciam, panís i fruits secs.
De segon plat hi havia truita de patata, truita de s’amfaina, truita d’espinacs, unes quantes les van portar els alumnes i la d’espinacs la vam fer al cole amb els espinacs recent collits!. De veguda aigua.
De postres hi havia macedònia amb una sorpresa que va fer la Margarita: la nata!
Vam estar molta estona preparant-ho però el nostre esforç va valer la pena perquè estava tot boníssim! Per a mi la idea que vam tenir de fer el hort d’Alfés em sembla una idea fantàstica perquè ens ajuda, aprenem coses noves, ens divertim molt i el més importan ens alimenta.
Maria Quintana Almenara.
Us puc ben assegurar que la truita d’espinacs era la més bona que he menjat mai. Una espinacs finíssims i tendres que es fonien a la boca.
Totes les menges vegetals del dia van ser extraordinàries. les truites de
la Maria – de patates – molt bona -, la truita de sanfaina de l’Olga una delícia al paladar. La truita de sanfaina de la Mireia una obra d’art i
la truita d’espinacs de l’hort que vam fer entre tots allí mateix esa tant bona com el dia que feia ; boníssima.
Enhorabona. Recordarem les menges de l’hort com una de les vivències més boniques de l’escola.
Si tornés a ser petit voldria anar a una escola com aquesta.
Pep
Una plata d’enciam
ben colorida, ben colorida,
una plata d’enciam,
ben amanida amb oli d’Alfés.
Un troset de pa hem sucat
amb tomata, amb tomata,
un troset de pa hem sucat
amb tomates de l’hortet.
Unes truites d’espinacs
de sanfaina i de patata
unes truites hem menjat
i molt bones hem trobat.
I de postres macedonia
de maduixa, kiwi i platan
i de postres macedonia
que amb nata hem adornat
Si aquest àpat estava bo, … prepareu-vos que les faves van creixent.
Quin dinar més saludable!!!
Segur que estava boníssim, i si a algú no li ha agradat és perquè no té el paladar acostumat a aquests aliments tan sans i naturals.
bon profit!!!