Debat amb els nois i noies de 2n de Batxillerat

debat2.jpg

Moderadors

Avui a la biblioteca de l’institut hem tingut una trobada els alumnes de 1r d’ESO amb els de 2n de Batxillerat, que ja han acabat el curs i s’estan preparant per a la selectivitat. No ens coneixíem, però ja sabíem coses els uns dels altres per carta.

Els de batxillerat havien fet una carta a un noi o a una noia de primer explicant les seves experiències i impressions sobre el seu pas per l’institut: consells, anècdotes, històries…

Avui els temes que s’han tractat han estat: els canvis de 1ESO al batxillerat, canvis de l’adolescència, consells per no avorrir-se a classe, com afrontar els estudis… Teníem més temes apuntats per tractar, però el temps ha passat volant.

La participació ha estat molt alta, però com passa sempre, hi ha hagut gent que ha parlat molt i gent que no ha dit res. Per això obrim aquest fòrum, perquè tothom digui el que hagués volgut dir i pel que sigui no ha pogut.

I tu, com has vist aquest debat? T’ha semblat interessant? Què opines?

Indiana Jones torna amb la seva quarta entrega després de 19 anys

 

L’estrena mundial de la pel·lícula protagonitzada per Harrison Ford, provoca el caos al certamen

La quarta entrega de la sèrie, que transcorre en plena guerra freda, es va estrenar dijous

images3.jpg images2.jpgimages1.jpg

Indiana Jones torna, després de 19 anys. El dijous dia 22 de maig del 2008 es va celebrar el festival de cine de Cannes, on Harrison Ford, Cate Blanchett, Steven Spielberg, Georges Lucas i d’altres actors van passar pel passadís que accedeix a la sala de premsa, sense que la situació es desbordés. Aquesta última pel·lícula (el regne de la calavera de cristall) té l’èxit de la taquilla assegurat.

Per què l’hem triada? Per què la trobem interessant?

Hem triat aquesta notícia (de l’estrena d’Indiana Jones 4) perquè ens interessa saber més coses d’Indiana i perquè hem vist les altres pel·lícules i volem saber com continua.

Què n’opinem?

Nosaltres creiem que aquesta última pel·lícula tindrà molt d’èxit per dues raons: la primera perquè és un pel·lícula més d’Indiana Jones i amb l’èxit de les altres aquesta també en tindrà i perquè pot ser l’última pel·lícula que faci Harrison Ford. Tot i els problemes que han tingut per fer-la creiem que la pel·lícula estarà molt bé i nosaltres serem els primers a anar-la a veure (encara que el que fa els bots i les lluites no sigui Harrison Ford sinó el seu doble).

Fonts: Diari “El Periódico

Xènia Nogué i Dani Capellà

Terratrèmol a la Xina

50 millons de persones estan sense sostre

1. Resum de la notícia

Fa uns dies a la Xina, en Birmania va veure un terratrèmol molt gran que van morir moltes persones. Un senyor va sobreviure sis dies.I una dona amb 102 tambe va sobreviure(es molt impactant).

2. Perque l’hem triada?Perque la trobem interessant?

Creiem que es una noticia interessant perque es molta la cantitat de gent que ha mort i que encara esta sota les deixalles. Per culpa d’un terratremol i a molta gent i nens sense on viure, sense un sostre. L’Hem triada perquè trobem que interessa el que passa a tot el món,(almenys nosaltres). I que algunes persones li donen por o pena, per què pot succeir.

3. Què n’opinem?

Pensem que es molt impactant, i impressiona, el que esta passant ara i el que ha passat, ens dona una mica de pena. Sobretot pels nens que no troben als seus pares o familiar.

Giuliana i Brygyth

El tigre de Tasmània es reencarna en el cos d’un ratolí

La notícia 

Científics australians i nord-americans han donat vida a un gen d’un tigre de Tasmània (espècie extingida des de 1936) implantat-lo en un ratolí. Els investigadors han aïllat un gen d’un espècimen conservat des de fa un segle d’aquest marsupial australià, que se sembla a un gos i que rep el nom científic de tilacino. Una vegada aïllat, els científics han introduït el gen en l’embrió d’un ratolí.  

