Tomàs Molina ens explica el Canvi Climatic

Foto de la Terra feta des d’un satèl·lit

El passat desembre, Tomàs Molina va venir aquí a Banyoles a fer una xerrada sobre el Canvi Climàtic.

Va venir en motiu de la Setmana de la Ciència, que cada any tè lloc a Banyoles per a aquestes dates. El conegut meteoròleg de TV3 va explicar que el Canvi Climàtic, en part, no es del tot culpa nostre. La humanitat, esclar que hi afecta, però és com una mica inebitable tot i el que nosaltres poguem fer. El mateix va passar en la era dels dinosaures, i ells no contaminaven! Les causes de l’escalfament global relacionades amb la humanitat, son bàsicament l’augment de la població. Pel que jo vaig entendre, encara que reduissim a la meitat el nostre nivell de contaminació, l’escalfament continuaria igual, ja que cada cop augmenta a més la natalitat, i per tan el nombre de persones a la Terra.

Aixó es una part molt resumida de la xerrada de Tomàs Molina, però si voleu trobar més informació sobre el Canvi Climàtic podeu entrar en aquest web de la Generalitat:

http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/C_climatic/inici.jsp

Cosmologia

autosave-360-pixi-web-full.jpg
Els alumnes de 4t han elaborat unes presentacions dels models cosmològics geocèntric, heliocèntric i actual, en les que es remarquen les seves característiques i s’expliquen les diferents concepcions de l’univers al llarg del temps. Es poden veure al tema 4 de  la pàgina Moodle de l’assignatura. Entrant com a visitant permet l’accés sense identificació.
La fotografia és de la gran nebulosa d’Orió, feta per Daniel Bosch, membre d’Astrobanyoles. Veure més fotografies a la seva pàgina.

Stephen Hawking a Santiago de Compostela

stephen_hawking.jpg
El científic anglès va rebre el premi Fonseca, a Santiago de Compostela el passat setembre. En una roda de premsa el dia 24, va augurar que serà molt difícil evitar el desastre al planeta en els pròxims cent anys i que el futur és a l’espai on creu que serà possible viure. A la pregunta de què existia abans de l’explosió inicial, el Big Bang, va respondre que, així com no hi ha punt més al sud del Pol Sud, el temps no pot existir fora de l’univers.
Més informació a El País del 25.09.2008.