DESCRIPCIÓ

 

Matabou

Nom cientific: Bupleurum fruticosum

Català: Matabou

Castellà: Matabuey, costilla de buey, oreja de liebre y adelfilla

Arbust tot l’any verd, d’1 a 2 metres d’alçada. Tiges sense pels fulles esparses de 5 o 8 cm. Les fulles enteres no tenen pecíol, són esparses coràcies i més o meny lanceolades. El limbe té de 3-5 cm d’allargada, per 1-2 cm d’amplada i presenta un color verd lluent a l’envers i és blanquinós al revers.

El matabou es un arbust perennifoli d’un o dos metres d’altura, amb les branques erectes i amb abundants fulles. Les fulles són alternes, oblongues, coriàcies i lluents i verdes per l’anvers i grises pel revers.

FLORACIÓ:

Floreix a l’estiu amb una flor groga i petita i agrupada en inflorescències en forma d’umbrel·la.  El fruit és marró i petit i apareix a la tardor.

Juny -Agost . Les flors són grogues i petites amb 5 pètals lliures i 5 estams, reunides en ramells amb forma de para-sol anomenats umbrel.les.

                 Les flors                                                           Les fulles                                  Parts de la planta

El fruit és petit i sec de 7 a 8 mm

Llavors


Accions

Informacions

Cap resposta

Una resposta a “DESCRIPCIÓ”

28 10 2011
Mr WordPress (10:47:19) :

Hola, això és un comentari.
Per a eliminar un comentari només heu d’iniciar una sessió i veure els comentaris de l’article, allí tindreu l’opció d’editar-los o de suprimir-los.

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>