Gràcies i a reveure!

Els Trastos de 2n ens deixen aquesta fotografia de l’últim dia com a record en la seva marxa cap al Cicle Mitjà. Un any més grans, un any més madurs! Ara toca entrar en un altre cicle, i així anar sumant etapes. Ho han fet molt bé i de ben segur que ho continuaran fent igual o més bé que fins ara. I el més important de tot, és que les seves petjades per allà on passin no s’esborraran mai! Molts ànims i a reveure!

Àngel Rivera Puig.
Tutor de 2n de primària.

DSC_0458_1
NO ÉS UN ADÉU PER SEMPRE, SOLS ÉS UN ADÉU PER UN INSTANT…

Bon estiu a tothom!

 

Publicat dins de general | 1 comentari

Una pizza al forn solar!

Per finalitzar el projecte de “LA LLUM”, hem realitzat un forn solar.
Durant el matí de dijous vam posar en marxa el forn solar que vam construir, posant-hi una pizza a coure. Per a sorpresa de tots vam aconseguir que el forn arribés a gairebé 100 graus de temperatura i per tant, vam poder menjar un tros de pizza cadascú. Resulta que per a molts va ser la pizza més bona que mai havien menjat!!!
Mireu, mireu i oloreu, mmmmm…

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Can Torrents

Hem fet l’última sortida del curs. Els Trastos i Les Andròmines van anar a visitar la masia de Can Torrents, que es troba a Premià de Mar. Van poder gaudir d’un matí a l’aire lliure, visitar i observar alguns animals, trepitjar i observar l’hort, caçar cuques i altres descobrir altres elements… Entre altres coses. S’ho van passar genial!

Volem donar les gràcies a la família Torrents, d’on tenim l’alumne de 2n, Llorenç Torrents, per obrir les portes de casa seva i mostrar-se tan hospitalaris amb nosaltres. Moltes gràcies!

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Taula de llum

Aquest any els alumnes de 4t d’ESO ens van regalar una taula de llum, dissenyada i creada per ells mateixos. Ha estat una experiència formidable: Una manera de manipular, crear i adquirir el gust per les formes. Gràcies companys i companyes!!!

Publicat dins de general | Deixa un comentari

FeSTa dE l’EspORt!!!

Com no podia ser d’una altra manera, la Festa de l’esport ha estat tot un èxit!! Al matí activitats esportives i a la tarda sessió de ball. S’ho van passar genial… i és que no hi ha res millor que comptar amb la il·lusió i l’alegria dels nens i nenes quan arriba aquesta data.

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Joc lliure a la platja!!!

Jugar, descoberta, riure, explorar, contacte, reflexió, superació, relació, tocar… Així ha anat la sortida d’avui!

El joc lliure és una finalitat sense un final, una realització
que busca realitzar-se en sí mateixa.
(Wallon, 1968)

Publicat dins de general | 2 comentaris

El Racó del Lector

Des del començament del 2n trimestre, a l’aula de 2n de Primària es va crear  El racó del lector. Voluntàriament els i les alumnes  llegeixen un llibre, còmic, conte… a casa. Mentre fan la lectura el poden portar per ensenyar-lo a la classe i explicar-nos de què va, si li està agradant… Un cop acabat, poden omplir una fitxa de lectura on, entre d’altres aspectes, s’hi ha d’incolure un resum. A la classe en fem una lectura i en generem opinions.

Aquesta iniciativa està sent un èxit! Gairebé són tots i totes els que participen i el nostre racó no dóna a l’abast! No hi ha matí que no parlem de llibres i d’històries emocionants. I no cal dir, que tot això fomenta la fluïdesa lectora, la comprensió, la capacitat de saber estructurar un argument, per tant, l’escriptura, la comunicació oral… I per descomptat, el gust per la lectura.

Aquests Trastos són uns endrapallibres!!!

Publicat dins de general | 2 comentaris

ST. JORDI i ELS JOCS FLORALS

En motiu de l’any LLull, amb la seva obra El llibre de les bèsties, els Jocs Florals han estat inspirats en les faules. Tots i totes han fet uns treballs originals i autèntics, però com en tots els concursos hi ha d’haver-hi uns/es guanyadors/es. Aquest any han estat premiats:

1r de Primària
1r premi: Bernat Rivera amb La hiena i el cocodril
2n premi: Carlos Artigas amb L’amistat
3r premi: Ona Fonollet amb La girafa i el conill

2n de Primària
1r premi: Antoni Serrano amb La zebra i la formiga
2n premi: Montserrat LLoveras amb L’esquirol i l’eriçó
3r premi: Llorenç Torrents amb L’elefant i la formiga

A TOTS ELLS, MOLTES FELICITATS!!!

També hem gaudit per primer any, dels mercat d’intercanvi del llibre. Ha estat un espai on l’alumnat que ho desitjava podia intercanviar un dels seus llibres per un altre d’algun company/a. Ha estat molt interessant i curiós veure com s’aficionaven a mirar els llibres exposats i decidien quin quedar-se.

Publicat dins de general | Deixa un comentari

Botiguetes, monedes i joc

Els Trastomates han jugat a botiguetes posant en pràctica, així, tot el que té a veure amb les monedes, preus i canvi. La imaginació, el càlcul, la bona entesa, l’estratègia, la diversió i més, van estar a l’alçada d’aquesta activitat.

Publicat dins de general | 1 comentari

CASTELL DE BURRIAC

Els alumnes de Cicle Inicial, vam fer una excursió al Castell de Burriac. El camí no era gaire llarg però la pendent era força pronunciada, tot i així, aquests nens i nenes no tenien aturador i van caminar com autèntics campions. Tot el demés: jugar, jugar, jugar i jugar sense parar!!!

Publicat dins de general | 2 comentaris