Els alumnes de 1r de batxillerat tecnològic ens hem enfilat a la teulada del poliesportiu per conèixer-les. En Josep Lluis, responsable de manteniment, ens la ha ensenyat i explicat.
Cendrers amb llaunes de refresc
Així els vam fer per a la nostra fira de la reutilització.
Atenció! Encara que aquesta manualitat sembla fàcil, cal tenir cura: la llauna talla.
![]() |
Tallem la part superior de la llauna amb unes tisores. |
![]() |
Tallem unes tires de 1 cm o una mica més, vigilant que siguin totes iguals i rectes.Deixem 1 cm abans d’arribar al fons de la llauna. |
![]() |
Anem doblegant cada una de les tires en angle, el que ens marca la circumferència del la llauna. La última només s’ha de ficar on acava la primera. |
Molt decoratiu no? Doncs ja sabeu com passar una estona! |
Hector Camps i Angel Arcos, Consell Verd
Sant Jordi 2008
Aquest any, el Consell Verd hem muntat una fira de sant Jordi d’allò més ecològica. El nostre lema: REUTILITZEM.
HEM REUTILITZAT llibres cedits pelr alumnes i professors per muntat una llibreria de segona mà
HEM REUTILITZAT roba vella i bosses de super per fer nines de drap
HEM RAUTILITZAT carpetes i paper escrit per una cara per fer llibretes, i brics per fer portamonedes
HEM REUTILITZAT llaunes de begudes per a fer safates.
HEM REUTILIZAT oli de cuina usat per a fer sabó
També hem fet sucs i pinxos de fuites …
… i llaminadures cassolanes: coques i bombons
Podem solucionar el problema de la sequera?
Tots podem fer alguna cosa per tal de disminuir els efectes de la sequera tan greu que estem patint. El punt de partida és estar informats.
Els alumnes de 1r de Batxillerat Tecnològic hem simulat una reunió urgent del Gabinet de Crisi de l’Aigua a Catalunya. Conegueu les nostres propostes de solució
El nostre projecte d’aplicació de les energies renovables ha estat premiat a la First Lego League
Nou alumnes de 4t d’ESO de l’IES Bellvitge han fet el millor projecte d’aplicació d’energies renovables de tota Espanya!
Aquest projecte proposa l’aplicació de diferents tecnologies d’estalvi energètic i d’energies renovables als edificis d’habitatges del nostre barri. Clicant aqui el podeu conèixer
Per fer aquest projecte hem comptat amb el suport de molta gent: companys, professors i ajuntament. Gràcies a tothom!
El Consell Verd de l’IES Bellvitge
Som un grup d’alumnes, de professors i de personal no docent que treballem junts des de començament del curs 2006-2007 per tal de desenvolupar l’Educació Ambiental en el nostre currículum, en el funcionament i la gestió del centre i en la nostra relació amb l’entorn.
Aquest és el segon curs que treballem en la redacció de la nostra
Difonem les nostres activitats mitjançant un suro al vestíbul de l’institut i un blog en el qual participem tots: alumnes i professors. Us convidem a visitar-lo: http://iesbellvitgeverd.blogspot.com/
BubbleShare: Share photos
2n any d’Agenda 21 Escolar
Ahir, 28 de novembre de 2007, 8 centres educatius de l’Hospitalet es van adherir a l’agenda 21 escolar, tal com vam fer nosaltres ara fa un any. Ja som 18!!
Una petita representació del nostre Consell Verd va assitir a l’acte, que es va realitzar al saló de plens de l’ajuntament: Ester, Karla, Iris, Oscar i Carol.
Funda de CD amb un full de paper
Una bona de manera de reutilitzar el paper (i de protegir els CDs)
Vist al blog Racó TIC per a escoles
Plantada d’heura al pati
El Consell Verd del 2007-08
Hi repetim quasi bé tots, i tenim cares noves. Pràcticament tots els grups d’alumnes tenen almenys un representant.
Potenciar la recollida selectiva a les aules. Demanar compromís i estratègies per escrit als grups que deicideixin fer-la i exposar el llistat de grups compromesos al suro verd de l’institut.
Tenim més idees, les anirem posan en pràctica poc a poc.
OLI + TARONJA + SOSA = Una olor fabulosa !!!
Com aquest any hem tocat molt el tema del reciclatge, us presento la recepta per fer sabó a partir de l’oli fregit que molta gent llença per l’aigüera perjudicant al medi ambient. AQUÍ US LA DEIXO:
INGREDIENTS (per a 2Kg):
- 500 g de sosa caustica.
- 1,25 l d’aigua.
- 1,25 l d’oli.
- Recipient.
- Cullera de fusta o batidora.
PROCEDIMENT:
- Desfer la sosa c. amb l’aigua.
- Deixar reposar 1/2 h.
- Afegir l’oli i remenar.
- Esperar 24h per tallar-ho
*CONSELLS: Si es fa per a la cara es pot afegir AVENA O TARONJA i si es fa per la roba es pot posar LLIMONA.
Esperem que us agradi i que renteu molt!
Sandra Romero, membre del Consell Verd
Setmana de la mobilitat sostenible i segura
Del 22 al 29 de setembre se cel·lebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura
Assabenteu-vos des d’aqui dels actes programats a l’Hospitalet
Agenda 21. Acte de cloenda
L’IES Bellvitge ha estat molt ben representat. No hem pogut estar tots però si la majoria dels membres del nostre Consell Verd:
Alí Adrian Dalila Roser Sandra Ester Oscar Cisco Ismael Carolagenda21
agenda21
Les caixes-niu
Alerta CO2
Els van ensenyar com funciona i els van explicar moltes coses sobre el medi ambient i sobre la creació de videojocs. Els alumnes també van tenir ocasió de jugar-hi unes quantes vegades, amb més o menys encert.
El joc està subvencionat per la Generalitat de Catalunya i, tot i que està dissenyat per a un públic juvenil, és apte per a totes les edats.
Els profes també aprenem
Economia de fa dos segles: "Quan tot s’aprofitava"
Carles Enrech. Professor de Socials.
Deixalles Electròniques
Segons els darrers informes, el 90% d’un telèfon mòbil és reciclable però hem comprovat que aquest reciclatge és complicat i costós. A més, una bona part dels components són tòxics. Per això, moltes d’aquestes deixalles es porten de manera il·legal a països on la mà d’obra és barata.
Aquest problema no el tenim només amb els mòbils sinò també amb els ordinadors i altres aparells electrònics. La vida mitjana és cada vegada més curta (18 mesos la d’un mòbil i 2 anys la d’un ordinador), i per tant generen més residus. Només aquí a Espanya, es van llençar el 2006 vint milions de telèfons mòbils, uns 3 milions de quilos de residus i es van comprar dos milions més dels que vam llençar. Això vol dir que en fem un ús irracional. El volum de deixalles electròniques creix tres vegades més ràpid que el de la resta de residus. Ara representen el 5% del total.
Per reciclar-los cal portar-los a un lloc convenient (a la deixalleria o a punts de recollida). Des d’allà els porten a una planta de tractament on separen els materials reciclables (or, plata, coure, plàstics, alumini, etc…) , els tòxics (mercuri, liti, cadmi, pal·ladi, etc..) i els components que poden ser reutilitzats.
Els alumnes de 1r. de Batxillerat Tecnològic
Salutacions des de la coordinació de l’A21E de L’H.
Recollida selectiva de deixalles al pati
Vam separar les deixalles en dos contenidors: orgàniques al contenidor marró i envasos al contenidor groc. Vam trobar de tot, des de sabates velles fins a un colom mort. La nostra opinió és que deixem el pati molt brut i que en un hora no es pot recollir tot (les dones de la neteja van estar molt contentes amb nosaltres, ja entenem per què). Fins i tot vam trobar una bossa de pipes de fa 10 anys que fins i tot havia perdut tot el seu color.
4rt B