MIRA COM VÀREM CREAR “NADAL DES DE HAWAI”

ells aroa
Aprofitant l’activitat de piscina que fem cada divendres vàrem fer moltes fotos: de davant, de darrera, de perfil, amb molta llum, amb poca llum, ara ells, ara ella, ara tots… i així fins que vam aconseguir les més maques.Un cop tinguérem les fotografíes vam construir el fil de la història, afegírem música, i paraules a les imatges. I el resultat final fou: NADAL DES DE HAWAI!

NADAL DES DE HAWAI

AGRAIMENTS: Sara Gonzàlez, Melània Rosado, M Carmen, Rebeca, Jasone, i altres professionals de l’escola.

Judit i M. Magdalena

View more presentations from ticjosepsol.


Cares disfressades :-)

A la sessió TIC hem jugat a disfressar-nos, ens ho hem passat superbé escollint ulls, ulleres, bigotis… Ens coneixeu? Està fet a la pàgina www.pizap.com



EL GRUP 3 TAMBÉ FA PISSARRA DIGITAL

pict4185            pict4187

Ja fa uns dies que en Ronaldo, el David, la Nuria, la Dayanna, la Sara i la Nour anem a treballar els dijous al matí amb la  Carme, amb la pissara digital. Ens agrada molt i estem aprenent moltes coses: petar globus, fer música, parlar amb el micròfon, passar-nos la pilota, ballar amb l’Elmo,…



Un conte per pensar!

Vet aquí que una vegada hi havia una tortuga petita que no li agradava l’escola. Es deia tortugueta. Ella el que volia era quedar-se a casa o bé anar a voltar tot el dia pel carrer. La tortugueta pensava que era massa difícil provar d’escriure, massa difícil llegir llibres o fer matemàtiques. Li agradava molestar els seus companys, prendre’ls el llapis, amagar els fulls… No li agradava compartir i no li agradava escoltar els seus mestres. Trobava massa difícil seguir les normes de l’escola. També trobava massa difícil no enfadar-se.

Cada dia la tortugueta es deia a ella mateixa que intentaria no posar-se en problemes. Però cada dia s’enfadava, se sentia frustrada i llavors feia alguna cosa que no havia de fer i ja tenia problemes. Sentia com si no tingués control sobre el que feia. 

Les altres tortugues no volien jugar amb ella  i la tortugueta es va començar a sentir sola i dolenta. 

Un dia que la tortugueta es sentia pitjor que mai es va trobar amb la tortuga més gran i més vella del seu barri. Era la tortuga sàvia que tenia mes de 200 anys i sabia moltes, moltes coses.

La vella tortuga sàvia va preguntar a la tortugueta:

“Tortugueta, per què estàs tan trista?”  La tortugueta li va contestar fluixet, perquè estava una mica vergonyosa davant d’aquella tortuga tan vella i tan sàvia.

“És que tinc un problema molt gran. Sempre que estic enfadada o frustrada no em puc controlar. Sempre estic al mig de baralles i em sembla que ningú  m’estima” 

La vella tortuga sàvia era molt amable i va voler ajudar la tortugueta.

–”Mira –li va dir– Et diré un secret. La solució dels teus problemes la tens tu. La solució està amb tu, vagis on vagis”.   La tortugueta no ho entenia. – “És la teva closca, la teva closca… és per això que tens una closca. Sempre que estiguis enfadada, o et sentis frusrtada o preocupada, tu el que has de fer és entrar dins teu”  La vella tortuga sàvia li va explicar encara més bé.- “Quan siguis dins teu, pots seguir aquests passos. Et dius a tu mateix/a:  

  1. “Stop”

– Després descansa fins que els teus sentiments no siguin tan forts, fins que et sentis calmada”.

La vella tortuga sàvia va ensenyar a la tortugueta com posar-se dins la closca per calmar-se, tal i com ara jo us ensenyaré:

Ho veieu? Feu així: creueu els braços per davant del pit, llavors digueu-vos a vosaltres mateixos stop, després respiro profundament, dic com em sento i quin problema tinc. Llavors la vella  tortuga sàvia va dir: “ara ja ho saps.
La pròxima vegada que tinguis problemes entra dins teu i calma’t”.A la tortugueta li va agradar la idea i ho va voler provar.

L’endemà, a l’escola, la tortugueta estava fent feina quan un company es va posar a molestar-la. Va sentir com es començava a enfadar i just quan anava a pegar-lo es va recordar del que la vella sàvia tortuga li havia dit.

La tortugueta sabia que estava enrabiada i es va voler controlar, així és que va posar els braços, el cap i les potes dins la closca. 

Llavors es va dir a ella mateixa “stop”, va respirar profundament i va dir “estic enfadada i algú m’està molestant!”La tortugueta estava contenta de veure que era agradable estar dins seu, que s’hi estava bé. Aviat es va sentir tranquil·la. Quan va sortir es va quedar sorpresa de veure que la seva mestra estava somrient. Li va dir que se sentia molt orgullosa d’ella.  

Això, la tortugueta ho va practicar una vegada i una altra i una altra, moltes vegades. Sempre que sentia que alguna cosa que la preocupava, es posava dins la closca i es calmava.

Quan algú la pegava o l’empipava, o quan la feina de l’escola era molt difícil per ella, anava dins seu i descansava.
La tortugueta se’n sentia molt orgullosa. 

Després d’unes setmanes, la tortugueta va descobrir que als seus amics els agradava jugar amb ella i que la feina li semblava  més fàcil. Es sentia feliç. 

La tortugueta mai més va pensar que era dolenta.



L’ALIMENTACIÓ

Durant aquest curs, els alumnes de secundària estan treballant l’alimentació,

la classificació dels aliments, l’aparell digestiu…

Hem realitzat diferents tallers per tal d’aprendre d’una forma lúdica i creativa, hem fet una maqueta de l’aparell digestiu, murals i un taller de manipulació on els alumnes han pogut veure les característiques d’alguns òrgans que el componen 8color, tacte…)



JOAN MIRÓ

Aquest curs els alumnes de secundaria estem treballant Joan Miró.

Hem visitat la fundació Miró, i a l’ area de plàstica estem treballant diferents obres i tècniques d’ aquest artista.

A continuació, exposem tota una sèrie de fotografies, per tal que veieu, com funciona la tècnica de l’ esquitx.



EL MENJAR I L’ESCOLA

piramide1

La Comissió de Menjador de l’escola treballa perque els alumnes aprenguin a menjar i gaudir del moment. Treballem a partir de l’autonomia de l’alumne, donant eines per que el comportament a taula sigui el correcte.

 

Hem de menjar tot tipus d’aliments, respectant les quantitats i les necessitats reals d’alimentació. És per aixó que hauriem de tenir present les recomanacions de la piràmide alimentària.

 

Podeu consultar-la i adreçar-vos a la Comissió en cas de dubte o suggeriments de millora.



LA IMPORTÀNCIA DEL JOC REGLAT

El joc reglat no és una activitat confusa  ni desordenada per  a qui juga, sinó un procés estructurat i amb sentit social i estructurat. El joc reglat produeix l’ aprenentatge de múltiples continguts socials, instrumentals, comunicatius, expressius, etc.

Les normes són les que defineixen els límits del joc amb l’ acceptació d’allò que es pot i no es pot fer.

Per tant, es pot dir que el joc reglat aporta una sèrie de beneficis en el desenvolupament dels infants tals com:

·       Crear estratègies col·lectives per superar les dificultats segons es presenti el joc.

·       Desenvolupar conductes de respecte en el compliment de les normes que s’ estableixen i sancionar les transgressions. pc020304



Treballem el sentit del tacte.

plafo-tacte4Els nois i noies de primària dels grups de la Meritxell i de la Roser Piñot a plàstica estem treballant els sentits i ara hem fet un plafó per a treballar el tacte.



Power Point

Avui hem après a fer servir el Power Point. En Mauro de secundària ha fet aquest treball sobre els personatges de Digimon.

Aquest és el que ha fet la Noelia:

L’Oscar ha fet un treball dels jugadors del Barça:

En David també ha fet el seu power point del Barça: