Coca de Sant Joan

JUNY
La coca de Sant Joan
De l’origen de la coca de Sant Joan s’en sap poc.
Com era una nit de festa que es feia molt llarga es creu que per això es menjaven dolços. Abans es feien rodones invocant el sol.
Les coques de pastisseria costen molt de fer. Et donem una de fàcil perquè la facis a casa al costat d’un adult.

INGREDIENTS:1 iogurt de llimona,3 ous, sucre (mida 2 iogurts),oli (1 mida de iogurt) ,farina (mida 3 iogurts),llevat 1 sobre i pinyons. (utilitzarem l’envàs del iogurt buit per mesurar els ingredients)
Batre els 3 ous.
Afegir el sucre i dissoldre’l.
Afegir el iogurt i dissoldre’l.
Afegir l’oli i dissoldre’l.
A part barregem la farina amb el llevat i amb una cullera sopera l’ anem afegint a la massa anterior i remenant.
Deixem reposar la massa 10 minuts.
Preparem la safata de forn amb mantega posem la massa i escampem els pinyons pel damunt.
Escalfem el forn fins a 230 graus i posem la safata de 20 a 30 minuts.
Bon profit

Comissió de menjador.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>