CUINEM AMB BOLETS

A veure si us animeu i em feu arribar receptes de cuina en les quals es facin servir bolets

Vet aquí la primera: SALTAT DE CEPS AMB PINYONS

Netegem, eixuguem bé els ceps i els trossegem ( de cada cep n’hem de fer 4 talls com a màxim).

En una paella amb oli, sal i pebre, fem un saltat amb els ceps. Quan ja estiguin pràcticament cuits hi afegim els pinyons.

El plat es serveix calent.

(recepte extretra del llibre “El fascinant món dels bolets”, Volum 4: La cuina dels bolets. Ed. Enciclopèdia Catalana)

6 thoughts on “CUINEM AMB BOLETS

  1. Marina Corella (1r B)

    He trobat, navegant per Internet una altra recepta:

    Canelons de bolets

    Ingredients per a fer uns 16 canelons

    Tres murgues
    Uns 250 gr. de ceps
    Uns 200 gr. de carreretes
    Uns 200 gr. de llenega blanca
    Dos talls de pernil dolç
    125 cl. de crema de llet
    4 cullerades soperes Formatge permesa ratllat,
    Ceba,
    Xeres sec,
    Sal, Pebre, Oli,
    Llet, Mantega,
    Farina i
    Pasta de canelons,
    Formatge emmental ratllat.

    Preparar el farcit.

    Deixar descongelar els bolets per separat i no llençar l’aigua que deixen les murgues i carreretes, ja que aquesta ens servirà per fer la beixamel.

    Tallar els bolets la ceba i el pernil dolç el mes petit que es pugui i per separat.

    Començar a sofregir la ceba amb oli i mantega, quan aquesta es transparent afegir-hi les murgues i deixar que es coguin una estona, de 5 a 10 minuts, afegir-hi la resta de bolets i deixar que es coguin uns 10 minuts afegir-hi una copeta de xeres i deixar coure uns 10 minuts, afegir-hi el pernil dolç la crema de llet i el parmesà sal pebrar i remenar durant uns 3 minuts, deixar-ho refredar.

    Omplir els canelons.

    Preparar la salsa beixamel amb la mantega farina llet i una mica de l’aigua que han deixat anat els bolets al descongelar-se (murgues i carreretes)
    Posar el canelons en una plata d’anar al forn i recobrir-los amb la salsa beixamel i recobri-ho amb formatge ratllat.
    Enfornar i deixar gratinin.

    Bé aquesta és la recepta, per a fer invents amb altres menes de bolets, ja no em necessiteu, cadascú que trii els que més li agradin.

    Que vagi de gust!

  2. sergi cabanillas 1r A

    hola! he trobat una recepta. Es diu: AMANIDA DE CEPS AMB CARXOFES I ENCENALLS DE FOIE. el link es: http://www.tv3.cat/cuines/receptes/recepta_276.htm .
    Mireu com es prepara!:

    INGREDIENTS

    -250 g de ceps
    -250 g de carxofes
    -150 g de foie
    -1 tasseta d’oli d’oliva verge
    -1 cullerada de vinagre balsàmic
    -flor de sal

    PREPARACIÓ

    Primer de tot, poseu el foie al congelador i netegeu els ceps amb un tovalló humit.
    Tot seguit, talleu els ceps a làmines no massa fines, poseu-les en un plat i amaniu-ho amb flor de sal, oli d’oliva i unes gotes de vinagre. Després d’haver tingut el cor de les carxofes amb llimona, talleu-les a làmines i poseu-les al plat damunt dels ceps. Torneu a amanir el plat. Finalment, quan el foie estigui ben congelat, talleu-lo a làmines i poseu-les al damunt del plat. Torneu-ho a amanir i

    taxan! ja està!

    té una bona valoració nutricional pel que he vista a la pag. web

  3. sergi cabanillas 1r A

    una altre vegada per internet he trobat una altre recepta: Garrinet confitat amb bolets i puré de patata.
    link:http://www.tv3.cat/cuinadebolets/divendres2.htm

    INGREDIENTS:

    Per 4 persones
    – 1 garrinet de 3’5 k
    – 3 l d’oli d’oliva
    – 3 alls
    – 10 fulles de llorer
    – 2 branquetes de farigola
    – 300 g de ceps (o altres bolets)
    – 600 g de patates
    – 150 g de mantega
    – 1 gotet de crema de llet
    – sal i pebre

    PREPARACIÓ:

    Salpebreu el garrinet i poseu-lo en una safata amb el llorer, la farigola i els alls.
    Tapeu-ho amb paper film i deixeu-ho dues hores a la nevera. Passat aquest temps, passeu-lo en una cassola juntament amb l’acompanyament i cobriu-lo d’oli. Deixeu-lo coure a foc lent durant dues hores i mitja. Per a fer el puré, en una cassola a part, poseu un litre d’aigua freda i 4 patates amb pell. Saleu-ho. Quan les patates hagin bullit, peleu-les i passeu-les pel sedàs. Poseu una mica de mantega i crema de llet a la cassola i remeneu-ho. Traieu-lo del foc, i acabeu-ho de lligar amb mantega. Finalment, saleu els ceps i salteu-los en una paella amb una mica d’oli.

    mm.. que bo…

  4. sergi Cabanillas

    hola joep maria . Et volia preguntar per lo del digital-text que hem sembla que hi havia un apartat per crer-se una pag. web m’el podries dir o dir-me a quine pag. web podria anar per fer-ho?

    gràcies

    Sergi Cabanillas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *