TREBALLEM EL POP ART!

A l’àrea de plàstica estem treballant el Pop Art.

QUÈ ÉS EL POP ART?
El Pop Art va ser un moviment artístic sorgit a Estats Units i a Anglaterra cap a finals dels anys 1950. El nom de Pop Art ve de la paraula art popular, l’art de la gent del poble.
Els autors d’aquest estil volen fer obres reals, ben allunyades d’allò abstracte, ja que diuen que les obres abstractes no les entén ningú, allò abstracte és per a la gent intel•ligent.
Representen imatges de la vida quotidiana (coses que veiem cada dia a tot arreu, com un pot de tomàquet, una llauna de coca-cola…).

ALGUNS AUTORS DEL POP ART
– ROY LICHTENSTEIN: Va néixer a Nova York l’any 1923. Les seves primeres obres eren abstractes, però de seguida va veure que el que realment li agradava era dibuixar imatges dels còmics. Ho feia a mà, utilitzant la tècnica del puntillisme (dibuixar amb punts), fent ús de colors primaris (blau, vermell i groc) i molt brillants. També va representar objectes de la vida quotidiana.

De fotos quart

– ANDY WARHOL: Va néixer a Nova York l’any 1928. Es considera l’autor més important del Pop Art. Dibuixava objectes de la vida quotidiana. Feia servir fotografies, pintura, tinta… Fins i tot havia utilitzat xocolata, melmelada… Amb les seves obres ell intentava provocar a la gent. Havia arribat a dibuixar accidents, lluites, funerals…

De fotos quart

Aquesta setmana hem iniciat el treball del puntillisme de Roy Lichtenstein. A continuació teniu algunes imatges:

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *