1.1 Evolució capriciosa de l’espècie humana?

Ben segur que sí! I no només culturalment. Així, d’aquí uns milers d’anys, suposant l’absència de cap genocidi massiu, els humans tindrem nenys pèl, excepte en el cap. Actualment els homes que no els cal depil·lar-se el pit (o l’esquena, o els braços i les cames, o …) és més fàcil que tinguin més descendència… De la mateixa manera com el mascle del nassut cada vegada té la nàpia més molesta per a menjar, i el mascle del pavó real cada vegada té una cua que li fa més difícil la fugida d’un depredador, però que són trets que resulten irressistibles al sexe oposat, cosa força necessària per a tenir més descendència que la resta de mascles.
torsos
Segurament que aquesta sel·lecció ja fa milers d’anys que es duu a terme i les noies que tenen més pèl a la cara (patilles, bigoti, … ) els resulta més difícil aparellar-se com cal. De fet la majoria de races tenen molt menys pèl al seu cos que les anomenades races caucàsiques (europees). Teniu alguna explicació a aquest fet?
dimorfisme sexualPerò potser aquesta sel·lecció és purament cultural. Tothom sap que actualment les noies més preteses a la nostra civilització tenen un índex de massa corporal tant baix que sembla malaltís; però no fa ni 100 anys que els homes de la nostra cultura les haguessin rebutjat de manera semblant a com qualsevol animal rebutja tenir descendència amb parelles amb indicis de patir una malaltia: ningú no vol barrejar els seus gens amb gens que transmetin malalties a la seva descendència o en dificultin la procreació …
Què en penseu?
models

Una resposta a 1.1 Evolució capriciosa de l’espècie humana?

  1. Maria Àngels diu:

    Un article molt interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *