ENS VISITA EL BOMBER CARLOS !!

 

Dins del Projecte Famílies que es duu a terme al Cicle Inicial,el dijous passat dia 16 vam rebre una visita molt especial. Va venir el Carlos i ens va explicar el seu ofici: BOMBER de Barcelona.

El Carlos ens va explicar en què consistia la seva feina i vam aprendre que els bombers fan moltes tasques a part d’apagar focs: rescatar a gent dels accidents de transit, ajudar a animals que no poden baixar dels arbres o ajudar a persones que no poden entrar a casa seva.

El Carlos,ens  va deixar visionar un vídeo on es parlava de tots els passos que hem de seguir si a casa hi hagués foc i sobretot ens va insistir en la importància de trucar de seguida al 112 per demanar ajuda. Tenim molt clar el perill que pot suposar jugar amb foc i vam veure la importància i la valentia que tenen aquests oficis com el del Carlos on el seu objectiu es AJUDAR I SALVAR a les persones i també als animals. Al final,el Carlos, tenia una sorpresa: ens va deixar provar la roba  especial resistent al foc!

Moltes gràcies per venir a explicar-nos tantes coses! Vine quan vulguis a l’escola!

 

 


COLÒNIES A COMA-RUGA

Els alumnes de segon vam anar de colònies, el dia 9 i 10 de maig, a Coma-Ruga. Les activitats que vam poder fer estaven dins del programa anomenat NEPTÚ – ESCOLA DE SUPERHEROIS/SUPERHEROÏNES:

–       Parc acrobàtic

–       Superjocs de platja

–       Visita al Riuet

 Van ser dos dies intensos, gaudint de la natura, de la platja i del bon temps.


PRIMER: SORTIDA AL CIRC DE COPONS

El passat divendres, els nens i nens de Primer vam visitar el circ de Copons.
Al matí vam poder gaudir de l’espectacle del pallasso que a més de fer riure, era un gran malabarista.
Després, vam aprendre els diferents oficis del circ a partir dels tallers: trapezista, malabarista, equilibrista…
Tot i la pluja, vam poder fer totes les activitats i ens ho vam passar molt bé.


PROJECTE FAMÍLIA: ELS OFICIS A PRIMER

Encetem aquest trimestre coneixent i descobrint els OFICIS. És un tema que ens agrada molt i ens enriqueix, ja que els protagonistes sou vosaltres: les famílies!
Ja sabeu que a l’escola ens agrada molt que vingueu a participar en les activitats i els OFICIS es un tema interessantíssim! Moltíssimes gràcies per venir a  fer de mestres! Estem aprenent de vosaltres.

FARMACÈUTICA I TAXISTA

Els pares del Joan Alarcon, la Meri i el Joan, ens han explicat dos oficis: Farmacèutica i taxista.
La Meri és farmacèutica i ens ha portat alguns dels medicaments més utilitzats i també productes que serveixen per curar ferides. Ens ha explicat com funcionen les receptes i totes les tasques que ha de fer a la farmàcia.
En Joan ha explicat el seu ofici de taxista. S’encarrega de portar les persones allà on li demanen i fins i tot ha fet viatges molt llargs com anar des d’ Alcarràs a Vigo!
A més tenia una sorpresa per nosaltres: ha portat el seu cotxe i hem pogut entrar a dins, obrir el maleter,tocar el volant i el taxímetre! Ens ha encantat!


ENCARREGATS DE MAGATZEM DE FRUITA

La Gimena i el Jose, pares de l’Ainara han vingut a presentar-nos a que es dediquen. Tots dos treballen a la Cooperativa d’Alcarras Fruits de Ponent. Hem après tot el procès des que el pagès planta la llavor fins que la fruita arriba al camió per ser transportada a d’altres paisos. Ella és l’encarregada de la retractiladora i ell és l’encarregat de les entrades de la fruita. Hem gaudit molt amb les explicacions i hem pogut conéixer com funciona des de dins un magatzem de fruita. Moltes gràcies!

 


MESTRA ESCOLA BRESSOL

El passat dijous ens va venir a explicar el seu ofici de mestra a la llar d’infants EMBA,  la mare del Pau. Vam conéixer quines eren les tasques que es realitzen i sobretot va resultar molt divertit veure alguns dels nens/es de la classe quan eren ben petitons!! Vam passar una estona  molt agradable!! Moltes gràcies Raquel!!

 


ESTETICISTA

La mare del Biel Revés és esteticista i ahir ens va explicar el seu ofici. Vam aprendre la importància de cuidar de la nostra pell i  per això ara ens rentarem la cara i les mans abans d’anar a dormir i també ens posarem protecció solar abans de sortir de casa. Ens va dir que la pell té memòria i que si ens cremem amb el sol això ens pot donar problemes de pell quan siguem més grans. També vam aprendre diferents tractaments per embellir la pell i ens va ensenyar el seu maletí de maquillatge on hi havia un munt de productes per estar guapos i guapes. Gràcies Carmen ! Ens ha agradat molt!

 


FORMADORA OCUPACIONAL DE LA GENT GRAN

El passat dilluns ens va venir a visitar la mare del Dani i ens va explicar moltes de les tasques que fa en la seva feina de formadora ocupacional de la gent gran.

Ens va agradar molt conèixer els diferents projectes que porten a terme com per exemple: ments ciberactives, alimentació i salut, informàtica i comunicació, … A la nostra classe vam poder practicar alguns dels exercicis que feien els avis i avies per tal de mantenir-se actius. I sabeu què? Alguns també ens costaven a nosaltres!!

Moltes gràcies per venir Imma!!

 


PERRUQUERA 

L’Esther, la mare de l’Arnau ens ha fet una “visita guiada” per tota la seva perruqueria! Quin munt de coses que s’hi fan! Primer de tot, ens ha ensenyat i explicat les màquines i les eines que utilitzen per fer la seva feina. Després hem pogut fer un recorregut per totes les sales i ens ha mostrat que es poden fer els clients i clientes. Ens hem quedat molt sorpresos ja que a més a més de pentinar, tallar i pintar el cabell tal i com li vàrem dir nosaltres, ara sabem que fa tractaments de tot tipus i massatges fins i tot amb xocolata! Moltes gràcies per regalar-nos aquesta experiència.

 


SECRETÀRIA

L’Anabel, mare de l’Abel ens ha explicat el seu ofici de secretària en una empresa de construcció. Hem pogut conèixer les diferents tasques que realitza, les eines que utilitza i  també hem vist com és una factura i un pressupost. Sobretot ens ha fet gràcia segellar les factures i tafanejar els  diferents catàlegs de materials de construcció.

Moltes gràcies Anabel i fins la propera!


ENGINYER ESPECIALISTA EN ENERGIA RENOVABLE I SECRETÀRIA DEPARTAMENT DE DISTRIBUCIÓ INTERNACIONAL 

L’Elisabeth i el Marc, pares de la  Carla Saló DE 1R B, ens van visitar el divendres passat i per explicar-nos els seus oficis. El Marc és Enginyer especialista en energia renovable i la seva tasca és dissenyar, construir i arreglar màquines o naus  per transformar la BIOMASA i l’energia solar en electricitat.L’Elisabeth treballa en el departament internacional on es distribueixen productes de cosmètica arreu del món.Tots dos ens van deixar tocar els productes i ens van explicar la importància del treball en equip i el domini dels idiomes per desenvolupar la seva feina.

Ha estat un plaer aprendre de vosaltres!

 


TÈCNICA DE RAIG X

Aquest divendres, la  Virtu, mare de l’Adam, va venir a explicar el seu ofici a la classe de 1r B.

La Virtu és Tècnica de Raig X i ens va ensenyar radiografies que ha fet de diferents parts del cos.La sorpresa i el que més ens va agradar, va ser descobrir l’aparell que utilitza per fer ecografies: L’ECÒGRAF. Amb aquest aparell i amb la sonda que feia servir la Virtu i l’Adam, vam poder veure el cor de cadascú de la classe i el seu batec més lent o ràpid. També vam veure les artèries com la caròtida, els ronyons i el fetge.

Va ser una gran experiència!! Moltes gràcies Virtu!


 

ADMINISTRATIVA

Avui hem tingut l’oportunitat de conèixer tot allò que es fa al centre de fauna de Vallcalent de Lleida. La mare de la Júlia, ens ha fet la mateixa explicació que fan a les escoles. Ella és l’administrativa però a més a més de les tasques pròpies, també ajuda als animals que tenen al centre. Hem gaudit moltíssim amb tot els que ens ha dit, i també amb l’eriçó que ha portat a la classe. T’ho agraïm moltíssim. Fins aviat!

 

 


 

INFERMERA

Dimecres va venir la mare de l’Enoc a explicar-nos la feina d’infermera. Hem pogut conèixer molts materials que utilitzen per fer la seva feina. Ens ha ensenyat totes les funcions que fa a l’Hospital Santa Maria de Lleida, on treballa. Ha sigut molt interessant ja que no sabíem que un/a infermer/a fa tantes coses! Moltes gràcies Núria per tot i fins a la propera!

 


 

MOSSO D’ESQUADRA

Avui la mare del Gael ens ha vingut a explicar la feina de Mosso d’Esquadra. Primer de tot ens ha fet coneixedors dels diferents tipus de Mossos i gràcies a un vídeo hem pogut veure quina és la seva tasca. Després hem anat al pati perquè la Gemma, ens tenia una sorpresa preparada… Hem pujat dins d’un cotxe de la policia!!! Ha sigut molt emocionant. Mil gràcies Gemma! Com hem gaudit de l’experiència!

 


PODÒLEG

El divendres al matí la classe de 1rA vam anar al Centre de Podologia del pare del Gerard. Va ser tota una experiència!! Vam poder conèixer de ben a prop l’ofici: què tracta la podologia, quins problemes poden tenir els nostres peus, vam experimentar amb els aparells i descobríem des del batec del cor o la pressió que feien els nostres peus en trepitjar. Per finalitzar el Xavier ens va mostrar les diferents dependències del centre i ens va explicar els diversos serveis que s’ofereixen.

Moltes Gràcies Xavier per tot!! Segur què repetirem!!

 


ESTECICISTA: MASSATGES

Ahir dimarts la Yami, mare de l’Isay, ens va venir a explicar el seu ofici: ESTETICISTA.

Un dels serveis que ofereix en la seva feina es fer  massatges facials i corporals i per això ens va regalar una sessió on vam aprendre a respirar i a fer-nos massatges uns als altres. Va ser una experiència molt profitosa ja que la Yami ens va muntar una sala de massatges al pavelló amb música relaxant Ens va ensenyar tres tipus de massatges que vam practicar per parelles: amb les mans, la “maderaterapia” (amb objectes de fusta) i facial . A més vam aprendre a fer diferents moviments i tècniques: percussió i fricció.

Moltes gràcies Yami! Ens vam relaxar molt!

 


INFORMÀTIC

El passat divendres els pares de l’Arnau, el Jordi i l’Alba ens van venir a explicar l’ofici d’informàtic. Va resultar ser molt profitós perquè tots els nens i nenes van poder observar i tocar l’interior d’una torre d’ordinador. També ens van mostrar les eines necessàries per arreglar les avaries. A més a més, vam saber que els PCs també tenen virus!!.

En definitiva, un ofici molt interessant i necessari en la societat actual.

Ens ho vam passar genial!! Gràcies per venir!!


 

CARNISSER/A I XARCUTER/A

Avui hem visitat la Carnisseria Lluïsa. Els pares de l’Oriol, l’Anna i el Jordi, ens han explicat primer de tot la diferència entre carnisser i xarcuter. Després ens han mostrat tots els productes que es vénen a la carnisseria. Finalment hem entrat a l’interior on hi ha les càmares frigorífiques i ens han ensenyat totes les màquines que utilitzen per l’elaboració de les diferents carns i el procés el qual segueix. Ha estat tot un plaer poder presenciar-ho i ho hem gaudit moltíssim. Moltíssimes gràcies i fins la propera.

