Francesc Serra Mestres

foto_fserra1_800×600.jpg

Sabadell (Vallès Occidental), 1940

Secció de Ciències i Tecnologia

Especialitat: Microelectrònica

Data d’ingrés: 17.09.1990

Doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Tolosa de Llenguadoc i Barcelona. Professor d’electrònica a la Universitat Politècnica de Catalunya, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha ocupat diferents càrrecs acadèmics. Actualment és catedràtic emèrit d’aquesta darrera Universitat. Ha estat el primer director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (1998-2001). Ha dut a terme la seva tasca investigadors en el camp de la instrumentació electromèdica a diferents empreses. En el terreny dels semiconductors i la microelectrònica, ha treballat en diversos departaments universitaris i en el Centre Nacional de Microelectrònica (CSIC) del qual ha estat promotor i, actualment, director des de 1987. Membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1989) i el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1998). Ha estat nomenat Officier dans l’Ordre des Palmes Académiques de la República Francesa (1997).

Deixa un comentari