Geogebra

Logo GeoGebra

GeoGebra és un programari lliure, amb llicència GNU, i interactiu, que combina geometria, àlgebra i càlcul. Ha estat desenvolupat per Markus Hohenwarter, de la Universitat de Salzburg, com a recurs per a l’educació secundària. Ha rebut diversos premis i distincions d’àmbit internacional com a programari educatiu. Podeu visitar el web de GeoGebra  per tenir més informació.

Per una banda, GeoGebra és un sistema de geometria dinàmica. Permet fer construccions tant amb punts, vectors, segments, rectes, còniques com amb funcions que posteriorment poden modificar-se dinàmicament.

Per altra banda, es poden entrar equacions i coordenades directament. Així, el GeoGebra té la potència de fer servir variables relacionades amb nombres, vectors i punts; permet calcular derivades i integrals de funcions i ofereix un repertori de comandaments propis de l’anàlisi matemàtica, per identificar punts singulars d’una funció i arrels.

Aquestes dues perspectives caracteritzen el GeoGebra: una expressió a la finestra algebraica es correspon amb un objecte a la finestra gràfica i al revés.

La pàgina principàl de GeoGebra és: http://www.geogebra.org/. Si aneu us podreu installar el programa i informar-vos del seu funcionament.

Per fer funcionar el programa, cal tenir instal·lat el programari de Java. Si no us funciona bé possiblement us caldrà fer la instal·lació o actualització oportunes. Us caldrà anar a la pàgina http://www.java.com/es/

2 comentaris a “Geogebra

  1. Hola!
    profe, ja t’he enviat el treball, però ho he posat tot junt i ho he penjat només amb el del l’exàmen 1.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *