La música de los números primos

port_asesinato.jpg

Autor : Marcus du Sautoy
Editorial : El Acantilado
ISBN: 978-84-96489-83-7

Tots vosaltres apreneu a l’escola que els nombres primers només poden dividir-se per si mateixos i per la unitat. El podreu descobrir en aquest llibre és que els nombres primers representen el misteri més fascinant al que ens enfrontem en la nostra recerca del coneixement. Com predir quin va a ser el següent nombre primer d’una sèrie? Existeix alguna fórmula per a generar nombres primers? En 1859, el matemàtic alemany Bernhard Riemann va plantejar una hipòtesi que apuntava a la solució de l’antic enigma. Però no va aconseguir demostrar-la i el misteri no va fer més que augmentar.
 
En aquest llibre sorprenent, Marcus du Sautoy ens conta la història dels homes excèntrics i brillants que han buscat una solució per a revolucionar àmbits tan distints com el comerç digital, la mecànica quàntica i la informàtica. El relat de Du Sautoy constitueix una evocació meravellosa i emocionant del món de les matemàtiques, de la seva bellesa i els seus secrets.

És un llibre recomanat pels estudiants de Batxillerat interessat en les matemàtiques. El podreu trobar a la biblioteca del centre. Si l’heu llegit, podeu deixar el vostre comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *