En l’actualitat estem abusant de l’ús instrumental que fem dels animals pels interessos humans, especialment per la producció d’aliments i per la investigació mèdica i farmacèutica. No obstant, la moral, segons la opinió de la majoria, posa límits a l’ interès propi quan aquest lesiona a un altre ésser. A més (almenys en teoria, encara no a la pràctica) s’ha acceptat generalment que l’ “altre ésser” es refereix a tots els éssers que són vulnerables, és a dir que són capaços de patir o tenen un benestar subjectiu. Part del punt de vista moral d’avui considera que, juntament amb la universalitat, la moralitat exigeix la igual consideració de tots.

La conferència discuteix la controvertida qüestió de si l’aspecte de la igualtat també s’aplica als animals o si pot justificar-se que aquests tinguin un estatus moral més dèbil que els humans.

Hi intervindran:

– Marta Tafalla, professora del Departament Filosofia Uab

– Ursula Wolf, catedràtica de filosofia pràctica a la Universität MannheimUniversity of Mannheim

Presenta: Jordi Jiménez Guirao, ponent de la Secció Filosofia Ateneu Barcelonès

Acte organitzat amb la col·laboració del Màster de Ciutadania i Drets Humans de la Universitat de Barcelona”

 

http://www.ateneubcn.org/agenda/lestatus-moral-dels-animals