SÍMPTOMES I TRACTAMENT DE LES INTOXICACIONS A CAUSA DE LA INGESTIÓ D’ALGUNES ESPÈCIES VERINOSES DE FONGS
Fes clic a la imatge per fer-la gran
6 thoughts on “Intoxicacions degudes a la ingestió de bolets verinosos”
Elies
Molt interessant aquest quadre d’intoxicacions. S’ha d’anar molt en compte amb els bolets que collim al bosc!
Marina Corella (1r B)
Respecte el que diu l’Elies hi estic molt d’acord, ja que molts boletaires han mort per intoxicació de bolets verinosos.
He trobat un article en castellà que diu:
Aquí hy algunas de las setas comestibles de más renombre en Cataluña: Reig / Ou de Reig, Rovelló / Pinetell, Cep / Sureny /Ciureny, Moixero / Moxernó, Llanega /Llenega, Múrgola / Rabassola, Escarlet / Carlet, Rossinyol, Fredolic, Camagroc, Cama-sec i Cama de Perdiu.
Es un catálogo micológico de las setas más buenas y reconocidas, que nos será de mucha utilidad para saber las setas que podemos recoger y las que podemos cocinar para preparar los mejores platos.
Axí que si no saps quin bolet agafar, agafa un d’aquests!
jguiuPost author
Hola Marina,
L’article del que parles pot ser interessant. Ens podries fer arribar l’adreça d’internet?
sergi cabanillas 1r A
a la pag. web: http://www.lamalla.cat/noticia/imprimir?id=179568 he trobat info. de bolets medicinals. la pag.web es sobre un col.legi de farmacèutics de bolets o alguna cosa per l’estil. mireu el que hi diuen:
Bolets contra el càncer, per fer bé la digestió…
Els bolets que es poden menjar tenen un efecte similar a la fibra, per la qual cosa són molt bons per afavorir el trànsit intestinal. A més, tenen propietats antioxidants i són una abundant font de minerals i d’oligoelements, com ara el coure, el zinc, el farro i el molibdè. Així mateix hi ha espècies, com el cep, el xampinyó o la gírgola, amb elevades concentracions de seleni, un element molt important per al funcionament d’un gran nombre de processos biològics, amb efecte antioxidant i protector contra alguns tipus de càncer.
D’altra banda, el Col·legi recorda que en la cultura oriental els bolets han estat utilitzats des de temps immemorials per estimular el sistema immunitari. A més, s’estan estudiant les propietats d’alguns bolets per a la preparació de fàrmacs destinats a tractar certs tipus de càncer
Per difereniar el Rovello de cabra (Lactarius sanguifluus) del rovello (Lactarius deliciosus):
1a diferéncia:El rovello de cabra es més claret que el rovello.
2a diferéncia:Al tallar el peu del rovello de cabra surt un líquid blanc, i del rovello no.
Molt interessant aquest quadre d’intoxicacions. S’ha d’anar molt en compte amb els bolets que collim al bosc!
Respecte el que diu l’Elies hi estic molt d’acord, ja que molts boletaires han mort per intoxicació de bolets verinosos.
He trobat un article en castellà que diu:
Aquí hy algunas de las setas comestibles de más renombre en Cataluña: Reig / Ou de Reig, Rovelló / Pinetell, Cep / Sureny /Ciureny, Moixero / Moxernó, Llanega /Llenega, Múrgola / Rabassola, Escarlet / Carlet, Rossinyol, Fredolic, Camagroc, Cama-sec i Cama de Perdiu.
Es un catálogo micológico de las setas más buenas y reconocidas, que nos será de mucha utilidad para saber las setas que podemos recoger y las que podemos cocinar para preparar los mejores platos.
Axí que si no saps quin bolet agafar, agafa un d’aquests!
Hola Marina,
L’article del que parles pot ser interessant. Ens podries fer arribar l’adreça d’internet?
a la pag. web: http://www.lamalla.cat/noticia/imprimir?id=179568 he trobat info. de bolets medicinals. la pag.web es sobre un col.legi de farmacèutics de bolets o alguna cosa per l’estil. mireu el que hi diuen:
Bolets contra el càncer, per fer bé la digestió…
Els bolets que es poden menjar tenen un efecte similar a la fibra, per la qual cosa són molt bons per afavorir el trànsit intestinal. A més, tenen propietats antioxidants i són una abundant font de minerals i d’oligoelements, com ara el coure, el zinc, el farro i el molibdè. Així mateix hi ha espècies, com el cep, el xampinyó o la gírgola, amb elevades concentracions de seleni, un element molt important per al funcionament d’un gran nombre de processos biològics, amb efecte antioxidant i protector contra alguns tipus de càncer.
D’altra banda, el Col·legi recorda que en la cultura oriental els bolets han estat utilitzats des de temps immemorials per estimular el sistema immunitari. A més, s’estan estudiant les propietats d’alguns bolets per a la preparació de fàrmacs destinats a tractar certs tipus de càncer
He visitat la pàgina que ens recomana el Sergi i he trobat un article molt interessant que inclou un video de 50 segons. Ho podeu veure aquí: http://www.lamalla.cat/societat/salut/article?id=178151
Per difereniar el Rovello de cabra (Lactarius sanguifluus) del rovello (Lactarius deliciosus):
1a diferéncia:El rovello de cabra es més claret que el rovello.
2a diferéncia:Al tallar el peu del rovello de cabra surt un líquid blanc, i del rovello no.
ROVELLO:
Regne: Fungi
Divisió: Basidiomycota
Classe: Homobasidiomycetes
Ordre: Russulales
Família: Russulaceae
Gènere: Lactarius
Espècie: L. deliciosus
ROVELLO DE CABRA:
Regne: Fungi
Divisió: Basidiomycota
Classe: Homobasidiomycetes
Ordre: Russulales
Família: Russulaceae
Gènere: Lactarius
Espècie: L. sanguifluus