Principals punts digital de contacte

La Ràdio Entorn Cooperant   (((rÈc))) amb dos programes de ràdio local en l’actualitat a Tarragona i a Falset

http://blocs.xtec.cat/radioentorncooperant

Busco iniciatives creatives cooperants

www.educert.cat

Ara pots participar en EDUcre@, la mostra activa amb subhasta cooperant

www.educrea.cat

Soc fotoblocaire digital

http://picasaweb.google.com/jferran3

Amb 20 fotoblocs<. jferran3, ceradai, renegocia, moninclos, cooperant.assessor.coas, cabacejar, oralitat, radioentorncooperant, agentsdepau, educert, soseducrea,ofertacrea, registresoc, serveiscooperants, elcandidat, elmeubarri, formaccio, modestgene, mostracooperanteducrea, vidacreixent.

Telèfon: 00 34 977 22 32 68           jferran3@gmail.com

Optimitzar les visites dels blocs XTEC i altres

Per a optimitzar els blocs de textos de l’xtec com de fotos de http://picasaweb.google.com que relacionen en aquest bloc jferran3 cal considerar:

1.- S’admeten comentaris

2.- En l’ús dels blocs de fotos http://picasaweb.google.com/ cal clicar sobre la foto corresponent i es desplega un àlbum, tot seguit es clica sobre diapositives, per a regular el temps hi ha un + i un – per augmentar o disminuir el temps d’exposició de les diapositives. Quan es vol aturar l’exposició sols cal clicar sobre  X

La finalitat de la xarxa és contactar en nous cooperants de les e.Co-XARXES 151.

http://blocs.xtec.cat/ceradai/2008/08/05/recursos-digitals-en-la-xarxa/

Així també en www.facebook.com

Gràcies per la visita.  Espero que sigui del teu interès.

L’objectiu és incloure l’entorn en educació

L’entorn així com les iniciatives privades i particulars que puguin optimitzar els recursos en educació.

La cooperació és el repte, la imaginació i la creativitat són les eines. En els meus blocs com en els dels treballs en les Co-XARXES 123 trobarem relats sobre:

FETS, HIPÒTESIS, PENSAMENTS, ORGANITZACIÓ I ALTRES ACTUACIONS

Curs 2008-09. Estem en obres

Estem construint les bases dels blocs en els treballs de les Co-XARXES.

Hi han blocs que ja tenen uns continguts mínims, en canvi altres estan encara buits.

Perdoneu les molèsties però estem en obres.

Ara bé si vols tu també pots col.laborar

Contacta’m       

Telfs.     Núms.      977 22 32 68        619 79 39 69     

e-mails:   oficial    jferran3@xtec.cat           alternativa                jferran3@gmail.com

Inici d’un programa de 10 anys: 2008-2018

A partir de l’aplicació de les  innovadores teories dels aprenentatges constructius estructurants i per esquemes.

Tindrem tres conceptes base, els quals tenen cadascú un bloc propi:

FRALS o la nova perspectiva catalana de les formacions per a la vida: escola, llar, entorn…. “FRALS és la formació ràpida i pràctica”

http://blocs.xtec.cat/frals

OPTIMA o el nou enfocament per a l’optimització dels recursos per a l’escola inclusiva catalana amb la seva relació amb l’entorn i amb el foment de la participació de les famílies.

http://blocs.xtec.cat/optima

A tall de l’optimització de les visites de l’EXPO Zaragoza 2008 tindrem obert el bloc: http://blocs.xtec.cat/expo/

On també proposem un curs de formació permanent del professorat i tallers per a les famílies.

CERADAI: l’organització associativa com a iniciativa privada. CERADAI és una associació de voluntariat per a la investigació sociopsicopedagògica de les necessitats educatives emergents catalanes del segle XXI.

http://blocs.xtec.cat/ceradai

A partir d’aquí es desplegaran els 123 blocs cooperants dins d’un calendari de les persones ciutadanes educadores  i dels professionals de l’educació cooperants:

Curs 2008-09 Enriquiment dels continguts i adhesió de nous/noves persones i professionals cooperants del món de l’educació i de les arts.

