El dijous 9 de gener de 2020, els alumnes de 1r d’ESO van visitar la Fundació Alícia al monestir de Mont Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.
Aquesta activitat forma part del projecte de La Gastroneta per fomentar els bons hàbits alimentaris, subvencionada pel projecte POEFA del Ministerio de Educación y Formación Profesional i pel Programa d’Educació del Fons Social Europeu.
Es tracta d’un projecte amb oportunitats d’èxit educatiu a favor de l’alumnat, en aquest cas van realitzar dos tallers relacionats amb la cuina i l’alimentació saludable.
El monestir en joc va consistir en un itinerari de descoberta de la societat, la vida religiosa i l’art de l’edat mitjana del monestir a partir de petits reptes. Va estar una visita amena i diferent per als alumnes.
El correfogons, un concurs per promoure la pràctica culinària i els bons hàbits alimentaris, En aquest taller, dividits per equips, van participar en un concurs de cuina molt especial. Com uns xefs professionals, formant equips de treball, van havar de preparar una recepta en un temps determinat. Mentre cuinaven, cada equip havia de respondre preguntes relacionades amb l’alimentació saludable, els productes de temporada, etc. Els equips que responien correctament obtinien aliments o estris extres per millorar la seva recepta. Una activitat dinàmica i divertida, en la qual els alumnes van aprendre recursos per a una alimentació saludable i equilibrada.