Vaixells amb ulls

Els grecs, hereditaris directes dels egipcis, amb les seves colònies al nord del Nil, van pintar, a les seves naus, grans ulls rodons, amb sentit religiós però adoptant un caràcter supersticiós. Era un símbol protector. Hi ha molts mites sobre aquest símbol dels ulls, però tots coincideixen en que pot ser l’ull d’un déu.

Dimas

[Font: http://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071124051117AAEl47O]

Barca grega

Grècia: els colors del paisatge / 2

 

Naxos. Han triat la imatge Judit, Nacho i Adrià

 

“En Teseu (fill del rei d’Atenes, Egeu) era un noi que  volia salvar el seu país d’un minotaure que hi havia en un laberint. Per fer-ho, va lligar un fil a la porta del laberint i el va anar deslligant fins al centre del laberint, on va trobar al minotaure. En veure en Teseu amb el minotaure en braços, els ciutadans van saltar d’alegria i tots van ser feliços per sempre.”

Àlex B.

“Ariadna le dio un puñal y un ovillo de lana a Teseo, con el primero mataría al minotauro y con el segundo podría hallar la salida. Teseo se adentró en busca del minotauro, y tras un largo camino de silencio, oyó ruidos que venían de un toro. Era el minotauro. Teseo esperó a que este se cansara, lo buscó y lo mató. Cuando volvió a la isla se fue sin celebrar la victoria. Se fue con Ariadna en barco, para ir a Atenas y casarse con ella sin permiso. Si bien el viaje comenzaba con un buen tiempo, y por tanto, buena navegación, a medida que avanzaban el cielo se ponía gris y las nubes aparecían. Llegó un momento en el que era muy difícil navegar, no se podían poner en pié, y al estar cerca de la isla Naxos naufragaron. Ariadna se quedó ahí llorando, Teseo se fue en barco. Los dioses, que habían decidido un final feliz para Ariadna, la hicieron reina de la isla y a Teseo, le hicieron olvidar a Ariadna y el amor que sentía por ella.”

Dimas

 

 


Mostra Naxos en un mapa més gran

Geografia de Grècia: l’Àtica

Àtica és el nom històric de la regió que té per capçalera la ciutat d’Atenes, a Grècia. Fou una regió de la Grècia clàssica en forma de triangle, que limitava al nord amb Beòcia; a l’est i al sud amb la mar Egea i a l’oest amb Mègara i el golf Sarònic.

[Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%80tica]

Àlex B. i Adrián


Mostra un mapa més gran

Geografia de Grècia: el Pentèlic

El Mont Pentèlic és un turó que es troba situat al nord-est d’Atenes i al sud-est de Marató , a Grècia. Té una altitud de 1.109 m.

Des de l’antiguitat és famós per la seva marbre, que va ser usat per a la construcció del Panteó i d’altres edificis a l’Acròpoli, així com per innombrables escultures antigues. Aquest marbre destaca per ser d’una blancor uniforme, amb un lleuger matís que li confereix una brillantor daurat a la llum del sol.

L’antiga pedrera està protegida pel govern grec i s’usa exclusivament per obtenir material per a la restauració d’Acròpolis.

Víctor i Jonathan


Mostra un mapa més gran

Geografia de Grècia: el golf de Corint

“El golf de Corint és un golf de la mar Jònica que separa el Peloponès de la Grècia central. Té la seva continuïtat cap a l’oest amb el golf de Patres, mentre a la seva part oriental està limitat per l’istme de Corint i les terres de la península on es troba Megara. Al nord-est forma un golf més reduït anomenat golf d’Alkionidhon. La costa nord està plena de petits golfs i badies mentre la part sud té una costa més regular. La principal ciutat a la costa del golf és la ciutat de Corint. El golf pren el nom de l’antiga ciutat de Corint.”

[Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Golf_de_Corint]

Davínia i Sandra


Mostra un mapa més gran

Geografia de Grècia: el Taiget

Taiget és una muntanya de la serralada del Peloponnès que fa 2.410 m.
La mare d’Hefest va tirar-lo pel Taiget després de veure la increïble lletjor del seu fill i quedà coix per sempre.
Els espartans usaven aquesta muntanya per tirar-hi els nens o nenes disminuïts o amb defectes, no aptes per a la guerra.

Dimas i Lara


Mostra un mapa més gran