PROJECTE RADARS

El dia 18 de desembre els alumnes dels CF APSD2 (Atenció a les Persones en Situació de Dependència)  van col·laborar en el projecte RADARS, que està duent a terme l’Ajuntament  de Mataró.

Consisteix  en  una xarxa de prevenció en què participen veïns, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis vinculats al barri,  en aquets cas el barri de la Llàntia.

S’adreça a persones grans  que viuen soles o acompanyades de persones grans, o amb necessitats de suport.

La prioritat és reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans i incrementar els seus vincles al barri, també ajudar i facilitar que les persones grans  puguin  viure a casa seva  i garantir el benestar amb la complicitat del seu entorn.

Els alumnes van  passar unes enquestes als usuaris, la majoria de la gent es va mostrar molt amable amb nosaltres.

L’experiència  va ser molt positiva,  vam poder veure la realitat  de moltes famílies  i les dificultats  que tenen  per viure i per cuidar la gent gran; també vam poder parlar molt amb la gent gran i  compartir experiències.

Esperem poder continuar en aquest projecte,  les persones grans són molt  vulnerables i sempre necessiten molta ajuda .

CAMPANYA SOLIDARIA DE JOGUINES (Creu Roja de Mataró)

La solidaritat és un dels valors  humans més importants, és el que fa una persona quan una altra necessita la seva ajuda. La solidaritat són les ganes d’ajudar els altres sense intenció de rebre res a canvi; i aquest acte és el que el col·lectiu de  l’escola Freta de Mataró ha estat capaç de fer durant tots aquest dies previs al Nadal.

Estic molt orgullosa  de com ha anat  aquesta campanya i del que entre tots hem aconseguit: les caixes estaven plenes  de joguines, plenes d’il·lusió, d’esperança, de somriures d’amor, d’amistat… I el més important, amb aquest acte solidari farem  feliços a molts nens i nenes que no tenen recursos .

Gràcies a tots i totes per  fer-ho possible.

Fins al proper any!

Núria Comas Del Amo

INTERVENCIÓ DE SALUT COMUNITÀRIA AL CENTRE CÍVIC ROCAFONDA

Fa 3 anys que els alumnes d’Higiene bucodental participen en una activitat dins l’àmbit de salut comunitària; aquesta neix arran de la demanda i de la necessitat per part de l’equip d’odontologia del CAP de Rocafonda on existia un problema de salut real quant a higiene bucodental.
Dins del marc del programa SOM SALUT de l’ajuntament de Mataró, en què Freta Mataró hi és present en reunions periòdiques, participem en aquesta activitat, tan enriquidora per als nostres alumnes, amb l’objectiu principal de millorar els seus hàbits de salut bucodental.
Els alumnes van muntar uns tallers didàctics dirigits a les alumnes de català per estrangers del centre cívic.
L’experiència cada any és molt positiva i enriquidora per a ambdues parts i en les reunions de SOM SALUT ens han confirmat l’impacte positiu que han causat dins la població del barri.
L’odontòloga del CAP, sra. Rosa M. Pando, ens ha confirmat que han augmentat les visites de revisió de nens acompanyats amb les seves mares, i s’han pogut evitar malalties greus en boca.
Tant l’equip del CAP, com els responsables del programa SOM SALUT, el C.Cívic i nosaltres mateixos hem quedat molt satisfets amb la intervenció i els resultats positius i compte, poder seguir col·laborant-hi en futures edicions.

MAR BARBENA

VISITA AHIADEC I XERRADA ORAL B

Els alumnes de primer d’Higiene bucodental vam anar a conèixer la seu de l’AHIADEC, l’associació que representa les higienistes a Catalunya.
Vam assistir a una xerrada a càrrec d’una coneguda casa comercial, on es van tractar temes d’higiene bucal i de profilaxi dental.
Després la presidenta de l’associació ens va fer un recorregut per la història de la professió, incidint en la importància de la formació continuada i les assegurances de responsabilitat civil per poder exercir.
Van ser unes xerrades molt interactives en què l’alumnat hi va poder participar en tot moment, i es van oferir dos cursos gratuïts de formació continuada i obsequis per part del laboratori dental.

