Hemeroteca La Vanguardia

hemeroteca.jpg

Una molt bona notícia, La Vanguardia, un dels diaris més antics d’Espanya ha obert la seva hemeroteca a Internet. Es poden consultar totes les edicions des de…1881!

És un material de consulta històrica únic. Feu una prova, que els alumnes busquin la noticia més important de la edició del dia que van nèixer. Veureu l’interés que els desperta.

(font  bloc àrtic)

Educació, context i futur…

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/treball_infantil/1062351.rm" width="352" height="288"/]

A Palestina, molts adolescents es veuen empesos a treballar per diferents motius. Al documental “Treball infantil a Nablus” es parla amb dos joves de Nablus que treballen al mercat de la ciutat del seu futur i de temes com ara la Intifada.

Aquest documental és el resultat d’un taller de formació sobre creació audiovisual en què onze dones de la ciutat de Nablus, a Cisjordània, van utilitzar per primera vegada una càmera i van produir les seves pròpies pel·lícules.

L’Imad i L’Ahmed són dos adolescents que viuen a la ciutat de Nablus, a Cisjordània. Tots dos treballen al mercat de la ciutat per ajudar econòmicament les seves famílies.

L’Imad, de gran, vol ser advocat, mentre que l’Ahmed vol formar part de la resistència palestina. El documental mostra els somnis, les esperances i les pors de tots dos nois en un context cada cop més violent i complicat.