Cinema mut/còmic

La primera realització cinematogràfica presentada al públic fou Arrivée du traint à La Ciotat de Louis Lumière (París, 28 de desembre de 1895). Era un breu reportatge documental, i tingué tant d’èxit, que mogué Lumière a enviar diversos agents dels països europeus per tal que filmessin reportatges sobre esdeveniments d’interès públic per exhibir-los després a París. Entre el 1896 i el 1913, Méliès inventà gairebé tots els trucatges del cinema modern. No va ser fins el 1927 que no es va fer realitat el cinema sonor.

Dins del cinema mut i va haver un gènere que va esdevenir molt important, amb pel·lícules que encara actualment estan en vigor; ens referim al cinema còmic.

Alguns dels còmics més importants d’aquest gènere han estat en Buster Keaton, els actors coneguts com “El gordo y el flaco” que eren el Stan Laurel i l’Oliver Hardy, no podem oblidar al gran actor Charlie Chaplin

Bibliografia i Filmografia de Charles Chaplin, un web dedicat a aquest actor, Monografía de l’actor. Pàgina oficial de Charlie Chaplin.

El web en anglès de Laurel and Hardy, biografia d’Oliver Hardy, biografia d’Stan Laurel, Hardy a “Es de cine” i Laurel també a “Es de cine“, filmografia d’Oliver Hardy, la biografia del dos.

Ara un dossier on s’explica en pdf el tema de la música en el cinema mut centrant-se en el actor Buster Keaton, biografia de l’actor, un web dedicada a l’actor, Buster Keaton a Cine y Estrella y una retrospectiva de l’actor.

Amb l’arribada del cinema sonor podem trobar els Germans Marx, en Julius (Groucho), l’Adolf (Harpo), Leonard (Chico), Milton (Gummo) i Herbert (Zeppo). UN treball sobre la pel·lícula “Sopa de Ganso“. Marx brothers, frases famoses del Groucho Marx, imatges del Groucho, frases del Groucho classificades, imatges del Harpo, web del Harpo en anglès, biografia del Harpo. Imatges del Chico i la seva biografia en anglès. Imatges i biografia en anglès de Gummo i per últim imatges i biografia en anglès de Zeppo.

El circo (1928) – Escena: Charlot equilibrista
Buster Keaton – Steamboat Bill, Jr. 4/10 (1928)
Los grandes pioneros del cine comico: Laurel y Hardy
Hermanos Marx – La Parte Contratante
Groucho Marx – Más Madera!!
Una noche en la Ópera, escena del camarote
Hermanos Marx – Sopa de Ganso

Leave a Reply