 Per que l’hem triada i opinió

Perque és intressant, actual, perque es un gran pas en la ciència de la clonació i perque creiem que es un gran treball  i un gran mèrit dels cientifics  reencarnar en el cos d’un ratolí una espècie extingida fa 72 anys. Això no passa cada día, per aixo creiem que publicar aquesta notícia al blog es una bona manera de que la gent comprovi per si mateixa el que pot arrivar a fer la ciència.     

Aquesta notícia L’hem tret de El Periódico.cat i la imatge de blogs.periodistadigital.com

Tres milions per un recital a Moscou d’Elton John

Elton John també és mileurista

eltonjohn.jpg

Una milionària russa ha ofert al cantant britànic Elton John 3 milions d’euros per un concert d’una hora. La milionària vol que l’estrella del pop acabi la seva carrera inaugurant un hotel la tardor que be. El cantant està a punt de dir “sí”. Si digues que sí, seria traslladat en jet privat fins a Moscou, i escoltat pels seus guardaespatlles fins l’hotel. Aquesta notícia la publica El Periódico.cat.

Hem triat aquesta notícia perquè volíem una notícia de música i aquests tipus de notícia no passen cada dia.
Nosaltres creiem que és una barbaritat pagar a un artista 3 milions d’euros per inaugurar un hotel amb un concert d’1 hora a Rússia. Nosaltres opinem que no fa falta que s’hagi d’inaugurar un hotel per 3 milions d’euros. Aquests hotel és de 5 estrelles.

Àlex Santomà i Pol Berbel

 

Jugar per morir

8 de cada 10 nens que han jugat a aquest joc, han mort.
Notícia:

 _42674563_asfixia_body2031.jpg

Durant aquestes últimes setmanes, hi ha agut varis casos d’estrangulació pròpia per pròpia voluntat. Es veu que alguns adolescents han volgut sentir un moment de plaer (més o menys com drogar-se) a base d’asfixiar-se, i la majoria d’ells, han mort.

Gran part d’aquests, són de França. Al menys, 82 joves han mort per practicar aquest joc des del 1995.

Aquest tipus d’acció també és coneguda com a “joc de la bufanda”, “joc de la ruleta de l’asfixia”, “joc del mono espacial”, “joc del fulard” i molts altres noms no tan coneguts. Molts familiars no es van adonar del que s’estaven fent els seus fills, i per tant, no els van poder avisar.

Per què l’hem triada?

Perquè creiem que és una notícia força impactant i molt important, encara que no se n’hagi parlat massa. La raó per la qual hi ha agut l’absència de la notícia, segurament és perquè no volen que molts joves inconscients del gran perill que suposa aquest joc, ho provin.

Què n’opinem?

Opinem que és un tonteria arriscar la vida per intentar sentir-se un col·locat. Aquests nens/es no han pensat en les conseqüències que comporta aquest joc, i per això creiem que, algú o altre els hi deu haver inflat el cap amb flors i violes. Amb això volem dir que, alguna persona que ho deu haver provat, ha mentit als altres dient que no hi havia cap problema al fer-ho.

Aquesta informació l’hem tret de varis diaris en català i d’una pàgina web anomenada:

http://www.healthfinder.gov/news/newsstory.asp?docID=612721

Treball realitzat per Teresa Bendito i Júlia Bolao

Jocs i perills junts

Ingressa a la Vall d’Hebron un nen de 9 anys després de quedar asfixiat mentre jugava als lavabos de l’escola a un joc que consistia en escanyar-se amb una tovallola.

