Ahir i avui, 24 i 25 de març, hem fet un taller amb l’Isa la mare de la Laia de la classe dels caragols. En una primera part hem observat diferents aliments i l’Isa ens ha explicat la propietat més important de cada un d’ells. Després amb la seva ajuda els hem classificat, podent observar que hi ha aliments importants per la vista, altres per tenir molta energia, altres per a que ens funcioni millor la panxa, altres per a pensar millor,…
Després ens hem dividit en tres grup i hem elaborat llaminadures de maduixes. Tot seguit us expliquem com:
1. Rentem bé les maduixes.
2. Tallem les maduixes en trossos i les passem per la batedora. Hem d’aconseguir 300gr de puré de maduixes.
3. Pesem el sucre moreno (150gr), l’afegim al puré i barregem.
4. La barreja obtinguda la posem a foc lent (5-10 minuts) sense deixar de remenar i afegim 2 sobres de gelatina neutra en pols (20 gr. en total) i 1 sobre de gelatina de maduixes en pols (85 gr en total). És important que la barreja no bulli.
5. Deixem refredar la cassola 2 minuts.
6. Aboquem la barreja en motlles de silicona tova i refrigerem dues hores.
7. Traiem les llaminadures del motlle i ja estan llestes per menjar! Ummm… boníssimes!!
Us recomanem que les feu a casa!
Gràcies Isa per tot!!! Ens ho hem passat genial!!