 


SUBMINISTRADOR DE RECANVIS DE COTXE I MESTRA DE MÚSICA

Ahir el pare i la mare de l’Emma van venir a l’aula a explicar-nos els seus oficis. Per entendre la feina del Joan, pare de l’Emma, ens van fer una representació teatral. El Joan subministra recanvis de cotxes als tallers mecànics i ens va portar un munt de peces que vam poder mirar i tocar!A més, ens van donar dos regals: un cotxe fet de cartró i una matricula on posava “PRIMER B”.Després, la Roser, mare de l’Emma, ens va explicar el seu ofici: MESTRA DE MÚSICA i vam gaudir d’una cançó  acompanyada de la seva guitarra.

Tots dos ens van fer passar una gran estona i sempre tindrem el vostre record en forma de matrícula.Moltes gràcies Joan i Roser! Va ser una conferència molt preparada.

 

 

 


INFERMERA

El divendres passat, la Vanesa, mare del Biel Torrent va venir a explicar-nos el seu ofici.

Ella és infermera i treballa a l’Arnau , per això ens va ensenyar la pàgina web de l’hospital on ens va explicar les diferents plantes de l’edifici com la de pediatria on és exclusiva per als nens i les nenes i té una sala de jocs molt bonica. Alguns nens i nenes de la nostra classe ja han estat a l’hospital i tenim experiències amb infermeres que els han curat. La Vanesa ens va portar un llibre d’anatomia de quan ella va estudiar infermeria i també un munt de material sanitari: mascareta, goter, xeringues, esparadraps, bates, benes….Vam passar una tarda genial perquè a més ens va ensenyar a embenar les extremitats i  vam poder practicar per parelles. Al sortir, vam donar un ensurt als pares i mares perquè ho vam fer tan bé que es pensaven que ens havíem fet mal de veritat!

Moltes gràcies Vanesa! Torna quan vulguis.

 


EMBALADORA DE FRUITA I DISTRIBUIDORA DE PRODUCTES COSMÈTICS

Avui dimarts l’Aminata, mare del Aboubacar, ha vingut  a explicar el seu ofici.

L’Aminata ha estat treballant d’embaladora de fruita a la Cooperativa de Fruits de Ponent. Ens ha explicat el procés que segueix la fruita abans d’arribar a la cooperativa. També ens ha explicat les normes que han de seguir les embaladores i els embaladors. És necessari tenir molta higiene i anar amb l’uniforme. L’Aminata selecciona la millor fruita i la que no està en condicions la és per fer suc. Ens ha explicat que embalen peres, pomes, nectarines i préssecs . Aquesta fruita la trobem després a les botigues i fruiteries i també l’exporten a diferents països. L’Aminata també és distribuïdora de productes cosmètics i ens ha portat un catàleg on hem pogut olorar diferents perfums.

Moltes gràcies Aminata, estem encantats de que vinguis!

 


 

CUINERA I BOMBER

La setmana passada vam tenir el plaer de rebre a la mare de l’Arlet i el seu pare, ens van explicar l’ofici de cuinera i de bomber.

La mare ens ha explicat que treballa com a cuinera a la presó. Allí té els interns que l’ajuden a cuinar, ja que, com és una de les presons més grans de Catalunya, han de fer moltíssims menjars. Vam conèixer totes les varietats de menjar que han de fer, cada dia en fan de molts tipus, ja que, cal fer-ne pels diabètics, pels musulmans, pels intolerants…

El pare de l’Arlet, ens va mostrar quin uniforme han de portar els bombers quan fan de voluntaris. Ara que arriba l’estiu treballen molt més, ja que és quan hi ha més incendis. Ens va agradar molt poder posar-nos la roba i totes les coses que són necessàries per protegir-se del foc.

Moltes gràcies Idalmis i Xavier per venir i ensenyar-vos!

 


PAGÈS
L’altre dia ens va visitar el pare de l’Arya i ens va explicar el seu ofici de pagès.
Vam poder saber quines eren algunes de les tasques que es realitzen al camp. També ens va explicar el procés que segueix un presseguer des del moment que es planta la llavor fins que surt el fruit. Vam aprendre a per tal de protegir l’arbre de possibles plagues és necessari sulfatar.
Finalment, vam observar de ben aprop una rama de presseguer i una de nectarina!!
Ens ho vam passar genial!! Moltes gràcies per venir Kilian!!


