La natura i les seves possibilitats

Hola a tots/es i benvinguts a un nou blog!

Aquest blog pretén aportar idees per apropar la natura a l’escola i a casa. Es poden treballar diferents conceptes i habilitats necessàries per a la nostra vida diària amb l’ús d’elements naturals, en aquest cas, els alumnes han utilitzat els llegums, els quals es troben en el seu entorn proper.

Quines possibilitats educatives ens ofereixen els llegums?

 • Safates sensorials on puguin realitzar transvasaments, per exemple passar els llegums d’un recipient a l’altre. Podem aportar diferents materials per enriquir l’activitat com embuts, tubs, pots, pinces, culleres…
 • Realitzacions artístiques. A l’aula els alumnes van triar un dibuix i el van emplenar de llegums, però també es poden fer altres propostes com mandales o dibuix lliure.
 • Els llegums també permeten treballar les matemàtiques a qualsevol nivell, per exemple seriacions, classificacions, sumes i restes…
 • Lectoescriptura si els fem escriure els noms dels diferents llegums o del que necessiten per sobreviure. També es pot treballar la comprensió lectora d’un text.
 • Coneixement del medi natural. Els nens i nenes van plantar llenties i durant unes setmanes van observar què passava i quines eres les seves parts. També van haver de tenir cura de la seva planta i saber què necessitava per poder créixer.

A continuació podeu veure un conjunt de fotografies del que s’ha explicat clicant aquí: https://photos.app.goo.gl/UmKARMGBukwV1jyH7

Què se us acudeix a vosaltres?

MOLTES GRÀCIES!

Maribel i Clara

TREBALL MANIPULATIU – Aula SIEI

Benvolgudes famílies,

Els nens i nenes de la classe dels planetes estem treballant les diferents àrees mitjançant l’ús de materials manipulatius dels quals disposem a l’aula SIEI.

Tot això ens permet un aprenentatge dinàmic, participatiu i motivador fent que els alumnes s’impliquin en el seu propi procés d’aprenentatge. L’alumne no només executa sinó que també pensa, crea i relaciona.

A continuació teniu un recull de fotografies. Feu Clic aquí

Esperem que ús agradi!

Isabel i David

Classe dels Planetes i l’aula ordinaria

Benvolgudes famílies,

Els nens i les nenes de la classe dels Planetes assisteixen algunes estones a l’aula ordinaria amb la resta de companys, en aquestes sessions es treballa de manera manipulativa, adaptant les sessions a les necessitats educatives especials de cada alumne, mitjançant diferents materials que tenim a l’escola.

A la classe dels Planetes també realitzem activitats manipulatives amb l’ajuda de la mestra d’educació especial i l’educador.

Aquí un recull d’algunes de les fotos dels nens i nenes en les diferents aules de l’escola.

Molt atentament,

Feu clic a la imatge!

Podeu veure les fotos fent clic aquí

Isabel i Albert

LA CLASSE DELS PLANETES

Benvolgudes famílies,

Avui inaugurem el Bloc de l'aula SIEI de la nostra escola!

Aquí publicarem algunes de les activitats i projectes que realitzarem al SIEI.

Aquest curs som la Classe dels Planetes, hem començat amb l'elaboració d'un mural del Sistema Solar que penjarem al nostre passadís.

      Feu clic aquí per veure un àlbum de fotos.


            Feu clic a la imatge!


Estem gaudint molt d'aquest projecte!

Fins aviat!

Isabel