MAR BARBENA

SESSIÓ DE CONTES D’EN PEP DURAN

ALGUNS COMENTARIS DELS ALUMNES DE 1r DEL CFGS D’EDUCACIÓ INFANTIL

SOBRE LA SESSIÓ DE CONTES D’EN PEP DURAN DEL  10/04/18

Ha estat com tornar a la infantesa… Anna Morales

Els contes et feien reflexionar sobre temes com l’amor propi, la felicitat o que la vida està plena de sorpreses. Adrià Gel

El fet d’explicar contes amb veus, sorolls, il·lustracions, objectes… feia que et sentissis al mateix lloc que els personatges. Marta Fàbregas

El que més m’ha agradat ha estat un dels missatges: tot, absolutament tot, depèn de la perspectiva amb què ho mires. Cecilia Tramútolo

En els contes, m’hi trobo jo mateixa. Laura Llorente

En els contes descobreixo lliçons de vida. Míriam Cano

Em desagrada veure la pissarra plena d’anotacions de classes anteriors però des que han començat els contes m’he oblidat totalment de mirar-la. Nerea Llanos

És interessant com ens feia adonar que la màgia i la il·lusió són a dins nostre. Carolina Garcia

Ballaré amb la lluna i agafaré la seva pols per posar-la dins els meus desitjos que mai s’acompliran perquè ningú és perfecte. I procuraré no pensar en el passat ni en el futur per poder viure el present. I m’estimaré cada dia més. I em preguntaré perquè he nascut i què hi faig aquí i només jo podré contestar aquestes preguntes. Sònia Guillen.

Sessió de cloenda a l’Escola Arboç

El dia d’avui ha estat ple d’emocions i gratificant pel lliurament de petits premis. Avui hem celebrat la cloenda d’aquest projecte de col•laboració que vam començar fa 7 mesos, l’Escola Arboç i l’Escola Freta.

Tots els alumnes de l’Escola Arboç, els alumnes de 2n d’AAFE i totes les educadores hem realitzat una activitat conjunta al pati! Ens ho hem passat molt bé amb una tela de colors!

Seguidament ens han lliurat uns diplomes, i nosaltres els hem posat unes medalles de campions. I per acabar unes fotos dels grups de tallers!

Ha estat un dia molt emotiu!!

Elena Bertran

DIAVERUM

Els passats dies 16 i 23 de març, els alumnes de CAI vam visitar el centre d’hemodiàlisi de Mataró, de l’empresa DIAVERUM, on vam veure “in situ”, de manera pràctica, com fer un muntatge de màquines de diàlisi, així com el paper de l’auxiliar d’infermeria en la sala d’hemodiàlisi.  Un pare de l’escola ens va fer de guia explicant-nos el funcionament del sistema d’aigua, tan important en la diàlisi, i els membres de l’equip d’infermeria ens van acollir i ens van explicar i mostrar molts aspectes d’aquesta unitat tan específica.  Han estat dos visites-taller molt interessants i enriquidores.

Maite Ordeix
Tutora de Cures Auxiliars d’Infermeria

 

SUPORT VITAL BÀSIC

 

Els alumnes d’Higiene Bucodental treballen, en el mòdul 9  de Primers Auxilis, el Suport Vital Bàsic i el Desfibril·lador.

Pensant en la importància que tothom tingui un mínim de coneixements  de com s’ha d’actuar quan a una persona se li para el cor, els hem encarregat que imparteixen una xerrada als companys de 1r de Batxillerat.

Han preparat un powerpoint amb una breu explicació de com s’ha d’actuar i els passos que cal seguir en una maniobra de Suport Vital Bàsic i després han fet una part pràctica amb ninos.

Aquest és el segon any que fem  aquest taller, i pensem que és una experiència positiva perquè sempre hi ha la possibilitat que ens trobem en una situació d’aquestes al carrer, a casa, amb la família… i tenir uns coneixements mínims pot ajudar a salvar la vida d’una persona.

Salut  per tots!

NÚRIA COMAS (professora)