VET AQUÍ UN CONTE: LAIA LA CAPUTXETA (Escaritx)

A la classe ens hem presentat en un concurs: Escarritx, aquest concurs es fa a Montblanc, a l’octubre es de contes tradicionals.
Al concurs nomes s’hi van presentar algunes persones.Els contes els vam fer amb diferents passos: prewriting, drafting, revising, editing i publishing. Haviem de triar un conte tradicional i modificar-lo. Jo vaig triar La Caputxeta Vermella.

Conten els vells que hi havia una nena que es deia Laia, la seva mare i el seu pare van anar a viure a la ciutat, el pare de la Laia va trobar feina en una fabrica de teixits. La Laia era una mica tímida, el seu color preferit era el vermell, sempre portava caputxa, i per cridar l’atenció anava de color vermell i unes sabates verdes molt llampants. Com que la mare treballava a cuidar una vella al pis del costat no podia anar a portar el menjar al pare i hi anava ella. La seva mare li deia que trobaria molta gent pel carrer i si algú li deia alguna cosa no n’havia de fer cas. La Laia quan va sortir al carrer es va quedar parada, no havia vist mai tanta gent junta! Quan es va posar a lloc va començar a caminar, ella, més o menys, ja sabia per on havia d’anar. Quan feia uns minuts que caminava, un senyor que estava assegut al terra, amb una barba llarga que li arribava fins a la panxa,se la mirà.
La Laia va seguir el carrer, al final del carrer es veia molta més gent ella va seguir a poc a poc, va arribar al mig del descampat, en aquell mateix moment un munt d’homes es van començar a aixecar, semblava que li volguessin prendre el menjar, en aquell mateix moment va aparèixer un mag! El mag va fer que aquells homes s’allunyessin de la Laia, la Laia estava perduda, no sabia on anar, se li va acudir de preguntar-li al mag:
-Que sap on és la fàbrica de teixits?
-Sí però es lluny d’aquí, si vols t’hi puc portar?
-Amb què?
-Volant!
-Sí!
I vet aquí un gos, i vet aquí un gat aquest conte s’ha acabat.

-Què has fet?
Hem modificat un conte tradicional, jo he triat La Caputxeta Vermella, amb aquest conte ens hem presentat a un concurs, l’ Escarritx, aquí teniu l’enllaç: http://literariaescarritx.blogspot.com

-Com ho has fet?
Ho he fet seguint uns passos que son: prewriting, drafting, revising, editing i publishing.

-Per que t’ha servit?
M’ha servit per saber escriure un conte, els passos que s’han de seguir…

-Què has après?
He après que per escriure un conte es necessita bastant de temps, que has de servir el passos si no el conte o el que escriguis no sortirà ben escrit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *