“Drets i deures dels reietons de la casa”

 

El propassat dijous 28 de gener, al CEIP Teresa Miquel, en Juli Palou, professor del departament de Didàctica de la Llengua de la Universitat de Barcelona i, en Jaume Cela, mestre i director del CEIP Escola Bellaterra, ens obsequiaren amb una xerrada que, sota el títol “Drets i deures dels reietons de la casa”, plantejà de manera distreta i alhora profunda, alguns punts importants en matèria d’educació.

Entre d’altres qüestions, es recordà la necessitat de l’infant a gaudir del seu propi temps així com del temps de l’adult; del seu dret a ser escoltat en un entorn de participació; del dret a la lliure expressió –també dels sentiments- emmarcada en la responsabilitat. Nosaltres els adults, ens trobem davant un repte ineludible: assolir la qualitat en la comunicació. Cal potenciar en l’infant, la pròpia presa de decisions i cal no oblidar que, en ocasions, el “no” haurà d’ajudar a interioritzar els límits necessaris per poder conviure.

Finalment, l’autoritat, entesa com allò que es pot discutir i qüestionar, ens abocarà a la reflexió final: no hem de ser models a imitar sinó exemples testimonials d’allò que vivim.

Solament així, respectuosament, donant i exigint alhora, arribarem a formar persones crítiques i a la vegada compromeses amb el món; individus madurs abocats a viure d’una manera més plena…

Les tutores de 3r i Magda (mestra de música)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *