Matxembrat 2010

El passat  7 i 8 de maig  és va  celebrar el Matxembrat 2010. El matxembrat és una festa que fan tots  els  joves dels esplais  cristians (MCEC) de Catalunya i que una sola vegada  per cada any és troben en un lloc determinat. Aquest any es va celebrar a Mataró la capital del Maresme.

El lema del MTX’10 era “Segueix   el ritme”, perquè les activitats estaven relacionades amb la música.

Els Dissabtes per la tarda jo vaig a l’Esplai Juvenil Cristià  “l’Olla de Grills” que com tots els anys ha participat al MTX.

Aquell any ha  sigut la primera vegada que he he anat, per a mi ha sigut una experiència inolvidable i m’ho he passat molt bé.

Amb els meus companys de l’esplai hem fet activitats relacionades amb la música a  diferents llocs de Mataró :la platja, l’institut Santana i a la plaça Santa Anna.

Hem realitzat activitats com per exemple:

Guerra de pinçes que consistia a ficar-hi una pinça a qualsevol part del cos al contrincant.

La guerra de cançons era dir una paraula o una frase i qui aconseguia 5 punts guanyava.

Com que aquestes activitats eren petits jocs  que formaven part d’un gran joc relacionat amb la música és van fer equips d’esplais, es veu que el nostre esplai es qui va perdre més membres, però igualment ens ho vam passar tots d’allò més bé.

I per la nit varem anar a veure un concert de dues hores. El cantant era el cantant  uns dels monitors del l’esplai. Durant el concert no vam parar de ballar i saltar.

Després  del concert vam anar al ceip  Valldemià un altre institut catòlic i vam muntar les tendes de campanya, vam dormir una mica incomodes. Abans d’anar a dormir vam cantar l’himne del Barça.

Pel matí vam fer una xerrada sobre la música ( un rotllo segons jo) i vam anar a dinar al Parc Central. Després vam fer una xerrada, per mi una mica emotiva sobre el punt i a part del Matembreat 2010 i que continuarà al 2011. Després vam agafar les bosses i vam marxar.

Una experiència inolvidable.

Artur

Discapacitat auditiva.

L’organització CLAVE  ( atención a la deficiència auditiva) realitzen un concurs de còmics dirigit a persones amb discapacitat auditiva ,com es senten i  què pensen sobre la discapacitat . En aquesta web http://www.oiresclave.org podem trobar molts interessos sobre la deficiència auditiva.

 

 El guanyador del concurs, va ser un còmic  amb el títol Deficiència auditiva ¿te suena? que narra una història d’un sord que explica a un amic seu, les dificultats i experiències que ha après  tenint  aquesta discapacitat. Parla sobre com es comunica amb les persones i les dificultats amb la socialització.

 

 

Artur: El còmic m’ ha molat molt ja que a mi m’ha fet pensar i raonar sobre els sentiments que té un sord al sentir-se discriminat al no sentir bé. M’agradat molt.

 

Ramón: No tinc passió per llegir llibres, no m’interessen molt però aquest còmic m’ha impressionat com poques vegades m’ha sorprès aquest món que visc. M’ha encantat perquè parla perfectament sobre la vida d’un sord. Amb catorze pàgines m’ha semblat el suficient per les persones que entenguin com ens sentim, això és el que volia jo. Si una noia ha fet callar tot el món en sis minuts, aquest còmic pot ser un exemple en qüestió de minuts.

 

Us recomenem que llegiu aquest còmic dedicat als sords d’aquest món. Que disfruteu!!

dibuix

El terra es mou a Xina

Hi va haver un terratrèmol de 7,1 graus a una ciutat petita anomenada Qhingai on va morir 400 persones i mil ferits. Encara els cossos d’emergència estan remenant les ruines que han caigut a sobre de les persones que pot ser que hi hagi més persones a dintre.

Fet històric al cinema.

Els Óscars ja s’han acabat. Hi han hagut bastantes sorpreses per tots incloent els professionals del cinema. Abans dels repartiments van posar una prohibició  que era que els  guanyadors no podien plorar. Avui  a la tarda els companys han  votat  l’article  que parla  sobre un  fet històric succeït en els  Óscars. Tothom  va veure com l’actriu Sandra Bullock va guanyar un Óscar com a millor actriu amb la pel·lícula “The Blind Side” i també el Razzie que és com un anti-óscar on  els jutges van concloure  que ella va ser la pitjor actriu de la pel·lícula “All About Steve”. Aquest fet  és la  primera vegada  que passa en la història del cine.

