Visite à Perpignan:

Nous allons à Perpignan. Une guide fait une visite guidée et nous visitons la cathédral, la Loge, l’Hôtel de ville et le palais de la Diputacio. Le Castillet et aussi la Porte Nord de la muraille.
Nous déjeunons et après nous nous promenons dans la ville.
Nous avons un dossier à faire. Acheter un objet et acheter une carte postale et un timbre pour l’envoyer à notre famille. À quatre heures, le bus va sortir.

J’aime beaucoup l’allée où nous déjeunons.
Je suis surprie parce que Perpignan est très propre et très jolie.

Bruna i Víctor.- 2n ESO

“Justa la fusta”, 23 d’abril: Els protagonistes amagats

prota

prota
Aquí tenim els protagonistes amagats darrera del micròfon, els cables, els ordinadors…. Vam aprendre molt d’ells.

Qui són? D’esquerra a dreta, l’Enric Riba, qui edita i presenta el programa dels matins “Justa la Fusta”.

En Carles H. Rius, sense ell res no funcionaria.

L’Hèctor Sunyol, qui decideix què es gasta i que no.

En Jordi Domènech, editor i presentador del programa “La Penya del Morro”

Els donem les gràcies a tots 4 per la feinada que els va representar fer el programa en directe des del centre. Però ara ja s’ha convertit en un clàssic. És el segon any que es passen el dia de Sant Jordi amb nosaltres, així que  l’any vinent no es podran escapolir.

Us hi esperem!!!!!!

“Justa la fusta”, 23 d’abril: Entrevista a Lluís Monfort, regidor d’Educació

montfort

Aquesta entrevista la vam fer en anglès. Presentàvem l’experiència de l’English Day, que es ve fent des de ja fa uns anys amb unes quantes escoles de primària i l’institut. Consisteix en fer tot un seguit d’activitats tots plegats, però parlant en anglès des de l’inici fins al final del matí.

I clar, l’entrevista la vàrem fer en anglès. Escolteu-la.

“Justa la fusta”, 23 d’abril: Escola Madre Sacramento

msms

msms

Els companys de l’escola Madre Sacramento ens van fer un reportatge de la seva biblioteca i ens van parlar del crèdit de síntesi de 3r d’ESO.

Però, la tecnologia ens va jugar una mala passada i el seu reportatge no va quedar gravat a la ràdio. Ho hem solucionat adjuntant un document pdf del contingut d’aquest reportatge.

Cliqueu aquí per poder llegir-lo.

“Justa la fusta”, 23 d’abril: Entrevista a Anna Hernàndez

Anna

Les ocupacions de tots dos ens van impedir entrevistar-los a tots dos, però el matrimoni Montilla-Hernàndez ens van concedir dues entrevistes.

La Sra. Anna Hernàndez, com que treballa molt a prop de la ràdio, ja que és regidora de l’ajuntament de Sant Just, va poder acostar-se a l’estudi de Ràdio Desvern per a contestar-nos les nostres preguntes. Ens ho vam passar molt bé amb ella.

Moltes gràcies, ja que sabem que estava molt ocupada aquell dia. Aquí teniu la nostra entrevista.

“Justa la Fusta”, 23 d’abril: Entrevista a Josep Montilla

jm

Per acabar el programa, vàrem poder entrevistar a uns dels vilatans més emblemàtics del nostre poble, el Sr. Josep Montilla, President de la Generalitat de Catalunya.

L’entrevista es va dur a terme per telèfon des de l’estudi de Ràdio Desvern. Li agraïm moltíssim l’esforç que va fer per poder contestar-nos unes quantes preguntes. Aquí la teniu sense cap retall.

Gaudiu d’ella!!!

“Justa la fusta”, 23 d’abril: La tertúlia Literària

La tertúlia literària la van formar professors, alumnes, i les integrants del club de lectura de la biblioteca de Can Ginestà.

La connexió inal.lambrica va anar pitjor que la tertúlia i no vam poder fer un seguiment en directe, però un cop acabada, algunes de les assistents ens van fer cinc cèntims dels temes tractats.

Seguiu el reportatge en directe.

“Justa la fusta”, 23 d’abril: Sant Just Solidari

SANT JUST SOLIDARI és una ONG que va néixer amb motiu de l’Agermanament de Sant Just Desvern amb Camoapa. (Més tard retransmetrem un reportatge que hem fet amb ells). La seva tasca principal ha estat, i és, la gestió dels projectes de solidaritat en aquest municipi de Nicaragua. Durant uns anys va treballar amb la població del Sàhara, refugiada a Argèlia a partir de l’expulsió del seu territori, i actualment també té projectes a Cuba i al barri de la Palmilla (Màlaga) dins del que s’anomena “quart món”.

Un dels projectes vinculats a Camoapa són els camps de treball, on joves del nostre municipi participen activament, i sobre el terreny, en els projectes que s’hi desenvolupen. La Clara Narvión és una d’aquestes brigadistes que  va estar a Camoapa. Aquí teniu la seva entrevista.

“Justa la Fusta”, 23 d’abril: Entrevista a l’Alcalde de Sant Just

La Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, vam retransmetre el programa “Just a la fusta” en directe des de l’institut, per segon any consecutiu. El programa el va obrir l’Alcalde de Sant Just Desvern, li varem fer una entrevista. Li vam fer tot tipus de preguntes a les que va contestar amablement. Vam fer una mica de safareig sobre alguns rumors que corrien, com si s’anava a fer unn centre comercial al poble, i ell ens va respondre amb tota la gràcia del mon, però la resposta ens va deixar a tots amb la boca oberta.

La entrevista la van fer unes noies de 2n ESO,  la Carla, la Bruna, l’Amanda i la Maria. Aquì teniu un petit tall de l’entrevista.

Amy winehouse

Aquesta cantant és una gran artista de jazz, encara que ha provat altres estils. Des de que era petita fins ara ha anat millorant.

Encara que ha passat mals moments la música l’ha ajudat a superar els obstacles i guanyar més premis. Escolteu aquest article.

Skins.


Skins és una serie de la vida quotidiana juvenil. S’emet els dijous a les 11:00 a Antena-neox.

La primera generació de Skins apareix en les temporades 1 i 2. Els personatges principals d’aquesta generació són un popular, però manipulador noi (Tony), la seva misteriosa i poderosa germana (Effy), un musulmà (Anwar), un jove gai (Maxxie), una talentosa noia que toca el clarinet (Jal), un afeccionat a les festes amb problemes familiars (Chris), un noi que està enamorat de la núvia del seu millor amic (Sid), una noia que solament es preocupa pel seu xicot (Michelle), una noia anorèxica i mentalment inestable (Cassie) i una noia enamorada del seu veí gai (Sketch).