CUIDEM LA NOSTRA ESCOLA, CUIDEM EL NOSTRE PLANETA!

JA FA TEMPS QUE ELS MÉS PETITS GRÀCIES ALS NENS I NENES MÉS GRANS  ESTEM AJUDANT A FER UNA ESCOLA MÉS SOSTENIBLE I CONTRIBUINT A  MILLORAR LA SALUT DEL NOSTRE PLANETA . JA TENIM MOLT CLAR QUE EL PAPER D’ALUMINI NO ÉS BÓ I PER AIXÒ ELS EMBOLCALLS DELS NOSTRES ESMORZARS JA NO SÓN D’AQUEST MATERIAL.

AQUESTA SETMANA A ARRIBAT A LES NOSTRES MANS UN FULL ON HI HAVIA UN TÍTOL BEN ESTRANY: OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE. LES NOSTRES CARES HO DEIEN TOT: QUE VOL DIR AIXÒ?. DONCS AMB L’AJUDA DE LA LAURA I L’ESTHER HO HEM ENTÈS I ENS HA INTERESSAT MOLT.

AQUÍ TENIU UNA FOTO AMB ELS 17 OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE.

         

ENS ENDINSEM EN LA CIÈNCIA

ELS INFANTS JA NEIXEN CURIOSOS PER NATURALESA I VAN DESCOBRINT TOT EL QUE ELS ENVOLTA A TRAVÉS DELS SENTITS.  ÉS AIXÍ, COM ES VAN FORMANT UNA PRIMERA IDEA DE COM FUNCIONA EL MÓN.

I ÉS PER AIXÒ, QUE APRENEM CIÈNCIA A L’ESCOLA!

EL NOSTRE ESPAI CIENTÌFIC PROPORCIONA A L’ALUMNAT ELS CONEIXEMENTS I LES EINES PER UBICAR-SE EN L’ENTORN ON VIU, PER APRENDRE A HABITAR-LO, A RESPECTAR-LO I A MILLORAR-LO.

EL PROCÉS D’APRENENTATGE DE CADA ALUMNE COMENÇA A PARTIR DE:

  • L’OBSERVACIÓ, LA CURIOSITAT I L’INTERÈS PEL SEU ENTORN PROPER.
  • EL JOC, JA QUE MENTRE ES JUGA S’EXPLORA, SE SELECCIONA, S’AGRUPA, ES COMPARA, S’EXPERIMENTA… MITJANÇANT AQUESTES ACCIONS, ELS NENS I NENES AUGMENTARAN ELS CONEIXEMENTS SOBRE ELS OBJECTES, MATERIALS, ANIMALS, PLANTES I FENÒMENS.
  • I LA COMUNICACIÓ QUE AFAVOREIX LES RELACIONS ENTRE IGUALS I PERMET COMPARTIR EL QUE HAN FET I ELS RESULTATS DE LES SEVES EXPERIMENTACIONS.

       “EL PAPER DE L’ACTIVITAT PRÀCTICA ÉS PROVOCAR EL    PENSAMENTS” 

                                                                                                        J.Ogbor

CARBASSES ARTÍSTIQUES

APROFITANT QUE HA ARRIBAT LA TARDOR I QUE HEM ESTAT TREBALLANT ELEMENTS TÍPICS D’AQUESTA ESTACIÓ. HEM PRESENTAT A UNA ARTISTA MOLT ESPECIAL, LA YAYOI KUSAMA. DE BEN PETITA A LA YAYOI LI AGRADAVA MOLT DIBUIXAR. SOBRETOT, ÉS CONEGUDA PER LES SEVES ACOLORIDES CARBASSES.

ELS VOSTRES FILLS I FILLES HAN GAUDIT MOLT POSANT-SE A LA PELL D’UNA ARTISTA TAN CONEGUDA!

 

TOT SONA?

AQUEST CURS, ELS NOMS DE LES CLASSES ESTAN RELACIONATS AMB ELS INSTRUMENTS MUSICALS. CASUALMENT, UN DIA VAM REBRE UNA NOTA DEL DIRECTOR D’ORQUESTRA “EL TROMBÓ”, DEMANANT EL NOSTRE AJUT PER LOCALITZAR UNS INSTRUMENTS QUE HAVIA PERDUT I QUE ELS NECESSITAVA PER UN IMPORTANT CONCERT.

COM A BONS DETECTIUS QUE SOM, VAM SEGUIR UNES PISTES FINS A TROBAR-LOS.  POSTERIORMENT VAM REBRE UNA CARTA DEL TROMBÓ DIENT QUE NO PODIA VENIR I QUE ENVIAVA AL SEU AMIC MARTÍ, UN GRAN PERCUSSIONISTA!

QUINA IL·LUSIÓ QUAN VAM VEURE AQUELLS INSTRUMENTS: BONGOS, PANDERO, GÜIRODJEMBÉ, UKULELE! EL PRIMER QUE VAM FER VA SER TOCAR-LOS I ESCOLTAR ELS SEUS SONS.

ENS VAM SENTIR CONTENTS D’HAVER AJUDAT AL DIRECTOR “TROMBÓ” I VAM APROFITAR PER FER UNA VOTACIÓ PER SABER QUIN ERA L’INSTRUMENT QUE MÉS ENS AGRADAVA.

JA TENIM NOM PER A LA NOSTRA CLASSE! CLIQUEU A LES IMATGES.

                          

I4A                                                                    I4B

 

TALLER DE PERCUSSIÓ A L’ESCOLA

Aquesta setmana hem tingut la gran sort de poder gaudir de la percussió amb el  Martí Soler. 

Des d’un inici ens ha encisat amb la seva habilitat amb els instruments de percussió i el seu tarannà tan divertit i proper. 

Durant el Taller hem tingut l’oportunitat de seguir les seves propostes gaudint amb els ous shakers, els timbals i els jocs de moviment i ritme. 

La sessió ha finalitzat amb una estona de relaxació al so del timbal de les llengües.

AQUÍ PODREU VEURE UN PETIT RECULL D’IMATGES I VIDEOS D’UN TALLER…

ESPECTACULAR!!!