L’ANIMACIÓ A LA LECTURA és cosa de TOTS I TOTES

Dijous 3 de març de 17 a 18,30h a la sala d’actes del Cèntric,

Helena Garcia de l’editorial Kalandraka ens va oferir un recorregut pel món dels àlbums il•lustrats pels més petits amb propostes inspiradores per a crear moments especials al voltant dels llibres.bufanuvols1web

L’equip del CRP del Prat ( Centre de Recursos Pedagògics) presentà una col•lecció d’àlbums il•lustrats per a l’alumnat de l’escola bressol i l’educació infantil recollits en la maleta pedagògica “MALETONA BUFANÚVOLS” que s’ofereix en préstec als centres educatius a partir de març.

Sessió adreçada a mestres i educadors d’escoles bressol, educació infantil i famílies.

Els ÀLBUMS IL.LUSTRATS a l’Educació primària

Dijous 25 de febrer de 17 a 18,30 a la sala d’actes del Cèntric,

Helena Garcia de il.lustríssima maletal’editorial Kalandraka va oferir un recorregut pel món dels àlbums il•lustrats amb un grapat d’activitats i propostes inspiradores per a crear moments especials al voltant dels llibres.

L’equip del CRP del Prat ( Centre de Recursos Pedagògics) presentà una col•lecció d’àlbums il•lustrats per a l’alumnat de l’escola primària: cicle inicial i mitjà, recollits en la maleta pedagògica “IL.LUSTRÍSSIMA MALETA“ que s’ofereix en préstec als centres educatius a partir de març.

Sessió adreçada a mestres Educació Primària, cicle inicial i mitjà i responsables de les Biblioteques Escolars.

21 de març dia mundial de la poesia

 

logo dia mundial

El dia 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia. Si voleu saber les activitats que es fan a Catalunya cliqueu aquí. La Institució de les Lletres Catalanes us proposa un poema del poeta de Lleida Jaume Pont i molta informació sobre diverses actuacions.

Manuel Forcano a Paraula Poètica

FORCANO AL PRATEl passat 25 de febrer el poeta Manuel Forcano va participar en la sessió de Paraula Poètica al Cèntric Espai Cultural. L’alumnat de l’Institut Salvador Dalí amb la professora Alba Sabaté van debatre amb el poeta temes com la inspiració, la veritat en poesia, les lectures i el risc de la vida. La vetllada va ser intensa: les preguntes i el vídeo preparat pels alumnes i el suport ens van fer gaudir a tots.

forcano

Ítaca

M’estava com Ulisses contemplant la mar
deserta.

Trist. Però van tocar-me per l’espatlla, i
vaig girar-me.

Amb un braç em rodejà tot sencer

i m’engolí en un bes. Quan ets arrel

desitges terra.

Jaume Cabré i la lectura

De les incerteses de Jaume Cabré:
“Quan un nen agafa un llibre ple de dibuixos i històries d’animals, està fent un gran gest: comença a iniciar-se en la interiorització de la seva vida. Amb aquest llibre i amb els que vindran després no rebrà cap ensenyament concret, potser, però sí que rebrà una incitació a la reflexió i a estimular la capacitat de fer-se preguntes.
Diu Heidegger: “Qui vulgui respostes, que calli; qui busqui preguntes, que llegeixi poesia”. El filòsof ens invita primer a llegir poesia i després a rumiar, a soles, en silenci, asseguts en aquella habitació de Pascal. Tot un programa educatiu.”

Exposició Cent anys de biblioteques

No hi falteu!

BiblioTec. Cent anys d’estudis i professió bibliotecària

biblioTec
Del 17 de febrer al 10 de maig de 2015, a la Sala 4 de les Cotxeres del Palau Robert

La Generalitat de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona presenten, al Palau Robert, l’exposició “BiblioTec” amb motiu del centenari de la creació de l’Escola de Bibliotecàries l’any 1915. Una mostra que dóna a conèixer l’evolució d’aquesta institució d’ensenyament i la transformació d’una professió que s’ha adaptat als temps i a les necessitats del mercat.

L’exposició “BiblioTec. Cent anys d’estudis i professió bibliotecària 1915-2015”, que coincideix amb l’Any de les Biblioteques i té com a comissàries Teresa Mañà i Mònica Baró.

Setmana temàtica a la Biblioteca Antonio Martín

cavallers

La Biblioteca Antonio Martín  organitza la Setmana temàtica 2015 dedicada als Cavallers medievals. Del  13 de gener i fins el 28 de febrer a la Sala Infantil es podrà visitar l’exposició Cavallers medievals: descobrim la història i la llegenda. També hi haurà una selecció de documents que tracten sobre el tema i lectures dedicades a l’obra de Joanot Martorell Tirant lo Blanc. Per a més informació, consulteu la web