La foscor.

Després de conèixer algunes de les pors que tenien els infants de 1rA, van observar que molts d’ells tenien por de la foscor.

Aquí teniu els vídeos que van veure per treballar el tema:

[youtube]http://youtu.be/HHSCGIMrFTY[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/kUejAr-tPDo[/youtube]

A partir d’aquests vídeos van fer una pluja de paraules sobre que ens transmitia la foscor. Paraules amb les quals cadascú farà el seu missatge de què pensen de la foscor.

Les habitacions de les emocions

Continuem treballant les emocions, i com ben bé sabeu, cadascun dels nens i nenes de 1rA han fet la seva habitació de les emocions, representant les emocions de: por, ràbia, alegria, calma, tristor i amor. Cada emoció tenia una habitació i allà havien de posar algun objecte o fotografia o dibuix que representés com la senten.

la foto 1 (1) la foto 2 (1)

 

Cadascun ha expressat les seves emocions, i la resta hem escoltat amb molta atenció!

El monstre dels colors.

Gràcies al conte “El monstre dels colors” d’Anna Llenas i Noèlia (antiga mestra de l’escola) hem conegut les emocions: ràbia, alegria, por, calma, tristesa i amor; com també, que cadascuna d’elles té un color.

A partir d’aquest conte, a classe tenim uns pots cadascun amb el color i el nom d’aquestes emocions, d’aquesta manera quan volguem o necessitem podrem expressar pintant del color de l’emoció com ens sentim.

la foto 1 la foto 2

La lectura amb els petits i petites

 

A vegades, ens trobem neguitosos perquè els infants els hi costa llegir, no tenen interès, les famílies s’angoixen… però jo sempre dic que, si no hi ha un problema afegit, tar d’hora tots ells i elles llegiran, que el llegir és com el caminar no tothom ho fa en el mateix moment. Hem de calmar-nos i respectar el ritme.

He llegit aquest article i m’ha semblat força interessant per compartir-ho.

http://revistababar.com/wp/cinco-trucos-efectivos-para-fomentar-la-lectura-en-los-mas-pequenos/