Hospital de la Vall d'HebronEl 13 de maig, un nen de l’escola concertada Mireia Marina de Montgat (Maresme) va ingressar a l’Hospital de la Vall d’Hebron, Barcelona. Després de ser asfixiat mentre jugava a un dels lavabos de l’escola; com diuen El Periodico i El diario de Córdoba; amb els seus companys a un joc que consistia en lligar-se una tovallola al coll i anar prement fins al punt de quedar pràcticament inconscient per impressionar als companys. El Periodico publica que és possible que el nen abandoni la unitat de cures intensives en breu.

L’hem triada perquè nosaltres també hem passat per una escola de primària i mai no ens hem trobat en situacions en les que algú es jugués la vida.

Ens ha influenciat molt en la nostra manera de ser perquè ens impacta molt que uns nens de primària juguin a jocs tant perillosos que poden arribar a causar morts, és a dir que t’hi estàs jugant la vida per simplement impressionar.
Pot ser no sabien que podia acabar així però hi havia molta rivalitat per la seva edat.
No creiem que després d’això segueixin jugant a aquest joc o semblants.
També creiem que s’hauria de vigilar més al que juguen o fan els nens petits, encara inconscients de les conseqüències.

Laia Esquerrà i Marta Nicolàs

Xina intenta recuperar l’esperança

 

Més de 55.200 persones han mort, 24.900 han desaparegut i 5,4 milions s’han quedat sense llar com a conseqüència del terratrèmol que el passat dia 12 va sacsejar el sud-oest de Xina.

 Es tracta del pitjor desastre natural que ha viscut el Xina des del sisme de Tangshan ,en 1976, que va causar més de 240.000 morts.

La catàstrofe ha sumit el país en el dol, quan queden menys de tres mesos per a l’inici dels Jocs Olímpics de Pequín, però ha despertat al mateix temps una ona de solidaritat i fervor nacionalista que s’ha vist alimentada per la ràpida reacció de les autoritats. El mateix dia del terratrèmol, el primer ministre, es va posar al capdavant de les labors de rescat, i poc després va ser seguit pel president.

L’alt nombre de nens morts sota les escoles esfondrades, quan altres edificis propers van sofrir menys destroces, ha provocat la ira de molts pares, que han perdut els seus fills únics, per la dolenta qualitat de les construccions i la corrupció local. El Govern ha engegat una investigació. El repte ara és frenar les possibles epidèmies entre els milions de desplaçats que viuen sota les lones.

Es una noticia publicada per http://www.elpais.es .

Hem escollit aquesta noticia perquè creiem que ens pot ajudar a reflexionar sobre diversos aspectes.
Adonar-se Comte de que esta passant en aquests moments allà,posan-se a la seua pell.
També podríem reflexionar en les condicions que vivim nosaltres,son pràcticament perfectes.Creiem que es un tema bastant important per saber que vivim molt be i adonant-se de que hi han països de que no hi viuen tan be com nosaltres

Un barri residencial reduït a enderrocs a la ciutat de Taichung 

Fotografia:Barri residencial de Xina.

Guzel Nasibulina i Rut Lopez.

Com escriure un article al bloc?

image00004.jpgimage00003.jpgimage00001.jpg

Els que ja sou autors del bloc i esteu donats d’alta, ja podeu publicar. A continuació us podeu baixar les instruccions que trobareu en aquest document:

Com escriure un article al bloc?

Per als dubtes podeu consultar l’ajuda a l’adreça següent: http://blocs.xtec.cat/index.php?a=help.

O bé, escriviu una pregunta i expliqueu el vostre dubte en els comentaris de més avall. Us respondré tan aviat com pugui!

Nous autors del bloc

Avui han estat donats d’alta com a autors d’aquest bloc: Guzel Nasibullina, Danny Tituaña, Júlia Bolao, Laia Esquerrà, Marta Nicolàs, Xènia Nogué i Alejandro Martínez.
A partir d’avui ells podran escriure, publicar i gestionar els seus articles en aquest bloc. Això vol dir que podran crear l’article, afegir-hi imatges, crear vincles… El que no podran fer és modificar els articles que hagin publicat els altres autors.Bona feina! A veure si publiqueu articles ben interessants!

BubbleShare: Share photos – Powered by BubbleShare