Els nens i nenes de segon hem visitat el Molí d’en Rata, aquest és va posar en marxa fa molt de temps a l’ any 1859.
Al Molí, en Fran, un guia que en sap molt ens ha explicat el procés d’elaboració de la farina: des de la llavor fins el pa. També com funciona un molí hidràulic (aigua.)
Després d’aprendre tantes coses interessants hem anat a esmorzar a les taules de fusta, envoltats de natura….un bon entrepà!!
Hem visitat la cuina del Molí amb tots els estris i eines del camp. Ens han explicat com vivien i quins estris utilitzaven per cuinar i conservar els aliments….
A la planta superior hem vist l’ exposició ” El pa de la diversitat” i hem comprovat els diferents tipus de cereals que existeixen així com pans de diferents indrets del món.
A continuació hem fet una activitat molt interessant i que consistia en :
– Fer cola amb farina i aigua.
-Pintar els nostre molí amb plastidecors i enganxar diferents tipus de cereals amb la cola que nosaltres mateixos hem realitzat.
Ja per acabar, ens hem quedat amb molt bon sabor de boca, ja que hem menjat crispetes, fetes d’un cereal molt conegut, el blat de moro!!! Boníssimes….
Fins aviat.