 

FERRER

Ja per acabar aquest projecte tan enriquidor, aquest dilluns hem visitat la ferreria Mas, del pare del Guillem.

Primer de tot ens va dir que sobretot no es podia tocar res. Ens va agradar molt la dita “En casa del herrero escupe primero!. L’ofici de ferrer és realment un art, ja que el pare del Guillem ens va mostrar algunes de les coses que feia amb el ferro. Vam poder veure calderes, baranes de balcó, escales, llums pel sostre, etc. Ens vam quedar tots meravellats de la facilitat en que es podia doblegar un ferro o fer-li forats gràcies a les màquines que hi té a la ferreria.

Encantats de poder venir i gaudir de l’ofici que segons el pare s’està perdent. Moltíssimes gràcies.

 

 

 


 

 

ADMINISTRATIVA I ELECTROMECÀNIC

La mare i el pare de l’Ariadna van venir a l’escola també a explicar-nos a què es dediquen i quines són les seves funcions principals a la seva feina.

Hem après un munt de coses sobre l’empresa de les Fruites Caberol i coses que ni ens imaginaven que existien sobre els diferents vehicles. Ens ha agradat molt que vinguéssiu a l’escola perquè hem gaudit molt amb tot el que ens heu explicat.

Moltes gràcies i encantats d’escoltar-vos!

 


Fem la mona a Primer

El divendres es va celebrar la mona a l’escola i les colles de Primer s’ho van passar molt bé fent de pastissers i pastisseres. El treball en equip sempre és més ric i divertit. Us deixem unes fotos del procés i també del tiberi.Van quedar bonissimes!


FEM LA MONA A SEGON

Hem acabat el segon trimestre, un trimestre molt llarg, de forma molt dolça: fent mones!!!

Tot l’alumnat de segon va gaudir d’un matí d’allò més creatiu decorant els pans de pessic amb lacasitos, melmelades, xocolata, ous i plomes de diferents colors.

I després de fer-les… nyam-nyam!!! Estaven moooolt bones!!!


LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES: UNA AVENTURA DE FICCIÓ

Jules Verne va ser un escriptor capaç d’inventar històries fantàstiques. Fins i tot va inventar aparells que en el seu temps encara no existien: Internet, aire condicionat, el submarí…

Les seves novel·les van tenir molt èxit, una de les més famoses és “La volta al món en 80 dies”. D’aquesta novel.la s’han fet moltíssimes adaptacions: de ràdio, de cinema, de teatre i de televisió.

L’any 1983 es va estrenar una sèrie de dibuixos animats, de 26 capítols, anomenada “La vuelta al mundo de Willy Fog”.

Us deixem el primer capítol i, a continuació, l’enllaç per accedir a la resta de capítols.

Us encantaran!!!!

CAPÍTOL 2  CAPÍTOL 3  CAPÍTOL 4  CAPÍTOL 5  CAPÍTOL 6  CAPÍTOL 7  CAPÍTOL 8

CAPÍTOL 9   CAPÍTOL 10  CAPÍTOL 11  CAPÍTOL 12   CAPÍTOL 13   CAPÍTOL 14

CAPÍTOL 15   CAPÍTOL 16  CAPÍTOL 17  CAPÍTOL 18   CAPÍTOL 19  CAPÍTOL 20

CAPÍTOL 21   CAPÍTOL 22   CAPÍTOL 23   CAPÍTOL 24  CAPÍTOL 25   CAPÍTOL 26

LA PRIMERA VOLTA AL MÓN: MAGALLANES I ELCANO

Bufff, sembla que va ser ahir quan vam començar el projecte i ja l’hem acabat. Ha estat superinteressant perquè hem conegut personatges increïbles.

Ja fa 500 anys que Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano van aconseguir donar, per primer cop a la història, la volta sencera a la Terra. Aquest any, el 2019, es recorda aquest fet tant important. Va ser una aventura fantàstica!!!

Aquí us deixem un resum de la seva història, és genial!