Estem absolutament envoltats d’imatges. Les imatges ens persegueixen. La nostra percepció de la realitat és força visual. També escoltem sons i toquem les coses, fins i tot de tan en tan les olors també ens informen. Però de bon tros, les imatges guanyen a qualsevol altre estímul. I això, -com tot- té una part positiva i altre part negativa. Creixem amb el convenciment (totalment fals) de que: “les imatges no enganyen” i de que “una imatge val per mil paraules”. Doncs mireu, no. Enganyar i manipular la realitat és una cosa que als humans se’ns dóna força bé. I cal estar alerta. Hem de interpretar constantment el què veiem.
Per interpretar qualsevol cosa, hem de situar-la a un context determinat. El context és IMPORTANTÍSSIM. Qualsevol cosa fora de context NO TÉ ABSOLUTAMENT CAP MENA DE VALOR.
No ens hem de deixar enredar.
D’això va aquest exercici. Teniu una imatge a la que li falta el context (no del tot, he deixat alguns elements que us poden donar una pista).
Heu de dir vosaltres quin és el context de la imatge. A on és aquesta persona?. Us sembla una persona feliç?. Mireu bé la seva expressió…
En aquest exercici es valorarà qui endevini (encara que sigui aproximadament) aquest context, això demostra capacitat d’observació i d’anàlisi del què veiem. També es valoraran aquelles respostes que siguin raonades o ben pensades, encara que no es corresponguin amb la realitat. Això demostrarà capacitat de reflexió.
Recorda que has de tenir cura de l’expressió i de l’ ortografia.
El termini per lliurar aquest exercici (en forma de comentari) és el dia 17 de juny de 2020.
AQUÍ TENIU LA SOLUCIÓ: