ESPAIS INNOVAMAT

Cada setmana fem una sessió d’espais d’innovamat de forma conjunta amb els companys i companyes de la classe de les vaques. Ens encanta poder experimentar amb tots els materials, propostes i reptes que ens presenten els crics. És una hora que passa molt de pressa i que gaudim de les matemàtiques, tot reforçant els conceptes que treballem en grup: fent hipòtesis, provant què passa, realitzant jocs, manipulant… Aquí us deixo algunes fotos de la sessió amb material de rebuig:

BON DIA!

A les rutines del matí, cantem una cançó per dir-nos bon dia. Després mirem qui ha vingut a l’escola, també qui es quedarà a dinar, quin dia és i quin temps fa. A més de marcar al calendari el dia corresponent, ens fixem en el mes que estem, recordem l’estació de l’any, a vegades, tot recitant una dita o un rodolí. I finalment fem un repàs de totes les activitats i persones que aniran succeint durant el dia. Així ens situem molt millor i podem seguir la rutina del dia de forma visual,

Hi ha un munt de cançons que acompanyen aquest moment. Us en deixem algunes de les que fem perquè també les puguin escoltar a casa;

INNOVAMAT

Com ja sabeu, innovamat és un projecte per treballar les matemàtiques, que fomenta la descoberta, desenvolupa la competència matemàtica i individualitza els aprenentatges atenent la diversitat.

Cada setmana fem dues estones d’innovamat. Una sessió és el TALLER on es presenten propostes de treball relacionades amb conceptes matemàtics . La Gaia i els Crics són els personatges que condueixen les activitats. Són sessions en gran grup.

I també realitzem una sessió d’espais. Aquesta última sessió compartida amb la classe de les vaques. Els ESPAIS són reptes matemàtics interdisciplinaris per fomentar l’autonomia. Exploració a través del joc, l’art, l’arquitectura i l’App Innovamat.

GRAN RECAPTE!

Aquest any l’escola participa amb el GRAN RECAPTE!!

Uns voluntaris i voluntàries de l’escola, acompanyats d’un/a mestre/a de l’escola, portaran aquesta activitat a l’establiment BON ÀREA del Carrer Sant Marc.

És un bon moment per fer un petit gest per tal que totes les persones tinguin opció a una primera necessitat que és MENJAR.

Si vols fer de voluntari amb algun familiar, ha de ser adult, pots mirar a l’establiment que més t’encaixi i mirar si encara té places disponibles. Clica aquí !

Torna el Gran Recapte d'Aliments | Ajuntament de Riudellots de la Selva

TALLER DE PAPER

Aquesta setmana passada hem fet la presentació del Taller de paper. La Laia ens ha portat un munt de papers diferents i hem dedicat la sessió a explorar les diferents maneres de transformar-los: fregar el paper, plegar-lo, esquinçar-lo, rebregar-lo, enrotllar-lo… Fins i tot ens hem fixat en les possibilitats sonores dels diferents tipus de papers!
Per començar la sessió de psicomotricitat fina, cantem aquesta cançó que ens ajuda a escalfar els dits:

Hi hem participat amb moltes ganes i activant els sentits a la descoberta. Per acabar hem fet un mural amb alguns dels papers que hem fet servir.

 

SORTIDA AL MUSEU DE LA XOCOLATA

És la primera sortida de curs i estem tots emocionats i emocionades per l’aventura. Pujar a l’autocar i anar tots plegats cap a Barcelona. Arribem al museu de la xocolata! El primer de tot, esmorzar. I tot seguit hem fet la visita pel museu veient totes les escultures fetes de xocolata. Són una passada!

Després hem fet un taller amb l’Abraham que ens ha explicat com es fa la xocolata. Hem après que el fruit del cacao cal deixar-lo assecar i que després s’esmicola ben petit per fer-ne les diferents xocolates afegint llet, manteca i d’altres ingredients que la fan menys amarga. Tot seguit hem fet un figureta de xocolata desfeta que era calenta, un aneguet, i l’Abraham les ha posat al congelador una estona perquè es posés freda i poder-les treure del motlle.

Mentrestant ens ha fabricat uns llapis de xocolata calenta per fer un dibuix molt especial, un dibuix de xocolata. Al principi hem estat prudents i hem fet el dibuix però de seguida hem començat a tastar la xocolata i a llepar-nos els dits. Fins i tot hi ha qui ha llepat el full. De fet el dibuix era per menjar-se’l. Ha estat molt divertit!!!

A l’hora de dinar no hem pogut anar al parc perquè estava tancat per culpa del vent, però en una plaça molt propera ens hem acomodat per poder dinar i jugar una estona.

Hem passat un dia genial!!!

MÀGIA DELS COLORS

Ja fa dies, vam estar treballant alguns colors i per fer-ho vam fer una mica de màgia. Vam posar paper pinotxo dins d’unes ampolles, i en afegir-hi aigua, que no té color, i remenar una mica, vam veure com l’aigua es transformava en cadascún dels colors. Sort de les paraules màgiques, que sempre ajuden! També hem esat jugant a trobar objectes de l’aula de cada color tot fent agrupacions.