TAULA RODONA “ELS DEURES A DEBAT”

deures

El proper 22 de maig a les 18h a la Federació Obrera tindrà lloc la taula rodona amb la participació d’un expert, un pare, una mestra i alumnes de 6è i que posarà a debat els deures. Aquesta trobada és el punt culminant d’un procés de treball que s’ha dut a terme al llarg d’aquest curs que ens ha permès anar reflexionant sobre la qüestió que es planteja.

S’ha passat una enquesta als pares i mares i se n’han compartit els resultats, s’està passant una enquesta als infants, de la qual també compartirem els resultats i també s’han anat compartint articles de reflexió a través del full informatiu. Confiem que aquesta activitat hagi incentivat el debat sobre el tema i que tingueu ganes d’ampliar-lo i compartir-lo participant a la taula rodona.

Per a poder participar a la jornada de reflexió ja podeu formalitzar la inscripció a través d’un formulari en línia, necessari per tal de tenir un control de l’aforament. Del 27 d’abril al 15 de maig les inscripcions estaran obertes només per a persones de l’escola, les places són limitades a l’espai de la sala. En cas que no s’omplin totes les places s’obrirà la sessió de reflexió a la població.

Aquell dia hi haurà servei d’acollida gratuït per als infants, també amb un nombre de places acotat. Aquelles persones que vulguin fer ús del servei que ho facin saber d’entrada al formulari.

Recordeu que les places són limitades i un cop estiguin plenes s’haurà de tancar la inscripció, si esteu interessats a venir-hi formuleu la inscripció el més aviat possible.

En aquesta ocasió us adjuntem un article de reflexió. Tot i que l’article és una mica llarg, recomanem que en feu la lectura perquè és molt interessant i ens sembla que és molt global.

Representa diferents posicions entorn dels deures, tan de les favorables, que defensen per exemple que transmeten el valor de l’esforç, com les que hi estan en contra perquè són discriminatoris, no serveixen per millorar o creen conflictes entre els infants i els pares.També compara les visions de societats/cultures molt diferents, a nivell de retallades en educació, de si el currículum és prou motivador adaptat a les necessitats del s.XXI i qüestionant el concepte de deures tradicional.

És un debat que està viu a molts països i que obre la porta a una renovació del concepte d’aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *