Currículum de Xavier Obradors i Berenguer

obradors.gif

Director de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona

Consell Superior d’Investigacions Científiques

 

  • Nascut a Manresa l’any 1956
  • Llicenciat en Física; Diploma d’Estudis Aprofundits en Física de Sòlids per la Universitat de Toulouse, França; Doctorat en Física per la Universitat de Barcelona; Doctorat en Ciència de Materials per la Universitat de Grenoble, França
  • Professor Titular d’Universitat en Física de la Matèria Condensada; Professor d’Investigació i Director de l’Institut de Ciència dels Materials de Barcelona, Consell Superior d’Investigacions Científiques; Investigador convidat a diverses Universitats i centres de Recerca a l’estranger (França, Estats Units, Anglaterra)
  • Coordinador o Investigador Principal de més de 30 projectes nacionals o Europeus; membre fundador del Centre de Referència de Materials Avançats per a l’Energia de la Generalitat de Catalunya; autor de més de 300 articles científics en revistes internacionals, 10 patents i Director de 14 Tesis Doctorals; ha pronunciat més de 40 conferències convidades i plenàries en congressos internacionals a tot el món i més de 130 conferències de divulgació científica.
  • Premi nacional d’investigació “Blas Cabrera”, Ministeri Ciència i Tecnologia, àrea de les ciències físiques, dels materials i de la Terra; Premi Duran Farell d’investigació tecnològica, Gas Natural-Universitat Politècnica de Catalunya; Acadèmic de la Real Societat de Ciències i Arts de Barcelona; Medalla al mèrit científic i tecnològic “Narcís Monturiol” de la Generalitat de Catalunya; Palma Acadèmica del Govern de França; Fellow de l’Institute of Physics de Gran Bretanya; Doctor Honoris Causa por la Universitat de Pitesti, Rumania; Premi de la Sociedad Española de Ceràmica y Vidrio; President del Grupo Especializado de Física del Estado Sólido de la Real Sociedad Española de Física; President de la European Society of Applied Superconductivity
  • Membre de comités d’avaluació internacionals de centres de recerca de França i Alemanya; membre de diversos comités científics assessors del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, la Generalitat de Catalunya y el Ministerio de Educación y Ciencia; membre de diverses societats científiques nacionals i internacionals (Societat Catalana de Física, Real Sociedad Española de Física, European Materials Research Society, American Physical Society)

Deixa un comentari