Estiu a les biblioteques Municipals

Les Biblioteques de Reus han programat un seguit d’activitats que poden ser de l’agrat dels infants de l’ escola.

BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS

Joc de lectura de l’estiu ’21: El Joc dels Tres Camins. Us enviem un pdf amb la informació de la dinàmica del joc

Dimarts de Juliol a les 18 h. Club de lectura exprés. Quin camí agafaràs?

Dimecres de juliol i agost a les 18 h. Contes a la fresca.

BIBLIOTECA PERE ANGUERA

Joc de lectura de l’estiu ’21: El Joc dels Tres Camins.

Dilluns de juliol i agost Tots a taula!: Jocs i lectures

Dimarts de juliol i agost: Jocs sostenibles

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Dia Internacional de les dones

8 de Març

Dia Internacional de les dones

El 8 de març del 1857, en plena revolució industrial, milers de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York amb el lema ‘Pa i roses’ per protestar per les míseres condicions laborals i reivindicar una retallada de l’horari i la fi del treball infantil.

Uns anys més tard, el 8 de març de 1975 va ser declarat Dia Internacional de la Dona per les Nacions Unides. És un dia especial ja que es posa en valor la dona i el seu paper imprescindible dins de la societat. Un paper que ha anat canviant molt durant els anys i que ha evolucionat paral·lelament als nous models de societat. 

A la biblioteca de la nostra escola, tenim llibres de grans dones tals com escriptores, il·lustradores, poetesses, activistes… Us deixem una petita mostra. 

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Biblioteques Municipals

Des de les biblioteques Municipals de Reus es vol tractar temes tan importants com són la qualitat i la igualtat de gènere a partir d’un projecte anomenat ALTAVEU, on es vol acostar la lectura als nens i nenes de la nostra ciutat.

La biblioteca s’acosta a l’escola amb unes activitats molt engrescadores i relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, a partir de contes i llibres que ens deixen a les escoles per treballar-ho generant una idea per poder millorar el món. A quart hem assistit a la sessió que, sobre les rodes d’una bicicleta, ens han portat casa de la ……. i amb el vídeo i unes titelles, ens han fet reflexionar sobre la importància del dret a estudi, al no sexisme i la visualització de les dones en segons quins llocs i àmbits. Per l’aula ens han deixat les dues capses plenes de llibres per seguir treballant aquest bonic projecte i traient idees que quedaran exposades a la Biblioteca Xavier Amorós de la nostra ciutat.

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Dia Escolar de la No-violència i la Pau 2021

Cada 30 de gener, des de 1964, es celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort.

Al llarg de la història hi ha hagut diversos homes i dones que han promogut activitats i mobilitzacions en defensa de la No-violència com ara Nelson Mandela o Mare Teresa de Calcuta.

“L’Elmer”, “els millors amics”, “la zebra aprèn a compartir” o “gent de tota mena” són alguns dels contes i llibres que treballarem a l’aula i que podreu trobar a la biblioteca de la nostra escola.

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Estem d’aniversari: 100 anys del naixement de Gianni Rodari

Enguany es celebren 100 anys del naixement de Gianni Rodari, un dels grans escriptors per a infants.

Mestre i pedagog, en Gianni Rodari ens avoca al món dels contes despertant-nos la imaginació.

Us deixem a continuació “En Gianni Rodari i els contes fantàstics” d’una mà de contes.

I vosaltres? Heu llegit algun conte de Gianni Rodari?

Deixeu-vos endur per la imaginació!

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Rosa contra el virus

Conte per explicar als infants el què és un virus

Són molts els pares que estan preocupats i dubitatius per no saber què comptar exactament als seus nens sobre el virus i com fer-ho.

L’editorial Sentir juntament amb el
Col·legi Oficial de la Psicologia de Madrid han publicat en format digital de manera immediata Rosa contra el virus, un conte GRATUÏT per a explicar què són els virus i promoure hàbits adequats per a combatre aquests microorganismes, com el Coronavirus (COVID-19).
Aquest conte t’ajudarà a conèixer, entendre i poder transmetre la informació adequadament a nens i nenes tenint en compte la incertesa quant a l’evolució del brot. Al final del conte trobaràs un apartat de recomanacions per a adults adaptades per a nens i nenes de 4 a 10 anys, ja que en edats més primerenques la idea és més abstracta i requereix una adaptació més senzilla.

La Rosa contra el virus 

Rosa contra el virus.

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Dia mundial de la poesia

Avui 21 de març,

és el Dia Mundial de la Poesia.

Enguany es celebra el 20è aniversari com a Dia Mundial.

Es va escollir aquest dia per fer-ho coincidir amb l’equinoci de la primavera.

Es busca promoure l’ensenyança de la poesia i fomentar la tradició oral dels recitals poètics. És una via d’expressió i manifestació artística.

Des de la comissió de biblioteca us encoratgem a fer una estoneta de lectura d’algun poema i recitar-ho en família.

També ho podeu grabar i publicar-ho a l’instagram dels pare o la mare i etiquetar-ho a l’instagram de l’escola @escolaisabelbesora

Des de l’Institut de lletres catalanes us proposen la lectura d’un poema i com cada any un poeta destacat, aquest any és Josep Carner. Us deixem l’enllaç perquè ho pogueu veure

Dia mundial de la poesia

“A hora foscant” de Josep Carner

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

12 propostes per a promoure la lectura

Els llibres obren finestres al món

Sabíeu que la implicació de la família és un factor determinant per a l’èxit escolar? El suport que podeu oferir des de casa és afectiu, de proximitat, quotidià, de fer veure i viure la lectura com quelcom necessari per al creixement intel·lectual de totes les persones.

Publicat a 12 propostes per promoure la lectura

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Cinc raons per llegir al teu fill abans de dormir

Sabem que costa trobar una estoneta per llegir després de tot el dia, però aquí teniu 5 raons per buscar aquests petits moments en família.

Llegeix aquí l’article sencer.

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari

Creant espais nous de lectura

Crear i fomentar els hàbits de lectura en nens i nenes des dels primers anys és un dels nostres objectius, per això la creació d’espais acollidors i motivadors  també és important.

Publicat dins de NOTÍCIES | Deixa un comentari