Les colònies de 4t…

Ja estem acaban el curs i abans de marxar us volem deixar un record, les nostres colònies. Aquí teniu unes “poques” fotografies. Per nosaltres han estat innovidables ens ho vam passar de por i a sobre vam aprendre molt sobre el mar.

Esperem que us agradin.
P.D. Aquests mestres no tenen remei!!!

Projecte el mar…

Hola companys i companyes,
aquests dies anem una mica atrafagats. Estem realitzant el projecte interdisciplinar sobre el mar i no parem de treballar a totes les àrees aspectes relacionats amb aquest.
A mates hem treballat les coordenades, a català i castellà vocabulari, frases fetes,etc; i a medi hem treballat l’aigua i hem realitzat diferents experiments.
Un d’ell ha estat la disecció d’una sardina, si ja sé que sona una mica fastigós, però en realitat hem ha servit per fer una observació acurada d’un peix i veure com és el seu interior.

Bé, per finalitzar aquest projecte hem marxat uns quants dies de colònies a Llafranc, però això ja us ho explicarem més endavant.
FINS LA PRÒXIMA!!!

Celebrem Sant Jordi

Estem a finals d’ Abril i com cada any arriba Sant Jordi.
Com és tradicció a l’escola, aquesta data tan especial, ho celebrem amb la participació de tota la comunitat educativa de l’Herois.
Així, a les aules hem treballat de valent per tenir preparat tots els treballs que hem posat a la venda durant la Fira per recaudar diners per la nostra revista.

També hem realitzat, les tradicionals auques de Sant Jordi. El tema escollit aquest any són les Llegendes Tradicionals de Catalunya i els guanyadors al jocs florals del nostre cicle van ser:
Premi a la millor auca de 3r per Pamela Ranchal
Premi a la millor auca de 4t per Raquel Ortíz
Premi a la millor auca de cicle per Laura Martín

Des de el nostre cicle donem les gràcies als alumnes pels seus treballs, als pares que van assistir i ajudar a fer possible la Fira i per descomptat a l’AMPA que va participar activament premiant als segúetns alumnes als Jocs Florals pels seus treballs de Sant Crist:

3r A- Alicia Morales
3r B- Marc Maturana
3r C- Nick Entrenas
4t A- Ariadna Amador
4t B- Sara Mingorance
4t C- Claudia Guardia

Felicitats a tots els guanyadors i gràcies a tots i totes per la vostra col·laboració. Us animem a participar activament el la que farem el pròxim curs.
Fins aviat!!!

Anem al Zoo…

Hola de nou a tots i totes,
fa molts dies que no us expliquem res. Doncs això s’ha acabat!
Fa uns dies, abans d’acabar el 2n trimestre, vam visitar tot el cicle el zoo, però no us penseu que només vam anar a visitar-lo. No, companys i companyes, el que vam fer va ser 3 tallers diferents on ens vam aprendre moltes coses sobre els animals invertebrats, els animals en perill d’extinció i on vam poder tocar-los o observar-los.
Vam treballar de valent, però va mereixer la pena, ja que a més de gaudir van saber molts aspectes que desconeixien sobre alguns d’ells.
Dons, ja sabeu, si voleu aprendre moltes coses sobre els animals que conviuen amb nosaltres, heu d’anar al Zoo on us ho explicaran d’allò més bé.
Us deixem amb unes quantes fotografies.

Fins aviat…

Una mà de contes…

Els alumnes de 4t estem treballant el taller de retall i composició de la web www.unamadecontes.cat. A les sessions dedicades a TIC hem creat les nostres composicions que farem servir per dissenyar la tapa de l’album. Us deixem amb alguns dels treballs realitzats i alhora uns animem a participar-hi.

Fins un altre!

Celebrem el carnestoltes!!!

Hola de nou companys i companyes…

fa uns dies hem celebrat a l’escola l’arribada del rei Carnestoltes, rei dels pocasoltes. Durant tota una setmana, hem seguit les seves consignes i finalment, el divendres 12 a la tarda vam celebrar la gran festa de disfresses.

Els nens i nenes de 3r ens hem disfressat de VIKINGS, els de 4t d’INDIS I VAQUERS, i els mestres del cicle de RELLOTGES DE SORRA.
Aquí us deixem amb unes quantes fotografies…Fins aviat!!

Concurs fons escriptori Argo

L’alumna Marina Salvadó, alumna de 4t B, ha esta la guanyadora del concurs que va posar en marxa la Comissió d’Informàtica de l’escola adreçada a tots i totes les alumnes de Primària.

Vam participar força nens, sobretot de cicle inicial i mitjà. Finalment, després de diverses deliberacions, la Comissió va escollir la proposta feta per la Marina.

El passat dilluns va fer entrega del premi i des de llavors es pot veure el seu fons d’escriptori en totes les sessions Argo de l’escola.
Agraïm molt la participació de tots els alumnes i us animen a presentar-vos en la propera edicció que es farà el pròxim curs.

Quant roda la bala?

Hola de nou a tots i totes,
fa uns dies a l’escola els alumnes de 4t vam mesurar la distància recorreguda per una bala segons el tipus de paviment. La nostra hipòtesi era que segons el tipus de paviment la bala recorreria més distància o menys. Creiem que si la superficie és llisa la bala recorrerà més distància que si no ho és.

Vam dividir-nos en petits grups de 3 i vam crear rampes amb diferents capses de sabates que previament haviem decorat.

Doncs bé, utilitzant aquesta rampa vam deixar anar la bala en 3 tipus de terra diferent. Primer ho vam fer a dins de l’escola on hi ha rajoles, després a la pista vermella, que té el terra de ciment, i finalment al pati on hi ha sorra.

Tots els grups vem apuntar les distàncies que haviem obtingut, amb el metre, en un paper, i posteriorment, van anar a l’aula on van comprovar si la hipòtesi que haviem fet era correcta.

Vosaltres que penseu?

Doncs a tots ens va donar que a les rajoles la bala va anar més lluny que al ciment i que a la sorra. Així mestres que a les rajoles ens donava distàncies de uns 5 metres a la sorra la bala només recorria uns quants centímetres. Curiòs no?

Això es per la força de fregament que fa que els objectes es parin. Ho sabieu? No…, ara nosaltres si, i ho hem pogut comprovar passant una bona estona experimentant.

Fins aviat…

Festa d’hivern de Cicle Mitjà

Hola de nou amics i amigues del cicle mitjà de l’Herois i Feliç Any Nou!!!

L’últim dia d’escola vam celebrar la tradicional festa d’hivern, dedicada aquest any a l’astronomia. Al cicle van decidir que fariem un viatge que començaria amb el Sol, seguit de la Lluna i el viatge intergalàctic fins trobar al final vida extraterrestre. Va ser un viatge molt emocionant, aquí teniu unes quantes imatges i aviat us penjarem els videos de les diferents actuacions.

Fins aviat!!!