Divendres passat a la nit un grup d’alumnes de Filosofia de 1r de Batxillerat vàrem anar a la Sala FlyHard a veure “Life Spoiler” de Marc Angelet i Alejo Levis interpretada per Vicky Luengo, Bruna Cusí i Sergio Matamala. El primer trimestre hem parlat, entre d’altres coses, sobre la llibertat. Determinisme o indeterminisme? Aquesta obra ens planteja una situació distòpica on el Facebook ens mostra la nostra vida a set anys vista. Adéu a l’atzar, a les decisions, a les pessigolles a la panxa d’una primera cita sense saber què passarà.

“Què passaria si sabéssim que tot està determinat? Que el destí, tal com ens el van explicar, no és un conte o un recurs dramàtic en les tragèdies gregues, sinó una realitat absoluta, científica, matemàtica? Com afectaria el nostre dia a dia? Les nostres relacions? les nostres creences més íntimes? Aquest és el joc. Un joc al qual s’enfronten un parell de personatges. Una primera cita del que ja saben segur que serà una futura vida en comú. Però, podem enamorar-nos de la persona de qui sabem que ens enamorarem?”

Una obra que ens deixa a sobre la taula un reguitzell de preguntes per tornar-nos a qüestionar si estem condemnats a ser lliures o si això de la llibertat no és més que una il·lusió.