Curs 2009-2010 Desplegament de blocs dels cooperants en xarxa cooperant . Del món de les arts, de l’esport i de l’educació.

Les notícies s’exposaran en http://blocs.xtec.cat/anims i les opinions, valoracions sobre fets de la vida quotidiana en l’entorn amb valor creatiu educatiu en http://blocs.xtec.cat/4ulls/

Estudi FERRAN.cre@

Estudi Creatiu solidari de SocioPsicoPedagogia Cooperant del FERRAN amb el suport de les noves tecnologies.

http://blocs.xtec.cat/ferrancrea

A més del treball de psicopedagog a nivell d’oci em dedico a la recreació com personatges que tenen la missió de dir la veritat en un món en crisi, faig lletres de cançons i genero pensament sobre la psicosocial pedagogia. Participo intensament en el marc de la Imaginació creativa cooperant

TATIREV

Personatge creat per J.M. Ferran l’any 1991 quan era director de ràdio escolar a les emissores municipals de la ciutat de Tarragona, emitint dos programes: “So de Lluna” a ràdio Sant Pere i Sant Pau i “La Poma i La Plastilina” a Tarragona Fòrum i aleshores denominada Tarragona Ràdio.

Tatirev és un infant que aparegué a la terra com a nou vingut, la seva veueta estava carregada d’emocions, sentiments i curiositats. Quasi sempre deia:  què és la veritat? i això és veritat?  Com no sabiem quin nom posar-li, el batejarem com a Tatirev, la paraula “veritat” vista  a l’espill. Si ens mirem al nostre espill tots i totes estem invitats/ades a descobrir el nostra o la nostra TATIREV.

L’any 1992 en Josep Maria Tarrasa i Alvira va acceptar la presidència d’honor de CERADAI, acompanyant-nos en el lliurament de diplomes al Col.legi de Periodistes de Tarragona els geners de 1992, 1993 i 1994. Les raons per les quals va acceptar la presidència foren: l’estima compartida per la ràdio, l’afany de fer una ràdio escola per als infants i per TATIREV, l’infant, que de broma ens deia espero que sigui el net de MAGINET i que sigui més famòs i més acceptat. L’any 1996 batejarem a TATIREV com TATIREV Pelacanyes Català.

Ara participa junt amb Màpel FIT als programes de ràdio entorn cooperant

Màpel FIT

Nom públic creatiu de J.M. Ferran.

L’estil de competències bàsiques creatives de Màpel FIT és el curs relat de doble significat: lògic per un costat i simbòlic o literari per l’altra.

Soc un aficionat a la creació de lletres de cançons (Cabacejar, Tarragona 2016), utilitzo el telefotograma o frases curtes amb el suport de fotos, els sols efectes d’una sèrie de fotos (telefots), escric articles curts i realitzo dos programes radiofònics.

La mateixa paraula Màpel vol dir per un costat “mapa,el” per la seva tasca de relats orientadors de símbol mapa, a més “Màpel” vol dir “el mapa” que podeu trobar a:

http://blocs.xtec.cat/mapa/ on participem més de 50 blocaires entre pares i mares, personal docent i ciutadania en general;  i per altra prové de Pep, Pepel : Josep Maria  …. Ma + pel    Més clarificador és http://blocs.xtec.cat/b101

I FIT és Ferran i Torrent

Màpel FIT és un personatje present de forma espontània en els dos programes de Ràdio Entorn Cooperant

http://blocs.xtec.cat/radioentorncooperant

És un personatge lògic, formal, de mentalitat científica i de veu artificial degut a un problema de les cordes vocals. Intervé amb frases curtes i senzilles de caire científic i moral.