TEATRE DE PAPER

El divendres va venir la Papiro a la classe i va realitzar una sessió de teatre amb mímica. Va captar la nostra atenció només amb paper de diari, el seu moviment i una música.

Sense paraules es pot representar una història. Un cop acabada l’actuació ens va preguntar quins elements havien sortit al teatre i vam trobar molts elements de paper.

Nosaltres vam fer un peix de paper  i el vam fer ballar seguint la música.

Ens va agradar molt!

Celebrem els drets dels infants

Al llarg d’aquesta setmana passada hem anat parlant sobre quins són els drets dels infants, per què és important tenir-ho en compte, hem vist algun vídeo i ens ha agradat molt escoltar algunes cançons sobre els drets dels infants.

A més, el dilluns, vam poder fer una petita manifestació amb els TUTUS on vam poder mostrar una pancarta que vam crear les dues classes d’I4, sobre el DRET A ANAR A L’ESCOLA. A l’hora del pati ens vam trobar amb els altres infants i les seves pancartes amb els diversos drets i vam fer un homenatge a aquest fet rellevant.

Mireu les fotos!

Vídeo DRET A ANAR A L’ESCOLA

 

CANÇONS DRETS DELS INFANTS

 

SÓC EXPERT…

Aquests darrers dies hem iniciat les nostres presentacions sobre del que som experts.

Amb aquesta activitat posem en pràctica el llenguatge oral, presentem allò que ens fa sentir segurs i amb confiança, expliquem quan ho fem, com i també amb qui. A vegades afegim la diversitat de coses sobre allò que s’està explicant i tot això fa que flueixi en una petita explicació, a vegades amb ajuda de la mestra.

Som grans experts en moltes coses i a l’aula ho estem descobrint! Gràcies per la participació!

Más de 50 actividades y juegos para realizar con los niños en casa

GRAN RECAPTE

Aquest any l’escola participa amb el GRAN RECAPTE!!

Uns voluntaris i voluntàries de l’escola, acompanyats d’un/a mestre/a de l’escola, portaran aquesta activitat a l’establiment BON ÀREA del Carrer Sant Marc.

És un bon moment per fer un petit gest per tal que totes les persones tinguin opció a una primera necessitat que és MENJAR.

Si vols fer de voluntari amb algun familiar, ha de ser adult, pots mirar a l’establiment que més t’encaixi i mirar si encara té places disponibles.

Clica aquí !

Torna el Gran Recapte d'Aliments | Ajuntament de Riudellots de la Selva

Sortida al Museu de la Xocolata

Divendres vam anar al Museu de la Xocolata de Barcelona.

Primer vam fer el taller “Artistes de la Xocolata”. Allà ens van explicar que la xocolata ve d’un arbre que es diu cacauer, que fa uns fruits molt grans. Si els obrim, veurem que a dins hi ha unes faves negres(CACAU) i una pasta blanca que es diu mantega de cacau. Aquestes faves es torren i les trituren. Vam tastar-les però a la majoria no ens van agradar gaire…  Ens van explicar que s’havia de barrejar amb sucre i altres ingredients per aconseguir la xocolata que mengem a casa, segons si és blanca, marró o negre hi posen més o menys coses.

Després vam omplir uns motlles per fer unes figures de xocolata. L’omplíem  amb una xocolata calenta i líquida que preparava una màquina. Un cop fets els vam posar a un congelador perquè es refredessin.

Com que els pastissers tenen part d’artistes, vam poder dibuixar amb un cornet de xocolata desfeta. La veritat és que dibuixar amb allò era una mica complicat i no vam poder resistir la temptació de tastar aquella xocolata tan bona!

Després vam donar una volta per l’exposició que tenen de figures, totes fetes de xocolata!. Van veure les màquines que feien servir per treballar el cacau i també van poder veure un conte d’un pastisser que treballava la xocolata.

Fent click a la imatge podem veure algunes fotos de la sortida:

Propietats del xocolate: tipus i beneficis - Entrenosotros | Consum

TARDOR

Des que ha arribat la tardor, hem anat fent algunes activitats amb relació a aquesta època de l’any.

Hem observat, tocat i olorat elements del bosc que trobem en aquesta època; pinyes, glans, fulles seques, fulles de diferents arbres.

A les converses d’aula parlem de diferents aspectes que van sorgint, comença a fer més fred, es fa de nit abans, el canvi d’hora, la pluja i les fruites que mengem en aquesta temporada.

Hem celebrat la castanyada i al llarg d’aquesta setmana hem dibuixat les nostres castanyeres, hem escoltat del conte de la castanyera i el dia de la celebració a  l’escola va venir la nostra castanyera.

També hem gaudit de cançons i danses durant aquests dies.

Feu “click” a la imatge de la tardor per veure les fotos!

AMB TÚ TOT ÉS MILLOR

Aquest any continua el mateix lema, “AMB TÚ, TOT ÉS MILLOR”

Tot i així, enguaqny no hi és l’ AMBERTA qui ens va ajudar, al llarg del curs, a reconèixer les millors coses que ens poden fer sentir.

Però, sabeu qui ha vingut a l’escola?

LA COLLA DELS TUTUS!

Són una colla d’amics, cadascú fa i desfà amb una manera diferent de ser, tenim el TUTU vermell, el rondinaire, el què sovint es mostra més en desacord i enfadat, el TUTU verd, l’ecologista, qui cuida el medi ambient i la nostra natura, el TUTU groc, l’alegre i qui busca la part més positiva de les coses, el TUTU taronja, esportista i qui aposta per una vida més saludable i finalment la TUTU lila, feminista, qui sempre inclou i reivindica tots els drets, sobretot els de les nenes i les dones.

Al llarg del curs ens espera unes grans aventures amb ells, esteu preparats!

Però recordeu AMB TÚ TOT SEMPRE ÉS MILLOR!

Benvinguts i benvingudes!

Hola a tots i totes! Ja hem començat el nou curs!

Portem uns dies on ens hem retrobat, on estem tornant agafar el ritme del dia dia a l’escola, coneixent i recordant els hàbits i les rutines que ens fan crèixer i jugant i gaudint de tot el que se’ns va proposant.

Aquest bloc anirem posant alguns articles en relació a la vida de l’aula i les activitats que anem realitzant al llarg del curs.

Recordeu, famílies que és una bona eina per poder situar-nos, explicar el què passa i el que fem a la classe, ja que a vegades, ens és complicat recordar, situar-ho en el temps i expressar-ho adequadament.

Esperem que gaudiu tant com nosaltres!

BON CURS!

Gemma