IES Joanot Martorell

 AQUESTA ÉS LA FOTO DEL NOSTRE EQUIP DE JOVES REPORTERS D’ENGUANY:fots-crew-panasonic-003_opt.jpg 

RESUM DEL MES DE SETEMBRE PER JENNY, MÍRIAM I ANA.

 Aquest mes de setembre en realitat no vam rodar res  perquè no sabíem quin tema havíem de tractar a la pel·lícula i no teníem l’organització feta . 

Per aprendre llenguatge audiovisual vam veure mots anuncis publicitaris i diversos vídeos de “Panasonic” de les edicions anteriors per donar-nos una idea de com hauríem de treballar. Fins que no tinguéssim el tema de la pel·lícula, com que no ens el donaven encara,, mentrestant vam  decidir apuntar-nos a un concurs que es deia “Llanterna” per fer pràctiques una mica motivats per un premi ( que nosaltres som molt ganduls i si no és amb una mica de motivació no ens hi posem!). Aquest concurs tractava de fer una peli que el tema era “Com et veus? Com et veuen?”, i un dia a classe vam fer un joc de dir com ens veiem i com  vèiem el companys només utilitzant 3 adjectius, sense dir res més i va ser molt divertit…Es tractava després de fer-ho amb alumnes de l’institut que no fossin del Projecte Panasonic  i passar les dues versions, és a dir: com es definia un personatge a ell mateix i a l’altra banda de la imatge , posar com el definia la gent . Llavors trauríem conclusions de les diferències o les coincidències.No vam poder tirar-ho endavant perquè llavors van arribar les notícies que esperàvem. EL TEMA ERA “L’AIGUA I L’ECOLOGIA” ( però això va ser a l’octubre….) 

Abans d’això també vam fer pràctiques de gravació tots amb les càmeres i vam gravar les obres de l’ascensor  que estaven fent al pati de l’institut per veure qè voldia fer cadascú.  Vam obrir una wiki on després hem anat penjant els vídeos del Making Off que hem fet de la pel·lícula pas a pas els treballs que fèiem cadascú i la feina que ens tocava fer dia per dia. Així hem après coses que no sabíem abans, com fer un bloc i una wiki, per exemple. 

RESUM DEL MES D’OCTUBRE, PER CARLA, SANDRA I NATÀLIA:

 Al començar l’octubre ja teníem la idea al cap del que havíem de fer, una pel·lícula de quatre minuts.  Així que, després de fer una pluja d’idees sobre el tema proposat, va arribar el repartiment de tasques, uns volien ser càmeres, uns altres reporters… i així fins que tothom va tenir feina a fer.Un cop visualitzat l’esquelet de la pel·lícula, el grup de guionistes va començar a donar-li forma i un dels requisits que demanaven era l’aportació d’ampolles d’aigua per una de les escenes principals del film.Com la pel·lícula es va començar pel final, moment en què es retorna l’aigua al riu amb les ampolles que anteriorment havíem anat omplint amb gotes recollides, van decidir anar al Delta del Llobregat, lloc idoni per gravar les escenes d’abocament d’aigua. Aquesta escena es va haver de gravar dues vegades i va costar que s’enfadés un dels professors perquè un nen de primer va espatllar el rodatge perquè va tirar l’aigua de la seva ampolla  per damunt dels seus companys, que es van rebotar i es va muntar una petita “rave de l’aigua” sense permís de l’autoritat competent!               

 RESUM DEL MES DE NOVEMBRE: Cristina, Lidia i Verónica DIUEN:

A continuació us explicarem el que vam fer durant el mes de novembre.

Vam començar fent la cançó de “DRIP, DRIP, DROPS” amb els alumnes de 1º E.S.O.

Un dia vam baixar a la classe de música i amb tots els aparells necessaris per gravar vam mirar el lloc on quedaríen millor.Hi vam anar amb dues càmeres per fer el Making off al mateix temps.

L’estil de la cançó és una mena de rap, hip hop que podeu sentir a la nostra wiki a la pàgina LA MÚSICA I ELS MÚSICS-2″

També vam haver de contactar amb la Regidora de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Llobregat i vam parlar per telèfon amb la seva secretària i amb ella per mail vam concretar la data per fer- li una entrevista i pactar els temes que volíem tractar.

A mitjans de novembre vam rebre la visita dels estudiants francesos de Perpignan amb qui el nostre institut fa l’intercanvi anual de Francès. Els vam estar gravant una estona i fent-los unes entrevistes per saber com els semblava l’estada de dos dies al nostre poble convivint amb els alumnes del Joanot a casa seva.

Després vam anar a acomiadar-los a l’autocar i els vam rodar marxant.

Pocs dies abans havíem enregistrat uns tallers sobre Aigua i Ecologia organitzats per l’Ajuntament d’ Esplugues que venien a fer uns monitors , per diversos cursos de l’ESO, on treballaven i conscienciaven als alumnes sobre aquests temes . Ho vam rodar i ho penjarem un dia d’aquests al bloc.

RESUM DEL MES DE DESEMBRE. Som l’Antoni, en Ruben i en Robert.

A continuació explicarem el que vam fer el mes de desembre. Començarem amb la gravació de l’escena de la pluja. Es tractava de conseguir fer ploure, ho vam fer amb unes mans pujant mentre l’aigua queia del cel .Ho simulàrem amb una manguera a causa que no plovia i perquè la càmara no es mullés vam tenir que ficar un vidre antigotes per fer possible aquesta escena .
Seguidament vam fer una sortida ,consistia en una entrevista a Elena Embuena ,regidora de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Llobregat, aprofitant aquesta sortida vam anar a Barcelona, a la torre Agbar a gravar unes escenes relacionades amb l’aigua i la sostenibilitat del medi ambient .
Poc desprès en Modest va impartir classes de edició a alguns companys per ensenyar-los a poder muntar bé la pel·lícula. A mitjans de mes , els alumnes de quart d’ESO van preparar una actuació de balls i coreografies pròpies, seguida de una actuació de teatre dels alumnes de batxillerat sobre la violència de gènere per al Festival de Nadal. Tot el Festival el vam rodar nosaltres i us l’hem penjat per si voleu veure’ns en plan “Fama” davant tot l’institut!

RESUM DEL MES DE GENER , PER RUBÉN, ROBERTO I ANTONIO: 

Al gener vàrem començar  a escriure als blocs el que haviem fet  els mesos anteriors , i vam penjar-los en els blocs de la pàgina web.

També vam penjar el festival de Nadal que havien fet els alumnes de quart d’ES i el vam penjar a la wiki.

  Els nostres companys Jessica, David i Javier, que s’havien dedicat a aprendre muntatge amb un dels professors ( el Modest)  ) van començar a editar la pel.lícula per deixar-la acabada a temps.  Vam fer una primera versió de la cançó “DRIP, DRIP, DROP” i la vam penjar a la wiki.Vam grabar una conferencia sobre energies renovables, que nosaltres havíem demanat que fessin al departament de Tecnología per poder-la incloure al documental, i aquell mateix dia també vam rodar la gravació definitiva de  la cançó que havien finalitzat els alumnes de primer d’ESO.  Les nostres companyes de Relacions Exteriors i Premsa han estat  preparant un muntatge al hall de l’Institut per fer una  exposició sobre l’aigua utilitzant uns posters que ens  havien donat quan vam anar a la Caravana de la Expo Zaragoza 2008.

 ISA DIU:

Provaré de penjar aquí el CANAL JOANOT, tot i que no hi surten tots els videos dels rodatge, no sé per què. Sembla que comença a funcionar!PER FI!

 

Us penjo l’entrevista que ens ha concedit  un gran amic meu:  FRANCISCO LATORRE. Potser el nom no us diu gran cosa, però és el cap de so de totes les pel·lícules de Michael Moore.  Tot i que no li agrada gens sortir a internet- s’ha deixat enganyar pels Joves Reporters i ens ha deixat fer-li només dues preguntes relacionades – aquesta era la seva condició- exclusivament amb el nostre reportatge per al concurs.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/fo9yns3pvaU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aquí els Joves Reporters han fet la pràctica de rodar a dues càmeres - i editar- una breu peça teatral contra la violència de gènere que els alumnes de Batxillerat han presentat al Festival de Nadal. Ens ha servit de bones pràctiques per anar agafant marxeta!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/V3YFqlIVhz8" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

AQUEST ÉS EL REPORTATGE COMPLET DEL FESTIVAL DE NADAL 07 RODAT PEL JAVI I EL DAVID , DOS JOVES REPORTERS POLIVALENTS QUE TAN AVIAT FAN DE PRODUCTORS, DE PERIODISTES, DE PRESENTADORS… I QUE ACTUALMENT ES DEDIQUEN A EDITAR, JUNTAMENT AMB LA JESSICA.

Aquí podeu veure una sessió de treball dels Joves Reporters Guionistes discutint i escrivint col·laborativament el guió del reportatge.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/X3HLdeha9Gs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

 Making Off de l’entrevista a la Directora de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Sra. Elena Embuena 

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/2e3ESe3kplg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Making off rodatge visita Torre AGBAR i exposició “Els camins del’aigua

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/1aBvZR_GxOk" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aquest és el rodatge dels títols de crèdit: 

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/D1nISJMfXno" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aquí vam haver de "fer ploure" amb la mànega de regar el jardí!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/9itOQtNJx8w" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

 Els alumnes de primer d'ESO fan el ritme de la cançó que composen per a la pel·lícula

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/L3NsMBMeTZ0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Rodatge a la caravana de la "Expo Zaragoza 2008" al Port Vell de Barcelona[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/mVA3Qog-1pY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

El primer rodatge: Sortida al Delta del Llobregat [kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/QIP7j-Z1h40" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

AQUEST ÉS EL VÍDEO AMB QUÈ VAM GUANYAR EL PREMI EXTRAORDINARI "MILLORS REPORTERS KWN" DE L'ANY PASSAT[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/UAv9jOuJZ8k" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aquesta és la notícia i l'entrevista que va sortir a la Televisió d'Esplugues ETV quan vam guanyar el premi.[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/6YOzWyV0Cnw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

 AQUEST ÉS EL VIDEO QUE VA GUANYAR L'ANY PASSAT A NIVELL NACIONAL. ÉS DE LA COMUNITAT DE MADRID:

Aquest és el link a la wiki del projecte Panasonic de l'Ies Joanot Martorell.Hi podeu veure tots els rodatges que han fet els Joves Reporters sobre el que ha anat passant al nostre institut aquest primer trimestre.També hi ha penjat el que fan els alumnes de Primer d'ESO EN mav.  Ara ja ho podeu veure al reproductor del CANAL JOANOT.

4 thoughts on “IES Joanot Martorell

 1. isabel capdevila

  Fins ara, la dificultat més gran sempre és l’alfabetització prèvia en imatge que cal fer amb els alumnes abans de començar el rodatge.
  Nosaltres rodem dilluns amb un important deplegament de gent i encara no les tenim totes! Si voleu seguir les nostres aventures:
  http://drops4eso.pbwiki.com/

 2. Manolo

  Companys del Joanot-Martorell,

  Hem mirat tot el que teniu al bloc i us tenim una sana enveja. Nosaltre l’any passat vam quedar els 2ns, amb un clip sobre assetjament escolar. Aquest any no tenim idees clares sobre el contingut del video.
  Manolo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *