El mur de la fama

Tots tenim ídols. Persones que ens interessen per algun fet: músics, cantants, jugadors de futbol, atletes… Però si ens aturem a pensar-hi una mica, ens adonarem que no tots ells són dignes d’admiració. El que farem amb aquesta activitat és reflexionar sobre aquest fet i trobar persones que sí siguin dignes d’admiració.

Primer farem una pluja d’idees a l’aula: pensarem en coses, fets, invents, gestes que considerem importants. Així sabrem en quina mena d’àmbits podem trobar persones rellevants.

Després, treballarem en grups de dues persones.

Buscareu informació i triareu tres persones que us semblin interessants.

Creareu un document compartit mb el Google Drive (l’haureu de compartir amb mi també) i seguint el model que us proposo, fareu una Presentació.

En aquesta presentació hi penjareu una descripció de la vida del personatge, un resum dels seus èxits, un vídeo on s’expliqui la seva història o se li faci algun entrevista i una breu reflexió final per defensar la vostra tria. Hi haureu d’afegir fotografies a cada diapositiva que vagin il·lustrant el que dieu. 

A classe, presentareu les vostres aportacions al Mur de la fama i els vostres companys triaran quin dels 3 és més rellevant.

Un cop tots haguem triat els més destcats, crearem un Mur de la fama interactiu amb l’aplicació Prezi. Aquí us deixo un enllaç per tal que pugueu anar mirant quin serà el resultat final (Crear un Prezi)

Aquí us deixo l Rúbrica amb què us posaré la nota: Rúbrica del treball per parelles

En aquest altre arxiu us deixo un recull dels coneixements que haurem de posar en solfa per fer aquesta activitat: Competències i dimensions

 

 

Publicat dins de tutoria | Etiquetat com a | Deixa un comentari

La descripció

Tasca:

1. Entra en una d’aquestes dues pàgines de fotografies que pots utilitzar lliurement:

pàgina 1

pàgina 2

2. Tria una fotografia que t’agradi

3. Fes una breu descripció (5 o 6 línies) del contingut de la foto.

Ànims i sort!

Us en deixo el meu exemple!

(autor de la imatge: Paolo Neo)

paissatge

La fotografia que he triat mostra un paissatge idíl·lic: un gran llac d’aigües molt clares envoltat d’un bosc de pins verds i frondosos que es reflecteixen en l’aigua. Una barana que es veu parcialment pot indicar que hi ha un camí que ressegueix el llac i permet fer agradables passejos. L’herba, que arriba fins la vora, convida a fer un agradable pic-nic i una migdiada sota l’ombra dels arbres.

 

Publicat dins de català, General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

L’entrevista

Començarem amb una tasca ben senzilla. Us entrevistareu. Com?, fàcil. Jo deixaré la primera pregunta per al primer/ per a la primera participant. La contesta breument (4 ratlles) i en fromula una altra que haurà de respondre el següent participant.

Instruccions:                                                                                                                                             -Les preguntes van en vermell, i les respostes en blau.

-Quan acabeu de contestar, poseu el vostre nom.

Començo jo. Aquí va la primera pregunta.

Quina mena de pel·lícules t’agraden?

Publicat dins de català, General | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Bullyng

Primer, mira’t aquest vídeo.

Vídeo del programa 30 minuts sobre l’assetjament escolar

Publicat dins de General, tutoria | Etiquetat com a | Deixa un comentari