32ndannualpeoplechoiceawardsshow1zqzzhl4vsul

Ascó, Catalunya diu que no vol el cementiri nuclear.

Avui hem comentat sobre a noticia del Ramon que parlava sobre el no del cementiri nuclear que era molt perillós que Ascó es una ciutat petita que està a Tarragona, resulta que volen instal·lar una piscina a on hi fiquen els residus nuclears. El personal s’ha negat.

Opinions: Us sembla bé que votin que no?

Toni: A mi em sembla molt bé que diguin no perquè pot morir molta gent i lo millor que el central nuclear estigui lluny de les persones.

Artur: També em sembla correcte perquè molta gent podria morir en lo qual jo penso que els residus nuclears s’haurien d’enviar a l’espai. Lluny de la terra.

Edu: Està mal fet perquè no es acceptable ja que contamina i la gent no està d’acord en facin una piscina contaminada jo els tiraria al mar per així no contaminar.


Maha: És una cosa important el que està passant ja que molta gent pot morir. Construiria una fàbrica que pugui destruir els residus nuclears.


Ramon: Penso que haurien d’aprofitar l’energia per el futur, però el que hauríem de pensar una altra solució en que no contamini i no molesti a la gent dels pobles i ciutats si no volen problemes els del govern és molt important aquesta decisió i no es gens fàcil.

Jo sóc culé.

M’agrada molt l’ esport de futbol base, també soc del barça, m’agraden molt els jugadors: el Messi, Xavi, Iniesta, Ibrahimovic. A mi m’agrada molt jugar a futbol , jugo a l’equip Pla d’en Boet.

El meu equip es molt bo, Nosaltres som cadet A segona divisió.

He marcat molts gols a el Pla d’en Boet.

I sóc un crack.

1. Per què t’agraden els esports ?

2. Quin esport t’agrada praticar ?

3. Coneixes algun bloc que parlin d’esports ?

4. Quin jugador t’agrada més ¿Perquè?

El meu cau.

A mi m´ agrada anar d’ excursió en els campaments, les sortides amb el cau.

I aquest cap de setmana aniré al Pirineus amb el cau. Anirem amb el tren, una mica més amunt de la vall de Núria amb al mateix lloc que vam anar de campament l´ estiu passat.

1. Us agrada caminar per la muntanya?

2. Quants quilometres feu en un dia?

3. Quines són les muntanyes més altes que heu pujat?

La gran pantalla.

cine12

He triat aquesta secció per variar dels meus gustos, durant l’estància passada del grup (des de Primer d’ ESO fins ara) vaig fer dos tipus de seccions, els còmics i les supermodels (la moda) encara que tot el grup varem fer un tema en general que va ser l’adolescència i el vaig acompanyar amb un tema meu. I llavors per no repetir la mateixa situació he triat aquesta secció “Cinema” per provar una nova experiència.

Ara, per cridar l’atenció de la vostra ment, posaré unes preguntes per deliberar.

Quins tipus de pel·lícules us agraden ? (Comèdia, Drama, Acció …)

Quina és la pel·lícula que més us ha agradat de tota l’eternitat que heu viscut i vist ?

I no has tingut la sensació de que t’agradava una pel·lícula segons els trailers i després quan veus la pel·lícula vas canviar d’opinió ?

T’agrada mirar les critiques de cinema abans de veure una pel·lícula ?

Jo seré l’editor limitat.

Consoles entretingudes.

He triat la secció de vídeo jocs, perquè m’agrada jugar molt a la PSP, Play Station 2, ordinador,etc. I perquè els trobo molt interessants.

De la Play Station, de la PSP, de la DS o qualsevol aparell, quins jocs us agrada més ?

Quina es la consola que més us agrada d’aquestes play1, play2, play3, de la psp, de la DS, de la xbox360, de la game boy i del ordinador?

Quins jocs teniu de totes les consoles incloent l’ordinador ?

Ultima tecnologia.

De quin joc de rol on-line voleu parlar i  a quin joc esteu jugant?

 

Aquest tema us pot donar  informació secreta i no secreta; us ho  dic perquè sóc un hacker de  molts jocs que   coneixo  com   els jocs de rol (MMORPG). Us recomano els millors jocs.

(Us poso uns jocs que s català:

 

4story (És molt divertit perquè té uns grafics molt bons)

4Story, un screencap del joc.

4Story, un screencap del joc.

Shaiya ( El joc que us recomano més)

WOW [world of warcraft] ( Es el rei de tots els jocs, però hi ha una altre joc que  és la  batalla McDonalds amb Burger king posen Wow i Runes of magic)

Runes of magic.